Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Ne mi e mene od sega ova mene uste od 22-23 nedela mi e ama kako proagja vreme se poise neizdrzlivo e

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

E bolno e mila. Ama toa e spas nema se siri karlica se priprema za poragaj.

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мене ми сменија мајка, од 15ти мај на 11ти ми го преместија, вчера ми се јавија болницата за потврда дека на 11ти ќе ми е последен и тогаш ќе имам цтг.

Homme and Starchild like this.
  4. 1209

1209 Форумски идол

И болки во карлица и во вагина и во колкови и маж ми е болен па рчи како трактор и јас не спијам цела ноќ. Некогаш толку имам гнев во мене ноќеска ми иде да го задавам со перница од што сум ненанспиена, а тој си спие си рчи:D
    Кога ќе помислам дека ме фаќаа паники дека ќе де породам рано(facepalm) ајде каде е сега???

Јас немам отоци никаде, имам многу попуштени вени, сите што ги имав сега се дупло поизразени, карта ми се нозеве, оток имам насабајле малце во прстите ама го снемува после и носот и устата ми се изменети. Другарка ми ми вика пред некој ден абе ти да не ставаше силикони, викам да бе нели знаеше:D
    Носот ме нервира што е сменет, имав многу убав нос пред бременоста, сега е бабура, се надевам ќе се врати;(

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Види некако стави во ладна вода рацете и истави прстенот да не ти го сечат.
    @Bella_Stella отекувам и јас, не до овој степен ама ги извадив прстените со време, глуждови на нозете немам.. притисок ми е нормален.

Bella_Stella likes this.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

I kaj mene Livrinova bara da se pomesti,vika najverojatno si ostanata odma posle ciklus sto i mi ima logika poso togas mi bea plodni denovi po site simptomi i odma imavme odnosi.Rece odi kaj maticen da ti smeni po merki zoso celo vreme e so site merki 2+ konstantno jas uste ne sum posla se mislam.
    @1209 еве сум со сменета фаца веќе 2 недели.Нос уста како балонче се гледам коа ќе се погледнам во огледало.Оваа бременост со претходната два различни поима ми се,оружнев :lol:

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Хаха ќе се врати, после пораѓај излегов со -12kg, како маче бев во лицево. За два дена како две различни жени.

1209 likes this.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Па исто, ја знам дека имам порано овулација и плус на 25-6 дена имам виклус и трае највеќе 4 дена т.е на 4ти и немам, според пресметки целокупно му идело на 11.05 и ми сменија. Дури и породилно требеше на 20ти да ми почне, на 16ти ми стаса писмо дека ме презела државата.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Devojce nosis?

10. 1209

1209 Форумски идол

Машко, поправена сум само 4кг, само меше имам и нос:D

Ceneva likes this.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Zosto velat nosot nababruva koga e devojce ... Ama ete znaci nema pravilo. Zatoa prasav. I jas nosam masko ama seuste se nemam smenato vo faca ista sum si. Kilaza i jas nemam mnogu dodadeno 5 kg dosega. I samo mese sum. I toa mislam me pokazuva na vaga 5 kg zosto vo posledno pocnav potesko da izleguvam vo wc. Se nadevam do kraj nema da preminam 10 kg plus. 31+3 sum momentalno

1209 likes this.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Мене стапалата на крај ми беа апла отечени. Дури и во родилна по чорапи се шетав оти не можев да носам ништо. Кога ме виде докторот ми мереа притисок ама нормален ми беше :)

Bella_Stella likes this.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Не верувам во такви правила да ти кажам, велат дека си поубав кога носиш машко, искрено не се осеќам многу убаво:D Како и да е не дека се пазев нешто со килажата, ама бев многу активна дека работата ми е на нога и тоа придонесе вајда, онака склона сум на дебелеење ако не пазам. Небитно, да сме живи и здрави и бебињата исто, за нив најубави ќе сме:inlove:

@Bella_Stella да не јадеш многу сол? Дека другарка ми и рекоа да намали со солта кога почна енормно да отекува и стварно и се намалија отоците кога намали со солта. Иако генерално мислам нормално е отекувањето, бебе притиска, се акумулира повеќе вода, послаба активност, а голем волумен на крв ради бебе и тоа си придонесува.

