Сепак се може да се докупи кога ќе се роди бебе, нека се живи и здрави само ама ако се купат многу работи 50ка, а се роди 3,5кг со 50-52цм тогаш ништо не сме направиле. Ни јас не сакам кога пливаат во алиштата ама 50ка би зела кога ќе видам колку ќе се роди, пошо во наш случај имавме едно 50ка и тоа беше премало, па фала Богу не фрлив пари без веза на многу 50ки. За второ исто ќе чекам после пораѓај колку ќе се роди, оти ние пак 56 ја надраснавме за месец дена. Најдобро е припрема за 56, после тоа да се доземе или 50ка или ако е крупно бебе со над 4кг за многу брзо ќе се префрли на 62ка. А памперс, доста е едно паковање малечко 1, после ќе се види и тоа дали може да се премине на 2ка или уште едно да се земе 1. Според мене, се може да се докупи и околи алишта, перење, не треба да се стресира никој.
Ne ne za sedenje, za dvizenje da mi olesnuva pa moze nema tolku da boli navecer si velam. Ama ke si prasam lekar dali smeam. Fala vi
Еве ние ќе ги сконеме у старт 50ките, едно стварче е доволно па мислам и 56 ке и се кнап за недела две Првото го родив 53см и 3910г. ова у старт зборат дека е поголемо така да одма одиме на 62ка, и реално за дома не би ја теснела, само за шетање ви имала едно две до три што ке и одговараат, оно реално се зависи и до моделот некоја 56 одговара за помало некоја за поголемо. Брзо растат само нека дојде во се ке ја облекувам
Како јас да пишувам. Позиција на вечер не можам да фатам од болка, да се свртам болиии растура, да се облечам нема шанса без офкање. Еве сега легната во кревет имам осеќај како срамните усни да ми се потечени од болка и притискање. Баш денес се фатив како при одење го држам стомаков оти мислам дека подобро ќе ми биде, баш и јас ќе прашам за појасот. Туку јас имам и болка во кичма, најудобно ми е спиење на грб, се трудам на страна ама повеќе ме боли така, а перница не помага.
Па тоа викам.. не се раѓаат сите исто, 56ка е најидеално да се има за почеток, а останатоти ќе си се докупува. Пааа богами 53цм е долго бебче, машала. Како што го надносуваш и второто, припремај таму со повреме 62ка хахах мојата се роди 51цм со 3650, шприкозните 50ка не и ги береа нозете, 56 бројот од болница кога ја извадивме и беше бомбона, а за второво утнав малце што не купив тесен крој од 56ка, некако шприкозните за од болница се широки и криво ми падна кога ги мерев со останатите 56ки, бааајги претерале во ширина.
Ete me ne mozam da se namestam, nikogas ne sum spiela na grb ama sega mnogu pati se fakam kako si se vrtam vo son taka. I gledam sto poveke na strana da spijam. A toa stomakot i jas znam da si go drzam. Ti koja nedela si?
Се согласувам, моето 54см со 4300 се роди, 50ка воопшто не облече а и немав мн 50ки, 2 дали имав, одма 56ка и одма тие ги одрасти па 62ка, памперс 1 само 1 недела одма на 2ка, после на 3ка имаше мн дебели бутчиња и го стегаа, значи најпаметно да не се земаат мн 50ки ако се роди помало ќе си докупите, сега второво маже според недели од првото е помало за 100г ама има време тек сум 17та недела.
Добро утро мајки. Јас со настинка сум неколку дена, сабајле правев крвна слика па попладне ќе одам кај матичниот. Затната сум,тече нос,ме чешаат уши,кивам,поткашлувам....освен вит ц што друго ќе ми даде прскам од детево синомарин... За летните бебиња дали купувате шпихозни со стапалки? Има преубави модели,ама гледајќи ги на слика ме фаќа склет ,а не пак бебе да го облечам во нив. Термин ми е 9 јули. Сепак не знам,за навечер новороденчињата да не се облекуваат по долги?
