Zdravo ne znam dali e za tuka ako ne e slobodno ne odgovarajte prodavam bebesko krevetce belo kupeno od charli tetovo za 5.000 den. Samo 4 pati koristeno.
Многу чудно, јас бев убедена дека мора да има нешто.Понекогаш кај мене добива дури боја и на зелено.Ама брисевите два пати ми излегуваат чисти, исто и два пати правам уринокултура два пати едно по друго и пак е чиста.Не верувам дека се погрешни резултатите, може и самата бременост придонесува за таков исцедок.
Имав три абортуси. едниот не се разви воопшто плод и прокрварев спонтан и многу болки па бев на дочистување. другите два мисед абортуси во 8 недела. едниот го открив тек 12 недела на прв скрининг, а срцето запрало во 8. другиот во 8 му запра веќе во 9 пак ме прегледаа немаше и направив киретажа . незнам што да ти кажам. колку и да е покасно зачнато до сега би требало да има. дај боже да е се во ред . и матичниот да греши. пиши што ќе направиш како ќе се одвиваат работите . 3 пати минев низ тоа за жал и мн е тешко. биди силна .
Jas si pomisliv i da ne izleguva po malku od mukozniot cep... Toj se formira pak koga ne paga naednas. Toj ko da mi ima takva boja sto gledav sliki na net. Ama si rekov ne si praj filmovi. Ama me tesi toa sto ete ima i drugi sto imaat takov sekret a cisti brisevi. Sigurno nasiot organizam taka se cisti i stiti.
Сеуште не Трет ден на патолошка Конечно одреден точен термин, наместо 17ти последен бил 19ти, што значи денес сум 40+5 Сега сум на пауза затоа што веќе примив две индукции, ке чекаме до 41 сама ако сака да си дојде принцезата ако не сака ке се проба со уште една индукција ако и така неќе тогаш одиме со операција. Станав дел од персонал тука примам и испаќам цимерки, ги тешам цимерките, учиме правилно дишење, правиме вежби заедно комедии сум. Вчера си плачев на цел глас како мало дете оти и покрај провокација не мрднала ама докторот убаво си кажа нема желби кога да дојде некое бебе нема кога ние сакаме туку кога она ке сака. Плодова вода си има, она си ужива, отворена 4 пасивни +2, од болки ништо освен бодежи во половина од скоро, паднат мукозен чеп и огромна желба за раѓање Важно добри сме тука сме за ден два или пет ке се видиме сигурно Иначе со втора бременост сум тука и можам да кажам чисто е по три пати се џогира на ден, персоналот супер, доктори без зборови, пријатна атмосфера од секој аспект гледано Неможам да ве читам се надевам сите сте добри, поздрав до сите, бидете добри
И јас истото го помислив, дури мислев да не е и плодова вода ама не е сигурно, зашто мене ми е вака цела бременост, а и на гинеколог потврдено дека не е.
а во која болница си? извести не ако има промени. што побргу да се гушнете со бебуш ајде ќе биде. ппзитивно само
Денес добив резултати од контролните брисеви.Пак е присутна Уреаплазма Ми препиша уште еднаш Еритромицин,веќе сум 23та недела. Знам дека е досадна оваа инфекција,и некако се ми се чини ќе ми оди така до крај со антибиотици.Ова ми е трет пат што примам.
I toa mi se motase vo glava za plodova voda. Ama sekogas na pregled mi velat deka imam dovolno plodova voda taka da ne izleguva. Da izleguva ke se vidi na eho. Isto sme mislele. Ama sega mislam deka treba malku da se opustime
Добро утро мешковци Ова со спиењево ми е веќе неподносливо.По цели ноќи се мачам од болки во колкови и карлица,незз како ќе се тера до крај вака ама ми се плаче навечер кога ќе ми текне дека треба да легнам да спијам. Ја раситнив 30та недела како се наближува 32 мене ме фаќа анксиозност дека се породив со синко во 32 Туку му имаат ли на некој сменето термин? Ливринова бара да ми поместат термин зошто бебче е цело време 2+ недели па ме збуни,вика зачнато е порано.
