Фала ти ке проверам утре баш. Сегде кај што гледав Памперс од 1 почнуваат има и 0 само ретко се наоѓа.
Моето денес го измерија 2318 грама ама следна недела да ме породи или максимум таа после нејзе недела нема повеке од 2400-2500 да биде рече докторот,плус и 200-300 грама паѓаат после пораѓај. Вчера зборев со маж на една другарка нивното исто вака се роди и Памперс 1 му биле големи затоа барам вакви помалецки,он ми кажа за памперс 0 ама не му текнуваше од кај ги зимал. Ако не најдам ке земам на Бејби Лов на крај,мада Памперс си сакав за почеток.
Овие се до 3 кила. а кецот се од 2-5 кила јас се мислам помеѓу овие на бејби лов или од виолета да земам.
Јас купив Памперс Премиум 1 ама не мислев толку брзо дека ке се породам и бебе дека ке е мало. Вакви барам јас,ако не најдам ке морам Бејби Лов да земам тие ХS.
Убави се и бејби лов, јас исто сум навикната со памперс оти ми се некако најтенки ама некогаш земам на бејби лов, стварно супер квалитет се.
Јас сум со хемоглобин 12 ( на долна граница) и железо 7.5 ( под долна граница која е 9) , а матичната вика штом хемоглобинот е добар не треба терапија 24 недела Бебче си расте,стигнало до 700 грама. Сега е со глава горе,нозе доле се надевам ќе се сврти до крај ,нема многу проблеми да прави за 5мин ме откачи матичната, измери меше, глава, надлактица, бутна коска. Еве ти срце,еве проток на папочна, еве ја постелката, ок е плодова вода. Ај цервикс, добар е и тој 35мм,затворен...ајт со здравје
Eee super, mojata nisto ne mi kazuva, samo gleda i mu zbora na bebeto aj na baba ubavio .... Se si e super ajde vika dosta ti bese .... Zatoa si odam na privatno. Inaku za zelezoto, mojava ne mi dava da go ispituvam hemoglobinot bil biten. Ama jas se na svoja raka si ispituvam hahah. Pij kakao sekoj den, a imas i eden lek ... Madjun, taan, kakao od site tri ista kolicina pomesaj ubavo i po edna lazica nasabjle na gladno. @Bella_Stella mi go dade receptot neka kaze dali e efikasno, jas nesmeam da go pravam radi gestaciskiot ama i nemam potreba zelezoto mi e 21.
Доволно кажала и мене така ми кажува, тоа е се воедно што треба да знајме 10 мин ми беше мене прегледот мин недела 16та недела. @simpleewa За железо 11 и хгб 119 ми даде мене терапија Ферсан форте апчиња, оти за 1 месец се многу паднати од 127 на 119 и железо од 24 на 11.
Мила мојот кога се роди прематурче Памперс 0 зимавме нонстоп од аптеките кај државна секогаш имаше.Да провериш таму ако си во можност