Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    180.087
    Заебанцијата настрана ај најди некој нека ти побае од урок
    Или ако имаш крстена вода измиј очи
    Некогаш и сугестија е не губиш ништо
    Инаку дизапам од 2мг напиј се туш пижамки и кревет

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Oh mila da ima koj da mi pobae rado bi... Ama nemam tuka takov covek.... A za dizapam nikogas ne sum piela strav mi e iskreno. Ke ja prasam sega svekrva mi za krstena voda ako ima ke se izmijam.

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    24.444
    Од почеток сум со такви главоболки, на 2, 3 дена е така кај мене, најстрашно беше за Божиќ, 2 дена од кревет не станав од болка 3 парацетамоли и никако не поминуваше ни дење ни ноќе, болки да ти се повраќа. Се помирив дека таква ми е бременоста, со де жени што споделив имале ист ваков симптом или ми кажаа за др што вака си поминувале ко мене :doh:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.253
    Допаѓања:
    27.920
    И после со бебе исто чекаш прегледи, се секираш дали расте добро. баш на маж ми му кажував како првата бременост иако супер лесна не ја уживав од тој стрес измеѓу прегледи. После со бебе исто. Имам магла за голем дел од тој период од што бев во постојан грч дали правиме се добро.

Си ветив со второво дека ќе уживам повеќе, ама некако тешко иде.

Пс. И јас имам страшни главоболки овој пат.

На mal.ecka, lackygirl, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.709
    Најсочувствувам мислам со некој што глава го боли. Оти знам како може да боли.
    Прашај матична за нешто друго ако одобрува, а во меѓувреме маж ти нека те масира благо на плешки, чело, раменици, врат. Ми помага мене тоа, може од вкочанетост те боли.
    Греота ми е оти знам како е, ја сум вегетирана ко ме боли глава.
    Некои свежи мириси под нос, лаванди, цитруси, ментол, камфор.
    Така преживувам.

На lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  6. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    I jas od kerka mi ama veke pijam pancef zaradi e.coli,bev i na infuIjaa so antibiotik zaradi nenormalni bolki,noo i epten se zatnav,si napraviv inhalacija so caj od kamolica i kapki eucaliptus

На MartinaMM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    @Ceneva и јас побарав да ми дозволат појако, но не ми дозволија, освен парацетамол на 4 часа

8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    10.424
    И јас тоа си го мантрам, се надевам дека нема да забегувам туку ќе оставам некогаш работите да се случуваат и да не ги премислувам. Ќе видиме колку ќе ми успее.

Искрено кога си размислував дали сакам да сум родител, баш ова ми беше нешто што најмногу го размислував. Си викав дека имам супер живот, влезена во динамика што ми одговара, а имањето дете неминовно те носи во нова животна фаза каде што и овие грижи се дел од целиот пакет. Сепак надвладеа желбата па се надевам дека ќе успееме со маж ми добро да се снајдеме во тие нови улоги.

На Splendor., KuklickaSk, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    10.424
    @Ceneva другарка има проблем со мигренозни главоболки па и дозволија бруфен и кетонал во второ тормесечие. Не знам колку е исправно искрено.

Мене ме болеше така два дена глава пред некое време кога беше многу облачно, испив неколку парацетамоли, пиев цеден лимом, магнезиум, б6, ставив на минимум гледање во екрани и маж ми ме измасира во пределот на рамената, веатот, главата. Не знам што точно помогна ама после вториот ден бев веќе ок.
    Исто нормален притисок, пулс, само необјаснива главоболка.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Fala vi devojki na sovetite.... Sega pravec vo krevet na tisina i temnica eden paracetamol, maz neka masira kaj stigne :rofl: da zaspijam oti toa e. Mislam od glavobolkata i kiselinite mi se pointenzivni i od niv maki imam koga legnuvam. I se nadevam utre ke bidam kako nova.

11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Фала на прашање мила, добра сум но до каде незнам (41+1), денес 6ти ден овде.
    Бебушка е добра, цтг супер, болки само на нелагодност како слабо менструални.
    Чекаме денес дали ке има промени но можно е пак провокација, овде научив и видов доста :D

Вежби за отварање само во болки никако додека немаш, па јас и цимерката со која сме во иста ситуација одвај чекаме да не фатат болки за да почнеме да вежбаме :$
    Се надевам уште малку остана до нашето видување.
    Керкичката многу ми фали денес и е роденден полни 4год а јас не сум со неа ;( за неа ми е најтешко многу ми фали да ја гушнам, ке надокнадам за овие денови ветувам :nod:

