Bebus moj ima na butceto malo krugce kolku nokt i izgleda na sliva a ne mi teknuva da sum ukrala nesto... Baska zimno vreme bev t
Bebus moj ima na butceto krugce kolku nokt i izgleda na sliva. Ne mi teknuva da sum ukrala nesto a i baska bev zimno vreme bremena, ne ni imase plodovi nadvor
Ааа тука сум, тука сум @ALISA0000 . Фала што ме мислиш @bittersweet во право си, рано ми е, и јас мислам дека ми е рано Да ви дадам рапорт. Бев сабајле на редовна контрола. Се изначекав за сите пари. На Гак хаос, гужва понеделнички, плус половина персонал на одмори, па и некоја контрола вероватно имаа, не извадија сите надвор во главниот хол, правеја некои ротации со мебел, па сестрите ги преместуваа натаму-наваму, па после некое време се враќаа на свое место, хаос, ама дочекав Цтг уредно, се е уредно, грлото размекшано високо, така ми кажаа што и да и значи тоа, гледам на извештајот пишува проодност 1,5 цм, минатиот пат беше 1 прст, ама не сум отворена Не знам тогаш што им значи тоа, ама нема ни врска. Контрола за седум дена. Докторка ми вели ајде па на 14 да се породиш, ако ли? Што и да и значеше тоа Дојдов дома, се комирав, морав да поспијам малку. А за кхм, кхм... мојов кога ми го види стомакот како се разделува, се стресува... не може човек да се опушти
Nekoj praznik da ne e na 14ti inaku grloto visoko mi bese i mene.. mislam znaci deka e podlaboko od obicno.. mene edvaj mi go dofakjaa cerviksot, nemozea ubavo da proverat dali sum otvorena.. dojde doktor so najgolemi race i prsti hahaha dojde eden mal doktor nizok i stava rakavicki size: S hahah mu rekov kade so tie mali racinja i se zbuni malku i sepak mi ja pikna rakata, vika aiii nemozam da dofatam, pa jas sto ti zborev be coveku
Хаха, погледнав во календар... недела е Јас не го сфатив тоа сериозно, првин мислев на шала го кажаа, ама кога дојдов дома малку се подзамислив, можеби дека ја барам само нејзе, па тогаш е баш на смена, таа да ме породи, што знам
Мојов секоја вечер ќе ми каже де колку сум била убава и со одржана линија, де колку косата и кожата ми се неговани.... А не сум до толку пролепшана де. Туку дојдов до заклучок дека гарант ми го има стравот да не удрам на карање или плачка, па ова вака превентивно да ми дигне расположење.
Дали имате искуство со вадење на заб во бременост? Ми го умртвија живецот за да го прај денес ама кога гибна внатре рече не се порава да седи отворен и малку ако ме здоболи да одам да го вадам немало гајле во бременоста рече.А сите ми велат никако анестезијата е штетна за бебето.Затоа си реков да прашам за ваши искуства ако имате. Ивака да го оставам не чини. Ке ве молам за совет
Зa вaдење не сум имaлa искуствo aмa пред неделa денa пoпрaвaв 2зaбa сo aнедтезијa,ми пoтврди и мoјaтa мaтичнa a и зaбaркaтa декa не е никaкoв прoблем aнестезијaтa,нoрмaлнo дa не се претерa.Дури ми нaпoменaa декa е мн пooпaснo дa трпиш бoлкa или билo кaкoв прoцес oткoлку дa интервенирaaт сo aнестезијa!Тaкa дa ич дa не се секирaш спaси си се oд бoлкaтa
Значи не е за анестезијата цела работа а не за вадењето. Не ке ме успиваат па да е толку штетно. Како на почетокот дека за време на вирусите со висока температура остав бремена и гинекологот ми вика ни случајно да не си кренала температура на почеток си уште не ти е зацврстено а покачена температура автоматски спонтан.И ко да ми рече крени другиот ден 38 со 5 кренав. Му звонам не крева и дури крени 300 филмови во главата и на крајот се јавува му кажувам вака и вака и ми се развика „ти реков да не шеташ“-„е не шетав дома бев“-„ко така требаше да шеташ нешто погрешно “-„ами сега шо да правам?“-„Аналгин и витамин ц и ќе ти помини за 2 дена нема гајле вирус е“-„А бебето дека велевте вчера...?“Нема гајле бебето и ја сменав после тоа
Женски јас се паничам од сабајле, не знам што ме тераше да читам, дека не правев Приска 1, само на скрининг бев кај матичниот во 12 недела и кога го мереше нн беше 1.6 см. Дали беше доволно тоа за да се исклучи Даунов, не знам, сега да можам да се вратам се би проверила. Дали на вториот скрининг ќе мерат повторно и дали да правам Приска 2 или касно е? И читав во друга тема кај повеќето нн бил од 1 до 1,3 во 12 недела, можеби е и 1,6 многу, што мислите?
Милa спoред мене немaш пoтребa зa пaникa.Кoлку јaс се сеќaвaм пo мене кoгa прaвев oпaснaтa дoлжинa беше oкoлу 3,тaкa дa не верувaм декa тoлку мaлa рaзликa би oстАвилa прoстoр зa сoмнеж.Oвa е мoе мислење прaшaј си јa уште еднaш мaтичнaтa
Ниту јас не правев приска 1 ниту приска 2, а инаку тоа е нормална мерка од 1,6. А приска 2 се прави од 18-20 г.н на мене така ми кажаа, но ете јас си одев само на скринизите бидејќи тие ми беа поверодостојни, па сега како што е бог никој не е. Доколку ти е на мисла обрати се кај матичната да ти закаже веднаш за Приска 2, пошто мора во тие недели да се прави...Ама мислам дека според резултатите од приска 1 немаш потреба за грижа
Фала @bile84 @Maceto123 само некои мисли ми идат лоши и најстрашно што е почнувам да читам на нет и готово. Можи од хормоните да е овој период секој ден ме мачи нешто. Се надевам се ќе биде во ред кај сите, па и кај мене.
Женски, јас досега имав 2 царски породувања, кој бил со царски знае како боли раната првите денови кога ќе кивнеш.. Е сега, последнове денови кога ќе кивнам дури лежам, а претежно сум така или заспивам дете или одмарам, ме боли ко со нож да ме сечат.. Сигирно не е за паничење, ама секалви филмчиња си правам.....
Stom ti e grloto odmatkata omeknati togas skoro ke bide. Kaj mene barem taka bese. Gledaj poveke da odmras ida ne se napregas. Lezi najubavo.
Јас со првото, ми падна мукозниот чеп, сабајлето бев на матичен на преглед, проодност 1 прст, рече дојди за некој ден на контрола, а ноќта добив болки, до утрото се породив... Со лесно да ти биде!