И јас сакав да правам ама мм се налути, па сега ќе се распрашувам за трет царски Ако одиме на трето дефинитивно ќе ги подврзам.
До три е безбедно,после не гарантираат. Некоја психичка блокада имам кога мислам на самиот процес подврзување, мм вика де бе до 4то да одиме Ама ќе правам дефинитивно, не влијае ни на циклус,ни на однос, барем раат ќе си. Јас уште второто во стомак ми беше а по трето мечтаев, за брзо ме стигна желбата Така и ти,штом се распрашуваш,50% си спремна за трето веќе
Јас ако некогаш се одлучам за второ, дефинитивно ги подврзувам. За трето сум сигурна дека не сакам. Секако ке сум царски, па со подврзани јајници нема да ми е мисла дали можеби ке останам бремена, со син ми останав прелесно бремена и не ми се ризикува.
@Chanell* Со лесно мајка, интересна тема сте отвориле, да видам како ќе поминам со 2 царски и можеби би размислувала за бебе број 3 за некои 4 5 години. Баш те молам пиши ни како ќе поминеш со третиот царски и подцрзувањето на јајници. Ако некогаш родам 3 дете дефинитивно би го направила и јас тоа.
Добре дојде ,исти пример сме и јас и @Маја Т само што немаме близначки ....златен Господ сегде да дава ...со лесно
Мене ми е незгодно и страв што ми се вртат такви мисли Па ќе си речам ај ма доста, чекај породи се, да си го гушнеш девојчето, после мисли на трето. Па ќе си речам стара сум веќе, доста се две. Па ќе ми текне дека си имаме уште едно замрзнато за кое сум се изнаодала по доктори, со стимулации и чуда поминав и сакам да си го земам и тоа Хаос ми се мислите
Ако си сакаш трето, ќе си го родиш и тоа душиче, и ќе си ги растеши ќе си ги гушкаш и ќе си бидеш среќна. Дечиња, има ли нешто поубаво?❤
+јас. Имам ќерка после 7 години борба со стерилитет, успеав со замрзнат ембрион. Сега еве изненадување, повторно бремена. Господ е голем. Дефинитивно би одела на 3то и 4то, само да сме здрави и живи. Одсекогаш сакав многудетни семејства
Јас отсекогаш сакав 3, ама дека сега уште одма размислувам на друго не баш Едвај чекам ова да го родам и да биде се во ред после ќе мислам на други, млади сме уште по 30/31 сме со мм, има време, имаме и многу близнаци во фамилиите, може втора рожба две ќе се, сакам близначиња.
Аиии не знаев ,не сме се начекале во ин витро темата....Леле и јас му зборам на маж ми здравје и за трето ...плус имаме уште 2 замрзнати во Њу борн не ми се оставаат,он е малку збунет ...здравје како треба ќе биде,сега да истераме со лесно,да се родат здрави и живи
@IRBBB @Japonka9 @Bella_Stella многу ви благодарам, стварно многу ми помогнавте и секогаш ми е полесно кога ќе добијам мислење, совет тука.Да не бил форумот и сите прекрасни членки во него, мислам дека имало моменти кога ќе сум полудела од грижиСе трудам да бидам колку што можам поактивна, ама со обврски околу малото, не ми останува многу време.Се надевам се ќе биде во ред на преглед, а и кај сите нас, да си имаме здрави и живи бебенца
да ве прашам, што земате за железо во бременост? 20та недела сум, хемоглобинот ми е на долна граница. поздрав
Meskovci samo da ve pozdravam mi nedostiga temava nerealno mnoooguu.. Iako se porodiv pred poveke od 2 meseci mnogu ubav period mi bese bremenosta. I mnogu sakam trudna da bidam pak, koga ke vidam trudna zena srcevo mi se polni. Ve guskam site mesinja, najubaviot period za edna zena e nosenje nov zivot pod srceto
Јас сега од 17та почнав со Ферсан форте. Јас одвај за 2ро се одлучив Првото мн тешко ми се погоди не спиев до 2 и пол години, тогаш почна цела ноќ да ја преспива, јас имам тешка несоница како последица од тоа, плус страв од царски и така одвај се решивме, најмногу за првото да не е само, а и цел живот сакав 2 деца ама нека е се во ред на 3то не би одела со овај памет сега.
I jas @Marija2007 , posle 8 godini neplodnost i borba po bolnici, prirodno ostanav bremena. I samo da znaes kakva enwrgija nosam vo sebe za da ostanam bremena po vtor pat, ama sto e Gospod nikoj ne e. Sekoj den mu blagodaram za ova cudo koe spie do mene. So lesno da ti e, mnogu se raduvam.
Девојки од кои градници за доење сте задоволни? Сакам барем еден да земам за почеток, а не можам да изберам. Големки гради имам, Д корпа носам. Ги гледав во Х&M, имаше два-три вида. Вредат ли за парите не знам и кој модел е добар? На темава сабајлево прв пат ми потече млеко. Знаев да најдам по некоја капка на долна маица кога ќе станам ама сега се мачкав со масло и се стиснав случајно и баш си тече и од двете гради. Има ли ова некаква врска со тоа колку е блиску пораѓајот и дали после тоа ќе имам млеко?
Нема врска тоа за пораѓај, имам и јас млеко, а тееек мај каде е. Радувај се, нема мака да видиш. И нормално ќе си имаш млеко.
Јас не знам дали е колострум, ама жолто засушено кориче имам нон стоп на градите. Не дојам 5 месеци веќе, не сум стиснала да видам дали имам уште млеко,ама ова ме асоцира на колострум. Моето тело последните 5 год.е во збунка сигурно,таман ќе престане да лачи млеко за неколку месеци почнува одново Само да не е мачење и ова доење..