Девојки дали знаете каде да побарам чај од лист од малина, до сега немам сретнато не знам дали има по аптеките
@Ceneva @Sofi.ja мене ми помогна тој микс, плус пренатални почнав тогаш. Ми имаа паднато на 9 железото, хемоглобинот 11.4. Следен месец се качија на 21 железо и 12.5 хемоглобин. Мојата докторка не дава по автоматизам лекови, кажа прво да пробам природно па ако не бива ќе даде нешто. Ок е сеуште, веќе и пред породување сум. Можеш да пробаш еден месец со природни суплементи, па ако не бива ќе земеш нешто.
Сега јас не разбрав бремена си за 3 то или прво а сакаш 3 хехе Со лесно, со среќа. Јас бремена 3 то две машки имам сега ќе видиме господ што дал.
Ќе го пробам твојот лек. Од каде купуваш таан? Не сум купувала тоа до сега. Секако следна недела сум кај докторката на гак,па ќе ја прашам и неа за мислење.
Интегрален таан имаш на Виталиа во сите добро снабдени аптеки и маркети. Штета од лекот нема, само корист. Треба да внимаваш само ако имаш проблем со гестациски дијабет, во тој случај не е дозволен.
имав два абортуси па ќеркичка имам 3 ќе полни. па пак абортус имав и сега сум бремена со маже второ. фала богу се е во ред со лесно и тебе ! која недела си?
Луѓе од што може да ми паѓа притисокот само високиот, неколку пати ќе се осетам така изнемоштено и обавезно мерам и секогаш во тој случај ми е околу 100/75, нормален пулс. Не знам како да го качам, јадев солено за доручек, кафе ич не ми е слатко без шеќер ама ќе морам изгледа.
Женски јас од сабајле таман да тргнам на уролог,кога сум почнала да крварам. Лом беше секојдневната влошка. И се јавив на докторот што ке ме порага рече одма доаѓај. Се очекуваше од постелката тоа рекоа. Сега сум во Систина ме примија сабајле примав зреење едно и некоја терапија примам,утре уште едно зреење,па ке видиме здравје Боже. Ко ке ви речат одмарајте лежете стварно лежете ако немате идење по доктори. Јас неможев да одмарам нонстоп прегледи ради дијагнозите мои и нонстоп навака натака нонстоп возење со кола и еве крварење сега. 34 полна сум веке полека одам накај безбедни недели. Се молам само да се смири ова крварење и да почекаме до следната недела или уште поубаво до 5 април. Чувајте се,кога можам ке пишувам јас
Исто и мене, последниве две недели горниот ептен ми паѓа, цела бременост ми е 120-140, сеа на последните мерења цело време околу 100. Јас мислев од железото ми е таа изнемоштеност, ама еве проверив железо супер е, дури е и покачено. На преглед и мене ми измери 100/75 и ми вика као ок е. Не знам и јас како да го качам, сеа за сеа пијам по една кока кола кога ќе се осетам така изнемоштено, чисто да е не кафе со многу кофеин. Не можам поинаку, нешо мора малце boost да ми даде, иначе цел ден можам да го прележам.
Цел живот го имам тој ‘проблем’. Високиот паѓа, а нискиот стои ист. Пред некој ден баш мерев 100 со 80 беше. Убаво е да има растојание од барем 30 меѓу нив, ама тоа е. Јас си го носам ваков, ретко кога ми пречи. Не знам баш што можеш да направиш. @АнаМаријаД со лесно мама! ❤️
Јас имав низок притисок пред бременоста 110-100/70 и никогаш не ми пречел, сега ми пречи дека цела бременост ми е околу 120/80 и обавезно се осеќам изнемоштено кога паѓа. Бебето многу мрдаше последниве два дена и сега го осеќам како со сменета позиција, приметив дека секогаш кога ќе има такви епизоди оно, ми паѓа мене притисокот, мислам дека има врска со притискање на вени, артерии ама ова само мое размислување. Пиев едно кафе со лажица шеќер и за чудо шеќерот ми беше во нормала што ме израдува, ќе си користам по една лажица шеќер во кафе и чај од сега, ми се качи и притисокот и еве топ сум. Многу добро утврден патерн имам со бебево, два дена ќе е екстра активно и јас ќе се осеќам како раштрафена, пример вчера вагината ми беше отечена и општо осеќав многу притисок на лигаментите, не можев да функционирам, се ме болеше, денес после утрово се смири и ништо не ме боли веќе, знам дека два дена ќе е така и после пак два дена активно, се навикнав. @АнаМаријаД со лесно жено, ќе биде се во ред, барем си таму, те пратат и ќе реагираат ако треба, се надевам ќе издржите до 5ти, ама и да не се случи тоа 34та не е лоша недела секако ќе бидете добри Остани позитивна и силна како до сега и Господ ќе ве чува.
Нека е здрава и жива ќерката. Јас сум 6+5 утре сум на преглед здравје да слушнам срце. Ти која недела си?
Со притисокот и јас не можам глава да кренам и главоболки имам и низок зближан. Омалаксана ми се спие цело време. Ве читам и вас па сигурно времево ни делува така или бременоста.
@АнаМаријаД Со лесно девојче, ќе биде се добро. Флостерон си примила и плус си 34та полна. Само позитивни мисли и дека конечно ќе се гушкате а ти ќе си се средиш со сите маки што ги помина
Stignaa moite rezultati od brisevite. Se e ok... Jas sum iznenadena, a sekretot mi ima nekoja boja, a nema miris nitu imam cesanje,bas nisto drugo. Sega ke napravam urinokultura koga ke zavrsam so kanestenot zosto mi dade toa da koristam. Da proveram tamu da ne e problemot ili leukocitite se pokaceni od nesto drugo... Mozebi od ovoj zabot sto mi e skrsen