Bella_Stella likes this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Нема врска тоа со носот со полот на бебето :D
    Во двеве бремености ми се различен пол децата, нос не ми отекол.
    Иста бев во фацата и тогаш и сега. Телото ми е истото, ниту ми се шири нешто, само стомакот ми е напред. Градите за првото во деветти месец ми се подзголемија и почнав да носам градник еден број поголем, а и сега накај осми одам, а истиот градник го носам од претходно.
    Исто изгледам како во првата бременост што изгледав и истата облека ја носам.

Колковите во прво тромесечие ептен ме болеа во спиење кога се навикнував на страна да спијам, па во второ ми поминаа магично, за сега пак во седми месец да ме фатат. |(

lackygirl and 1209 like this.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

Нема везе со полот и јас така мислам,едноставно телото различно си реагира кај секого и во секоја доба од животот.Со синко мака немав нит ме болеше нешто нит ми беше тешко да спијам.Сега 4 ипол години подоцна мислам дека се распаѓам и се ми е сосем спротивно од првиот пат.Колковиве ме скапаа сеа ќе вртам по YouTube вежби нешто начини за спиење да пробувам дали има некое решение малку да ми е полесно.Ако не си реков преку ден ќе спијам ноќе ќе дежурам ќе ги чувам,и така од маж ми и да можеш да спиеш не се спие овие 3 дена,настинат е рчи ко лав само го подлупнувам да прекине ми се смачи само што сум заспала пуштил на најјако (facepalm)

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas sol skoro pa ic ne konzumiram, veke 5 godini. Prvo radi problem so zeludnikot i vtoro zatoa sto otekuvam. I ne e do solta jas prodolziv da si otekuvam koga e zesko vremeto. Ne se najde pricinata zosto se desava toa. A sega vo bremenosta nekna prv pat si ja vidov nogata takva jas otekuvav ama cela noga pred bremenosta, ama sega samo vo gluzdot dolu i kako izdeformirana mi bese. Desnata mi otekuva poveke i taa vidno veke dve godini mi e podebela od drugata.

1209 likes this.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Во однос на тело и промени физички и јас сум иста досега како со првата бременост, градите одма ми се зголемија, а и си имав големи гради, ништо горе не ме бери :| ме болат мн, ист пол се, машки, мозолчиња немав ни тогаш ни сега, косата ми е поцврста, поќе со волумен и помалку ми се мрси, ми се исправи скроз иначе ми беше малку виткана, ова се исто досега, со првото само во стомак ставав мн малку на мене, ако 12кг се поправив до крај, излегов од болница со -10. Само многу помачно ми е, одиш дома од на работа те чека чоече мало и сака да си играте, сака да го нахраниш, се си сака, тогаш си одев и си легнував дома :D само се во ред да е до крај, се др ќе помини.

Sofi.ja, 0ли, 1209 and 1 other person like this.
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

@1209 не јадам. Не сум човек што додава сол, какво ќе ми го послужат јадењето такво го јадам. Пијам многу течности, па може задржувам вода не знам. Не ми се енормно отечени, на крај на денот најмногу се примерува. Стапалата не ги ни осеќам ако не ги видам. А во дланките имам затегнато чудно чувство. Ќе помине, не може без ништо. :)

Ceneva and 1209 like this.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Хаха тоа со носот има вистина, @1209 привремено е, ќе се врати стариот после пораѓај. Глеав видео дека поради зголемено ниво на естроген, се шират крвните садови за да се овозможи поголем проток на кислород, па мукозните мембрани отекуваат и така изгледа дека носот пораснал. Може да е пропратено со крварење од носот или затнат нос. Има хаштаг на инста pregnancy nose, има интересни споредби и дефинитивно it’s a thing :D

20. 1209

1209 Форумски идол

Затнат ми е да, бев и на преглед мембраните ми се отечени поради алергија која не е контролирана, ми дадоа кортико ама не сакам да го користам, уште малце имам па ќе користам после, веројатно затоа ми е отечен, ама да го видов трендот и да баш таква е разликата:D Си го сакам носот се надевам ќе се врати, а за устата не ми смета што е малце отечена добро изгледа:makeup:
    Како да е изгледот е најмалку битен во моментот, секако изгледам како уличар, немам желба ниту за дотерување, средување и изгледање привлечно, немам ни облека додуша што ми го собира мешето па си идам така распарталена :D Ќе се средам после пораѓај:rofl: