Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Ne mi e mene od sega ova mene uste od 22-23 nedela mi e ama kako proagja vreme se poise neizdrzlivo e

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    8.407
    E bolno e mila. Ama toa e spas nema se siri karlica se priprema za poragaj.

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.936
    Мене ми сменија мајка, од 15ти мај на 11ти ми го преместија, вчера ми се јавија болницата за потврда дека на 11ти ќе ми е последен и тогаш ќе имам цтг.

На Homme и Starchild им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.941
    Допаѓања:
    45.518
    И болки во карлица и во вагина и во колкови и маж ми е болен па рчи како трактор и јас не спијам цела ноќ. Некогаш толку имам гнев во мене ноќеска ми иде да го задавам со перница од што сум ненанспиена, а тој си спие си рчи:D
    Кога ќе помислам дека ме фаќаа паники дека ќе де породам рано(facepalm) ајде каде е сега???

Јас немам отоци никаде, имам многу попуштени вени, сите што ги имав сега се дупло поизразени, карта ми се нозеве, оток имам насабајле малце во прстите ама го снемува после и носот и устата ми се изменети. Другарка ми ми вика пред некој ден абе ти да не ставаше силикони, викам да бе нели знаеше:D
    Носот ме нервира што е сменет, имав многу убав нос пред бременоста, сега е бабура, се надевам ќе се врати;(

На Homme, АнаМаријаД, Panovic и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.936
    Види некако стави во ладна вода рацете и истави прстенот да не ти го сечат.
    @Bella_Stella отекувам и јас, не до овој степен ама ги извадив прстените со време, глуждови на нозете немам.. притисок ми е нормален.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    I kaj mene Livrinova bara da se pomesti,vika najverojatno si ostanata odma posle ciklus sto i mi ima logika poso togas mi bea plodni denovi po site simptomi i odma imavme odnosi.Rece odi kaj maticen da ti smeni po merki zoso celo vreme e so site merki 2+ konstantno jas uste ne sum posla se mislam.
    @1209 еве сум со сменета фаца веќе 2 недели.Нос уста како балонче се гледам коа ќе се погледнам во огледало.Оваа бременост со претходната два различни поима ми се,оружнев :lol:

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.936
    Хаха ќе се врати, после пораѓај излегов со -12kg, како маче бев во лицево. За два дена како две различни жени.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.936
    Па исто, ја знам дека имам порано овулација и плус на 25-6 дена имам виклус и трае највеќе 4 дена т.е на 4ти и немам, според пресметки целокупно му идело на 11.05 и ми сменија. Дури и породилно требеше на 20ти да ми почне, на 16ти ми стаса писмо дека ме презела државата.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    8.407
    Devojce nosis?

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.941
    Допаѓања:
    45.518
    Машко, поправена сум само 4кг, само меше имам и нос:D

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    8.407
    Zosto velat nosot nababruva koga e devojce ... Ama ete znaci nema pravilo. Zatoa prasav. I jas nosam masko ama seuste se nemam smenato vo faca ista sum si. Kilaza i jas nemam mnogu dodadeno 5 kg dosega. I samo mese sum. I toa mislam me pokazuva na vaga 5 kg zosto vo posledno pocnav potesko da izleguvam vo wc. Se nadevam do kraj nema da preminam 10 kg plus. 31+3 sum momentalno

12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    30.408
    Мене стапалата на крај ми беа апла отечени. Дури и во родилна по чорапи се шетав оти не можев да носам ништо. Кога ме виде докторот ми мереа притисок ама нормален ми беше :)

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.941
    Допаѓања:
    45.518
    Не верувам во такви правила да ти кажам, велат дека си поубав кога носиш машко, искрено не се осеќам многу убаво:D Како и да е не дека се пазев нешто со килажата, ама бев многу активна дека работата ми е на нога и тоа придонесе вајда, онака склона сум на дебелеење ако не пазам. Небитно, да сме живи и здрави и бебињата исто, за нив најубави ќе сме:inlove:

@Bella_Stella да не јадеш многу сол? Дека другарка ми и рекоа да намали со солта кога почна енормно да отекува и стварно и се намалија отоците кога намали со солта. Иако генерално мислам нормално е отекувањето, бебе притиска, се акумулира повеќе вода, послаба активност, а голем волумен на крв ради бебе и тоа си придонесува.