Може да, ако имаш луѓе околу тебе на испомош. Јас со уште едно дете и само маж ми на помош и страшни болки, ќе беше неизводливо да го пратам на шопинг. Ниту пак бев во можност телефон да погледнам за онлајн да нарачам. Мене точно ми погодија на ехо колку тежи бебе така да алиштава мали баш ми се најдоа. И ние не сме нешто крупни за да очекував огромно бебе
Tije simptomi nalikuvaat na alergiski jas sum so terapija sekoja propet I esen poradi istite simptomi mislis nastinka a ne e nastinka... Jas uste ne sum pocnala so taa terapija ne znam Dali smee vo bremenosta a veke se poizreni mi se simptomite
Добро утро мешиња Еве сум Софи и јас, грло ме боли ме корне,носот затнат,синко и тој па он плус и температура крена.Ова некој вирус закачивме минатата недела по болници и контроли Вчера на свадба целодневна,нозеве неможам да си ги соберам од штикли.Препони и колкови ме кинат,денес мислев ќе го прележам денот јас пак обврски имам Оваа бременост ликот ми се смени скроз.Отечена сум нос,уста абе цела фаца Како топче сум а се немам здебелено мн само 6 ипол кила 29+ сум.До крај каква ќе бидам,како крофна Туку кожава на стомаков околу папокот ја осеќам како отрпната незз како да кажам.Ви се случило? Дали ќе расте мешко па така е ?
Чим те чешаат уши, алергија е. Јас имам на полен, во Мк ми беше поизразена него тука, ваљда некои растенија повеќе ми сметаат.Грло, нос, ќивање па тоа е по 200 пати на ден. Само и очите ми беа потечени и ме чешаа. Прскам спреј Аквамарис за алергија, не е нешо најефикасен ама колку толку.
Za kozata mackaj se poveke koga osekas taka, sega poslednite meseci najmnogu se siri kozata i najgolemi sansi da ispukaat strii. Mesko sega najmnogu ke porasne sto e normalno
Само што завршивме со преглед. Прво Цтг рече одлично докторката. Протоци, постелка, вода уредно сѐ. 2700гр пораснал, таман за неделата рече. Само стомачето му е помало за 10ина дена, му беше и на трет скрининг. Во петок ново Цтг треба да направам, а 28-29 на контрола. Не се чувствувам добро после муабетот за стомачето. Неколку пати го измери за да се увери дека е помало. Вика може е само конституција во прашање, ама мене сега ме јаде црвот. Наместо среќна да си одам од преглед јас сум растревожена и тажна и имам тежина во градите. Има ли некоја искуство со помало меше кај бебето и дали сѐ било ок после?
Моето бебе имаше помало меше исто како твоето, се роди се ок, еве го дечко скоро 2 години сега. Мислам дека немаш потреба за грижи.
Даа, даа. Првото со помало меше, еве ја здрава жива, манекенка, со уште малечко слабо меше, долги нозе. Второво исто е со помало меше и не ми кренале паники ни Ремедика, ни Австрија.
Две недели плус минус се толерира се. Ич не се секирај. Битно добро поминал прегледот и бебуш си расте
Кај мене беше така. Иако протоци и сѐ друго си беше во ред. Колку што се сеќавам 2 недели поназад беше со стомачето. Последните 2 недели веќе не ни напредуваше во килажа, а буквално сѐ беше уредно, се роди точно 3кг во 39+3. Докторката во Ремедика ми вика штом сѐ друго си е во ред, таква е конституцијата. Дури се шалеше на прегледите ми викаше ајде да ја видиме манекенката шо прави (пред да ме гледа на ехо). И се роди стварно со мало стомаче. Немаше меше ни како бебе како растеше. Еве ја денес мома манекенка од 2 и пол години, здрава права. И уште струкче си има, фармерките околу мешето сѐ големки ѝ се, а во ногавици таман Не си стварај дополнителни грижи сега на крај. Знам низ сѐ што помина и дека ти е тешко да не мислиш, ама штом друго сѐ е во ред, немаш никаква потреба да се грижиш
Исто и кај нас,од вчера и малиот се жали на грло и качи тт до 38. Среќа со носот добар е. Ќе пројде,јас многу не се потресувам,мм инсистира да одам на лекар. Мене ми се случува затегнување под и во пределот на папокот ,а некогаш и горе кај желудникот. Не боли,ама непријатно е чуството.