Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Кај мене еден ден премногу движења, особено навечер, нареден ден тивко мирно...ама мислам дека имаат периоди, мирни и нермирни денови. Ако ти е нешто сомнително, пробај со благо да јадеш и легни на стрсна, за 5 мин веќе има движење.

Veki4kaa likes this.
  2. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Мене ми е прва бременост, меѓутоа фала му на бога нема крварења и бебуш си се развива како што треба .. Ми олеснува вака кога слушам дека и некој друг има исти симптоми како моите . Не му ги посакувам никому , меѓутоа барем ми поминува стравот. Со лесно да си ги износиме бебушите мајка ! Ти благодарам за одговорот.:hug:

Bubish26 likes this.
  3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Denes staviv sredstvo vo wc I sedev 5,10min I posle si napraviv 300 filma vo glava...
    Dali cistite wc I dali e opasno???

4. missswety

missswety Истакнат член

Честитки да сте здрави и живи :l:

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mesinja mene glava nikako da mi pomini, nitu apce imase snosti efekt ni kafe ni prosetka ni nisto. Ova kako da nastinuvam |(. Samo ne znam kako da se resam od nea da mozam barem malku da pospijam |-)

6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Цел викенд не се прибрав како пуштена од ланец. Ми годи и сонце и друштво и пешачење, ама веќе конечно папсав.

Како се ближи терминот се почесто сонувам како ми почнале болки, ми пукнал водењак и слично. Ноќеска ми беше толку реален сонот, станав во 3 и останав без спиење до сабајле. Се опседнав :sweat: преку ден не размислувам толку, ама ноќеска потсвеста турбо си работи.
    За некој ден сум на второ цтг да видам дали има некаков прогрес од минатиот пат.

@Thinkerbell. живи и здрави да сте мамасита, гушкате се со бебуш и уживајте :inlove:

7. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

I jas sonuvam ona sto mislam celo vreme... mi e strav da ne se porodam porano I samo toa sonuvam kako sum se porodila

Giovanna likes this.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Која недела си? Ако не се лажам веќе помина 30 и некоја?

Јас не размислувам толку преку ден, се обидувам да не се оптеретувам, ама затоа навечер почнав да надокнадувам. Раат не сум спиела веќе неколку дена.

AniSk likes this.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ау јас имав така еднаш, од сон ме будеше болката... за жал ништо не помага, мене парацетамол ама баш никогаш. Само напиј се пак, ако е неиздржливо, види лежи во тишина, затемнато.

Ceneva likes this.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Чистам, па кога ќе пуштам во туш пареа врело.. па додека го ижуљам убаво. Со доместос не чистам ама со други средтва да.

Sun&Moon and Starchild like this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Пушти ја косата ако ти е врзана, лежи малку во затемнета просторија во тивко, стави си облога на глава и одмарај.

Ceneva likes this.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Чистиме вц нормално, кој ќе ни чисте,сами сме дома. ставам средство, стругам, вентилација е пуштена, врата отворена, нема ништо да биде. Пробува и маж ми да го чисте, но јас не бендисувам и кога јас го светнувам ми е најчисто

Со 1 таблета ли не ти поминува?
    Пред една недела имав такви страшни болки, на секои 4 часа пиев парацетамол таблета, плус магнезиум пиев, плус Б6 витамин.
    И тоа не ми помина скроз, туку само тапа болка остана, активиран ми е ринитот и плус умникот

***Bony*** likes this.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Нема што да праиме, не може да се оделиш од болно дете.
    А и подобро да се даде лек него да се искомплицира.

Денес денов потежок не можеше. Цела вечер те повраќав, те пролив. Маж ми исто. Сабајле во 730 стана дете, он супер полн сила ние неможе да застанеме. Ја отспав до кај 10, после маж ми вила те молам да легнам 5 мин. Дете ме моли воз да редиме.
    Среќа отиде кај баба дека он не е веќе заразен. Во 11 ние на клиника, а дете цел ден кај баба, ние после доктор сме заспале 2 саата и среќа подобри.

Ама какво злато е, од врата доаѓа да видел мама кај боцкале. Па гушкање да помине.

Се надевам и бебе е ок, мислам да закажам да го видам неделава дали е се ок.

mal.ecka, MartinaMM, 1209 and 2 others like this.
  14. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

32 teram.. aktivna sum po celi denovi, odam, se dvizam, setam kuce itn I se vikam od utre kje odmoram I nikako.. taka me udrija horomoni ovaa bremenost, nemozam da se smiram, se nesto da pravam pa posle mi e strav da ne preteruvam, da ne treba da odmaram itn..

15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Многу сум безвезе денес
    Синоќа цела ноќ будна бев,стомак ме болеше баш ко пред добивање
    Денес половината,стомакот исто, на желудникот осеќам тежина и нит се седи нит се лежи
    Ми се гади од се, се си мислам повеќе сум отворена од пред 10дена коа бев 1прст.. утре сум на цтг ама ноќва како ли ќе биде којзнае:worried:
    Ужас

mal.ecka likes this.
  16. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Imam denovi koga kje se zamislam nesto, pa filmovi, pa stravovi, pa cuda.. takov mi bese denes denot I zatoa vikam cekaj da se utesham deka e ok toa.. I jas ne cistam so domestos, sega zemav Frosh kao pomalku stetno

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

@Bubish26 @Alishan30 @0ли Snosti samo piev ama nisto ne pomogna. Aj sabajle kafe piev si rekov moze ke pomini, izlegovme so mm ubavo vremeto da prosetame, sednavme u kafic uste edno kafe udriv i pak nisto. Se ubiv i od voda pienje mislev ke pomogne no ne ... Meram pritisok cel den. Dobar e. Inaku i kosa mi e pustena, retko ja fakam. Ama sega ke se napijam pred spienje uste eden paracetamol i ke legnam. I toa ako ne pomogne ke ja baram maticnata za nesto pojako neka odobruva. Nesto sto najmnogu ne mozam da podnesam e glavobolka.

0ли likes this.
  18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Kafe so limon, voda so limon, kesicki nane na oci ili ladna obloga na celo probaj....

Ceneva and Viveki like this.
  19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Мислам дека нема ништо лошо да си активен во бременост, напротив корисно е да се раздвижиш. Особено ако тоа е нешто што редовно си го практикувала и претходно, не мора да се прават драстични промени во секојдневието освен ако доктор не забрани или ако ти лично се осеќаш во моментот како да не можеш.

За мислите, тоа е тоа. Некој повеќе, некој помалку ама цела бременост поминува во некое потсвесно одбројување, до скрининг, до ехо, па да помине оваа недела, па онаа недела и на крај кога конечно ќе влезеш во безбедни недели ќе чекаш нестрпливо термин :D

Sofi.ja, Splendor. and 0ли like this.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеби ќе ти помогне да седиш во темна просторија и во тишина малце. Некогаш и мозокот си бара одмор пд секојдневието.

Ceneva likes this.