Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.543
    Жени, д димери ми се 1500, матичната не ми даде клексани а јас мислам дека се високи. 24плус 2 сум??

2. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Мене на 4030 трансфизиолог ми ги прекина ама многу се битни и другите параметри на хемостаза. Најубаво консултација со специјалист гинеколог или трансфузиолог. Јас не би слушала матична за ова

На Viveki и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.941
    Членката напиша дека докторката сакала да ја породи, а не дека и понудила таква опција, чим сака, значи мора да има причина, ради сакање туку така од страна на доктор никој не се породил, а да добиеш понуда или сам да побараш и да се согласи доктор имам слушнато,за царски знам дека договараат многу, со врски или приватно ама според мене не е најок. Еј, се е во ред со вас двајца ама јас сакам да те породам со провокации сега.. ван сваке памети.

На Viveki, 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  4. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Мешиња :hug:
    Се роди мојата лепотица на 15.03 :inlove:
    Здрави, живи и најсреќни :$
    Ви посакувам на сите да ја доживеете оваа неизмерна среќа, вредеа не 9 туку и 19 години да чекаш за ова господово чудо.

На ivance.., Natali26, sencuk и 53 други им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.941
    @medena147 @missswety мајки, честитки, нека ви се живи и здрави :inlove: уживајте

На Martka, medena147 и missswety им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.631
    Допаѓања:
    21.258
    @medena147 @missswety честитки! Живи и здрави да ви се бебенцата! :inlove:

На medena147 и missswety им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Cestitki mila. Da vi e ziva zdrava i od boga blagoslovena.

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  8. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Јас бев 40+4 одлучивме да почнеме со провакции бидејќи не бев ич отворена. Почнавме во 16 часот со фолин катетар така мислам се викаше , гарантираа дека ќе се отворам најмалце 5цм јас одвај 2. Продолживме со провокации до 20:30 ништо ефект. Тогаш ми пукнаа и водењак до 1 часот пак со провкации пак ништо болки имав ама не некои страшни се трпеа стигнав до 4цм. Ми ги прекинаа ноќта да се одморам од сабајле пак да почнеме. Сабајле од 7 пак истото провокации, веќе бев толку изнемоштена што не ни знаев како ќе раѓам без сила. До 14 часот чекавме ама џабе на крај завршив царски од 4цм не се отворив повеќе. Ама немора да значи дека сите нема да се отворат, кај некои се оде многу лесно и брзо. Кај сите различно.

На AniSk, Bubish26 и 1209 им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Има има. За да си земат мито и тоа го има.
    Докторот знаел дека оди на одмор и може ке ја породи друг доктор. Женава 38+6, за две недели, колку што е на одмор докторот, може да почне природно да раѓа без него. Кажал ајде провокации да те задржиме. И согласност потпишувала дека на своја рака си оди од болница. За неколку дена родила без провокации без ништо.
    Членка без матка остана, ти за провокации мислиш дека нема шанси...

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.941
    Во право си, какви се не приказни слушаме, во право си дека секакви случки има и не треба чудење.. како и да е, иако е во стварно безбедна зона членкава, мислам дека треба да си почека спонтано и отворено да си праша зошто сака да ја породат со провокации кога може недела-2 да се почека.

На IRBBB и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Блиска моја во приватна болница со двете деца ја породија со провокација со 38 полни недели, бидејќи договорениот доктор беше дежурен, за да не оди на повик. Кај нас сѐ има, за жал.

На Red Rose, MilaSs12 и Viveki им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Јас за на државно знам. Ама не се сомневам. Кога може царски по желба, зошто да не и провокации?

На IRBBB и Viveki им се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Честитки мама нека е жива и здрава :inlove:

14. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Честитки мајка нека е жива и здрава :inlove:

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    10.424
    @medena147 @missswety честитки, да ви се живи и здрави лепотиците :inlove::l:

16. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите...потребна ми е консултација/совет...
    28 јануари ми беше последен циклус, требаше да добијам најкасно до 24 февруари и не добив. Правев тест наредниот ден и испадна позитивен со бледа розева линија. Закажав преглед за 10 дена односно на 8ми март.... Гинекологот ми потврди бременост (рана) немаше уште срцева реакција, не ми кажа точно која недела сум но претпоставувам си рачунаше точно од денот кога сум имала последен циклус. Ми кажа да дојдам за две недели да чуеме срце. Точно после две недели отидов на преглед и сеуште немаше срцева реакција. А плодот беше напреднат односно 6.4мм. А пред 2 недели кога ми правеше беше некаде 3.нешто. Мах 4мм.
    Ми вика нема срцева акција тоа е тоа. Одбери кај сакаш Чаир или државна да те пратам кај специјалист и да те чистат. Сега си вика 8ма недела до сега требаше да има, нешто не е во ред, кај и да е ќе добиеш јаки болки крварење ако не си средиш со време. Јас се запрепастив. Дијагноза напишал миссед абортус. Што врска нема зошто кај мене не престана плодот да се развива ниту па имаше срцева реакција па престанала. Кога отидов во Чаир кај специјалист на консултација им објаснав што се случи и тие беа така изненадени од дијагнозата. Да напоменам немам болки, крварење ништо. Се ми се одвива како нормална бременост. Осетливи гради, гадење, замор и толку. Тие рекоа да почекаме до понеделник нема потреба да брзаме со интервенција зошто не мора да значи дека ти си останала одма од последниот циклус бремена и дека си 8ма недела. Може средина на февруари се случило. Вака гледаме дека плодот напреднал од првиот преглед до сега. Доколку понеделник нема срцева реакција тогаш ќе мора да си одбереш сама на кој начин сакаш да се чистиш. Дали киретажа или со апчиња. Сега сум тотално под стрес. Како да постапам доколку во понеделник пак не се појави срцева акција а јас не крварам и немам болки? Дали да чекам или треба нешто дополнително да испитам? И на крај иако испадне најлошата вест која варијанта да ја одберам за чистење? Прва бременост ми е. Ако може и добар гинеколог матичен да препорачате за во иднина бидејќи кај тој што бев нејќам очи да му видам веќе. Доколку прашањето не е соодветно за тука ве молам преместете го кај што треба, јас според неделите проценив дека тука треба. Убав ден на сите <3

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.709
    @medena147 @missswety
    Честитки мајки, да ви се живи и здрави момите :l::l:

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Во ваков случај, иста недела, јас проверував дали бетата е уште висока. Така ме насочи матичниот, не знам дали е правилно. И чекав една недела.
    За жал во мојот случај не испадна добро, но тоа не значи ништо.
    Ете си била и во Чаир, ти кажале што е најдобро да се прави. Во моментов не мисли на најлошата варијанта. Многу е можно да била покасна овулација, почекај и пуштам бескрајна среќа да испадне се' во ред.

На free.mind *** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    @medena147 @missswety честитки мамички,гушкајте бебушки и побрзо опоравување :hug::l:

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Pocekaj kako sto ti kazale. Ima mnogu prikazni vakvi kako tvojata sto imale pozitiven ishod. Da se nadevame deka i kaj tebe ke bide taka. (fingers)

На free.mind *** му/ѝ се допаѓа ова.