@SpangeBob и мене ми е крвна слика добра, немам многу качени леукоцити, за бремена воопшто не се качени, ама ете матична ми кажаа дека можам бидејќи малку грлото ми беше зацрвенето, па да ми олесни вероватно, ама во секој случај ја одбив. Не е толку лошо за да морам аб да пијам, ќе се средам до тогаш.
Не е можно мила! Сеκому пρовеρуваат! Тоа е неминовно! Ама ти велам можеби супеρ ти била κρвната слиκа и немало потρеба од теρапија!
^ Ако ми земале крв валда ке знаев Свесна бев цело време,природно се породив 2 пати и ниту еднаш не ме боцкаа.
Не знам мила дали е баш таκа! Κρвната слиκа пρед и после поρаѓај може да е сосем ρазлична! Κаκо и да е, тисамо чувај се и гρижи се за здρавјето! Тоа е најважно што тρеба да го пρавиш сега!
Ме чудиш! 6 дена бев во дρжавна болница! 3 дена на интензивна и уште 3 на одделение! Не знам κолκу поρодени видов и нити една не пρопуштија да не и пρовеρат κρв! Можеби е ρазлична пρаκсата од болница до болница! Што знам!
Воопшто не е битно! Лежев со 3 пρиρодно поρодени, затоа велам! Само неκа се ρаѓаат живи и здρави бебчиња, да се пρеполнат болниците! Κолκу го засаκав плачот во болницата! Во хоρ!
И мене истото ми се случува 17 недела сум од утре 18 како да сум се одмочала ,нз што е и јас тоа ако некој знае да каже...
Изгледа различно е, не знам што да кажам. Мене ми зедоа...обично (знам и од колешкиве) земаат, бидејќи железото знае нагло да падне после пораѓај . Ама може и не земаат на сите...
Vo Cair ne proveruvaat krv na sekoja zena. Mene trebase da mi proverat zatoa sto mnogu sum im bila bela, a i mene vo bremenosta mi padna zelezoto na 6, baska radi deformiranata postelka i golem bebus epten krvarev. Trebase... Ama nikoj ne dojde da mi proveri, ostanaa samo na zbor i napisano na livceto na krevetot: Krvna slika! Dojde vreme da si odam so bebus domce i vekje otkucana otpusna lista, jas oblecena, maz mi vo hodnik, projde edna doktor i me zagleda cudno Sto si mi vaka bleda... i jas vikam neznam.. (ne sakav uste da sedam vo bolnica ) Krv ti proverija?? Vikam ne... Kako ne eve na listov pisuva da se proveri! i taka mi donese doktorka tuka vo hodnikot da me bocka... i koga hemoglobinot 90... Edvaj me pustija so molenje doma
имам едно прашање надвор од темата дали имате слушнато за тоа дека ако скиниш нешто за јадење на пример живеам во село и кај и да поминам има сливи,црешни,вишни и си кинам ако трудните кинеле така ке му се направело белег на бебето така ми имаат речено ваше мислење за тоа
И јас имам слушнато за такво нешто но тоа ако крадеш и се криеш без да те видат Според мене тоа се бабини деветини, а се што не е медицински докажано јас не верувам, бидејќи се тоа е измислено од луѓе и баш ми се смешни некои работи и ништо од тоа не почитувам, ама пак секој си е различен. Јас само си викам еден господ да не чува и се да биде како што треба
досега се немам криено секогаш сум кинела без разлика дaли ке ме види некој или не а секогаш кога сум кинела немало никој така да нема потреба да с кријам се надевам нема да има ништо на бебушот
Шеткам натаму наваму. Нели за полесен пораѓај, на крај требало кхм кхм или движење, па мојов секаде ќе ме однесе само да не врши други активности. Поисплашени маживе од нас. Во око да не брцнел
Денес правев крвна слика, подобра од претходниот месец, хемоглобинот со 10 повисок, баш се зачудив, да не не се храни бебето како што треба си велам. А не пиев ништо, само витамините. Хахах @danichap ме насмеа, ние до сега не сме имале, планирав во подоцнежните месеци ама ако исто размислува мм ништо не правиме, ќе заборавам како е.