Исто сестро, исто.. И отечена и ненаспиена ко вампир сум, не спијам цел вечер не можам позиција згодна да најдам, отекувам цела преку ноќ, после цел ден ми се спие и од тежината на бебето движењата ми биднуваат болни што е и нормално
Imam nepodnosliva glavobolka. Vaka glava me nema boleno mnogu odamna.... Sto smeam da se napijam? Pritisok vo red, sekerot isto mi e vo red. Ne znam sto mi se slucuva.
@Splendor. @Diva0710 навистина многуу многу сум ви благодарна што ги споделивте вашите искуства.Некако ептен ме преплашија дека може да дојде до предвремено породување.Стварно ми олесна откако ве прочитав.И кај мене е на цервикс, баш сега ги гледам сликите од ехо, а цервиксот ми е супер за неделите, 4,1.За односи исто ми кажаа никако, што секако и ги немаме цела бременостЗначи не е толку задолжително строго лежење во кревет? Баш сакав да си прошетам да си изнакупам се за бебе, ама со целава ситуација се испаничив и не мрдам од домаУште еднаш, многуу ви благодарам.И на двете ви посакувам убава и лесна бременост до крај
Па се гледаат кај мене како виолетови испакнатини, како попуштена вена, ги имам на усните однадвор и околу клиторисот.
Ne pijam kafe radi zeludnik.... A i vaka kasno plus ne e za kafe. Od lek sto e dozvoleno. Paracetamol mozam?
Парацетамол пијам и по 2 некогаш денот, оти сум со чести главоболки. Иначе кафе со лимон и кока кола.
Да, ептен е непријатно, мене дури и на допир знае да ме боли, како да сум се удрила, па еве вака на вечер кога ќе легнам, до сабајле ќе помине и после пак во круг утредента. Читав дека е нормално и боја да се смени од притисок и зголемен волимен, тоа се дешава кај мене. Млеко ми има надојдено и почнуваат да ми тежат градите и да ме наболуваат ако седам со градник, под итно морам да земам од онај за доење. Чувство како да треба да се испразнам имам.
Ke se napijam paracetamol. Ne se izdrzuva. Ne sakam lekovi da pijam ama ova mi se nema sluceno tolku da me boli.
Ништо не ти е од Парацетамол, дозволен е во бременост кога има потреба од него. Полошо е да трпиш болка отколку да земеш дозволен лек. Ретко ме боли глава во бременоста, ама неколку пати ме фати страшно и само Парацетамол ми беше спасот.
Se napiv ama ne pomogna nesto .... Ne znam so mi se desava. Pomisliv da ne e pretisokot no ne e , pa sekerot ni toa ne e. Tie dve stavki sekako gi kontroliram. Cela nok na rati spijam. Radi glavobolkata i radi kiselinive. Se nadevam ke pomine.
Dokolku ne ti naredi doktor miruvanje nema zosto da ne si izleses i da ne si kupuvas so kjef za bebe. Normalno se da e umereno bez preteruvanje. Ma da jas koa bev trudna so prvoto mn se potresuvav za se i nemav tolku aktivnosti od se mi bese strav i cerviksot cela bremenost mi bese 3cm sto dopolnitelno me plasese. Koga ostanav trudna so vtoroto kjerka mi bese 1 godina mala razlika mi se togas ne sednav bukvalno sama so malo dete niz doma, cistenje, gotvenje, shetanje, pazarenje nosenje po gradinki mislam bukvalno kje se raspadnev do kraj nemav izbor. Kje se napiev samo magnezium i kje polezev nekoi 15 min kolku so mozam pa si isterav bez problem a cerviks mi bese 4 cm celo vreme za cudo. Nema pravila samo opustanje na mozokot i se kje bide vo red. So lesno do kraj uste malce imas.
Kaslicata vo bremenost so sto ja lecite? Pravam inhalacii so fizioloski,ama se zatnav epten i pocnav da kaslam
Од каде купивте бебешки торби? Знам повеќето идат комплет со количка, ама во нашата нема, па не знам каква да земам.