Isto i mene taka mi pravea vo Cair, do 42 me drzea, pa na kraj zavrsiv na iten carski. Insistiraj da te porodat sto pobrzo, fati vrski, karaj se ako treba mito daj, tie ne se normalni tamu veruvaj. Od sopstveno iskustvo ti pisuvam nekam da te plasam ili nesto, ama nemoj da bides labava. Oni do kraj ama bas dur ne zgusne ke cekaat prirodno, a nekogas mora carski i toa e toa. I mene isto ne mi fati provokacijata i jas isto dve nedeli isprakav pacientki, na sekoe doagjanje na sestrata mi kazuvase neznaeme sto ke pravime so tebe, doktorite kako sto vlagaa vo soba si odea kaj "svoite" pacientki, so eden zbor uzas. Nekam da pomislam na Cair veke nit pa gak veruvam i tamu e vaka. Bori se majka za sebe i za tvoeto bebe, cim si nad termin insistiraj da te porodat ako neke prirodno carski, nekako mora. Jas imav sreka Gospod ne cuvase, posle doktorot mi kaza ako zakasnevme pet min mnogu loso ke bese, a civa e vinata za toa?
Немам болки јас рано ми е, ама оваа несоница ме уби 4 години, само што сега ми е потешко да функционирам без сон дека бремена, на работа скоро се онесвестив понеделникот, среќа имаше луѓе па ај кока кола ми купија малку се вратив и го викнав мм на итна појдовме, 80 со 40 притисок, јадена бев сабајлето а шеќер ми беше 6.9 ми дадоја една инфузија и се вратив на работа, ептен ме мачи и низок притисок плус со главоболки а тек иди јакото, како ќе се издржи летово нз страв ме фаќа термин крај на август. Иначе го сеќавам почна да мрда од понеделник 18та недела па скоро на пола сум @***Bony*** со лесно, држи се
Девојки во 9ти како сте со отоци на раце и нозе? Не верував дека може вака некогаш да отекувам. Имам преслаби раце и нозе, а сега прстите ми се како 10ка со кромид. Ја прашав докторката, рече притисок мериш ли добар ли е, викам да. Епа ништо вика тоа е, нормално си е на крај. Некогаш се поотечени, некогаш се смируваат. Мислев од што седам 8 саати на работа, ама ете и сега од сон станувам пак се отечени. Не ми пречат, не ме болат, само ми е чудно да се гледам ваква.
Мешиња сабајлево ме разбуди некоја тапа болка ко да се врти притиска стврднува се во едно за неколку минути се смири .... претпоставувам нормално е нели?
Да да нормално е ако е притисок ок. Јас бев како крофна раце нозе па дури и интима. После пораѓај магично ги снемува.
Dobro dojde vo klubot so bolki vo karlica, mesec dena maki imam i ne spijam kako covek, ne mi se dovolni kiselinite od koi ke pocnam da povrakam, sega i bolki vo sramnata koska najmnogu, pa vo kolkovite. Ama sto e tuka e ke izdrzime.
Jas si otecuvav i pred bremenosta od zesko, ete sega pocnuva da se zatopluva i imam reakcija, ama kako nekni od sedenje, desna noga koja mi e problem i poveke otecuva, vo gluzdot dolu bese deformirana. Pritisok normalen nekogas i ponizok. Povisok ne mi e bil. Pocnav navecer da vadam prsteni zosto me nerviraat, ne mi se oteceni racete ama mi se mnogu zeski i me faka sklet. Dur e pritisokot dobar nema mesto za panika. Sega pocnuvame da pravime zadrska na voda, ne se isfrla taka lesno poslednite meseci. Toa mene mi kaza mojot doktor.
@rikimiki ме замисли искрено, се сомневав и јас ама еден доктор вчера седна и ми објасни убаво. Незнам зошто ама мн му поверував, беше и самокритичен и нервозен што ми згрешиле термин и ме индуцираат без да треба, рече не стресираат без потреба, или пак сум толку наивна и толку многу ја сакам медицината па поверував дека ја зборува вистината. Ке реагирам пак ке прашувам што да правам само тоа ми остана, јас знам дека никогаш не би постапила така и тешко ми е да поверувам дека некој може да е таков