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Нема врска тоа со носот со полот на бебето :D
    Во двеве бремености ми се различен пол децата, нос не ми отекол.
    Иста бев во фацата и тогаш и сега. Телото ми е истото, ниту ми се шири нешто, само стомакот ми е напред. Градите за првото во деветти месец ми се подзголемија и почнав да носам градник еден број поголем, а и сега накај осми одам, а истиот градник го носам од претходно.
    Исто изгледам како во првата бременост што изгледав и истата облека ја носам.

Колковите во прво тромесечие ептен ме болеа во спиење кога се навикнував на страна да спијам, па во второ ми поминаа магично, за сега пак во седми месец да ме фатат. |(

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Нема везе со полот и јас така мислам,едноставно телото различно си реагира кај секого и во секоја доба од животот.Со синко мака немав нит ме болеше нешто нит ми беше тешко да спијам.Сега 4 ипол години подоцна мислам дека се распаѓам и се ми е сосем спротивно од првиот пат.Колковиве ме скапаа сеа ќе вртам по YouTube вежби нешто начини за спиење да пробувам дали има некое решение малку да ми е полесно.Ако не си реков преку ден ќе спијам ноќе ќе дежурам ќе ги чувам,и така од маж ми и да можеш да спиеш не се спие овие 3 дена,настинат е рчи ко лав само го подлупнувам да прекине ми се смачи само што сум заспала пуштил на најјако (facepalm)

На 0ли, Alishan30, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    8.407
    Jas sol skoro pa ic ne konzumiram, veke 5 godini. Prvo radi problem so zeludnikot i vtoro zatoa sto otekuvam. I ne e do solta jas prodolziv da si otekuvam koga e zesko vremeto. Ne se najde pricinata zosto se desava toa. A sega vo bremenosta nekna prv pat si ja vidov nogata takva jas otekuvav ama cela noga pred bremenosta, ama sega samo vo gluzdot dolu i kako izdeformirana mi bese. Desnata mi otekuva poveke i taa vidno veke dve godini mi e podebela od drugata.

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    24.430
    Во однос на тело и промени физички и јас сум иста досега како со првата бременост, градите одма ми се зголемија, а и си имав големи гради, ништо горе не ме бери :| ме болат мн, ист пол се, машки, мозолчиња немав ни тогаш ни сега, косата ми е поцврста, поќе со волумен и помалку ми се мрси, ми се исправи скроз иначе ми беше малку виткана, ова се исто досега, со првото само во стомак ставав мн малку на мене, ако 12кг се поправив до крај, излегов од болница со -10. Само многу помачно ми е, одиш дома од на работа те чека чоече мало и сака да си играте, сака да го нахраниш, се си сака, тогаш си одев и си легнував дома :D само се во ред да е до крај, се др ќе помини.

На Sofi.ja, 0ли, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.625
    Допаѓања:
    21.252
    @1209 не јадам. Не сум човек што додава сол, какво ќе ми го послужат јадењето такво го јадам. Пијам многу течности, па може задржувам вода не знам. Не ми се енормно отечени, на крај на денот најмногу се примерува. Стапалата не ги ни осеќам ако не ги видам. А во дланките имам затегнато чудно чувство. Ќе помине, не може без ништо. :)

На Ceneva и 1209 им се допаѓа ова.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.747
    Допаѓања:
    5.544
    Хаха тоа со носот има вистина, @1209 привремено е, ќе се врати стариот после пораѓај. Глеав видео дека поради зголемено ниво на естроген, се шират крвните садови за да се овозможи поголем проток на кислород, па мукозните мембрани отекуваат и така изгледа дека носот пораснал. Може да е пропратено со крварење од носот или затнат нос. Има хаштаг на инста pregnancy nose, има интересни споредби и дефинитивно it’s a thing :D

На KonstantinaM, Splendor., 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.941
    Допаѓања:
    45.518
    Затнат ми е да, бев и на преглед мембраните ми се отечени поради алергија која не е контролирана, ми дадоа кортико ама не сакам да го користам, уште малце имам па ќе користам после, веројатно затоа ми е отечен, ама да го видов трендот и да баш таква е разликата:D Си го сакам носот се надевам ќе се врати, а за устата не ми смета што е малце отечена добро изгледа:makeup:
    Како да е изгледот е најмалку битен во моментот, секако изгледам како уличар, немам желба ниту за дотерување, средување и изгледање привлечно, немам ни облека додуша што ми го собира мешето па си идам така распарталена :D Ќе се средам после пораѓај:rofl:

На Starchild, mal.ecka, Splendor. и 4 други им се допаѓа ова.