Поздрав мешиња, биде добри, чувајте се :*

@Thinkerbell. Честитки мила :hug: бидете добри :* :f:
    @Ceneva се надевам подобра си :* :hug:

Последна измена: 27 март 2023
    На Viveki, IRBBB, juice_ и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    @***Bony*** среќен да и е роденденот на ќеркичката, да биде горда дада, па здравје денес ако дојде бебушот во исти ден ќе си слават роденден:l: :l:тебе со лесно:hug: :*

На IRBBB, Sunrise!!! и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Јас после 6дена лежење во болница денес си одам :party:
    Ама во среда поручек или четврток сабајле ке дојдам на прием и во четврток ке ме породи :inlove:
    Освен ако не ми се случи некое крварење во мегувреме недај Боже па ке мора одма. Битно до петок ке биде се завшено :inlove:
    @***Bony*** среќен роденден на ќеркичката :^:

Последна измена: 27 март 2023
    На Thinkerbell., missswety, Homme и 26 други им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.253
    Допаѓања:
    27.920
    Среќен роденден на девојката, а тебе со лесно.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.778
    25+3, денес баш се осеќам трудно. Многу чудно што некои денови сум супер буквално како да не сум и трудна 90% од времето, ама има денови еве денес кога се осеќам 10 месец трудна и тешко ми е и да дишам.:|

Претпоставувам дека е нормално што не ја осеќам многу да удира, постелката ми е на преден ѕид и освен долу ниско со ноџињата дека е надолу поставена други удари воопшто немам осетено. И многу чудно повеќе тежи на десна страна како цело бебе во стомаков да е во деснава половина на стомаков, левава страна дури и на допир се осеќа празно. Значи која разлика од првата бременост до оваа бременост.....

Дали знаете што значи покачена глукоза во урина? Веќе втора крвна слика по ред имам три плуса. Претерувам со благо? А другиов шеќер во крвта ми се движи околу 4, 3.9...

@Chanell* Како си сега? Која недела си, имаше уште недела две за до царскиот така?
    @Alishan30 Како си ти? Уште сте со ноџињата надолу? Јас сум среда сега кај матичнава на преглед, ама и по удариве не е сменета положбава сигурна сум.

@АнаМаријаД Читајќи те со се што ти се случува секоја чест мајка, се гледа крајот издржи уште малку те дели до гушкање со бебушко.:inlove:
    @***Bony*** Со леснина мајка и среќен роденден на куклата.

На ***Bony***, Sofi.ja, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    @***Bony*** fala sto me mislis, sega ko malku podobro. Sabajle konecno zaspav ko covek. I sega se budam. Mi se poremeti i spienje i se. Ama go gledam vremeto nadvor, vcera kolku sto bese soncevo, denes e tolku matno. Jas sum meteopat, samo sto e cudno nemam promena vo pritisokot. Sega ke si bidam taka nikakva dur si se menuva vremeto i ne se stabilizira.
    Ti kako si? Sreken rodenden na kerkickata :^::hug:
    I drugite mesinja kako ste?

На ***Bony***, Alishan30 и CareTee им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.630
    Допаѓања:
    21.258
    Дојде ред и на мене да се пожалам. 37+3 денес, следно ехо и цтг во среда. Не знаев дека во еден човек може да се соберат толку различни емоции во исто време.. Со душа ја чекавме оваа бременост и со душа си го чекаме бебенцето да ни дојде, а од друга страна имам таква тежина на душава за мојот ангел на небо што мислам дека никогаш нема да помине. Во исто време сум и среќна и тажна, не знам како е можно.. Само ми се плаче, а знам дека плачењето ништо нема да промени.. Не знам како да си помогнам.. се надевам само дека за скоро ќе ме напуштат овие чувства на вина, тага..
    Физички и не стигнувам да размислувам како се осеќам, фала му на Бога бар од тој дел не смеам да се пожалам зошто немам некој поголем проблем.
    Извинете на мојата негатива денес, баш сум како времево…

На Zumbulche, Brpbrp, Viveki и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Nema zosto da se uzvinuvas. Poveke od normalno e toa sto go cuvstvuvas. No ne go izneveruvas tvoeto angelce, naprotiv toa ve blagoslovuva i cuva od tamu kade sto e. Sekogas ke bide so vas i del od vas. :hug::l:

На Viveki, Bubish26 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    @CareTee здраво мила, јас сум плачлива периодов, некои емоции ме утепуваат. За убаво е се, гледам во дада и, гледам наоколу, секој ден работам, и имам чувство дека мн брзо ми лета бременоста;(емотивен период ептен ми е.
    Бебушка и јас слабо ја чувствувам, поретко, на преден ѕид ми е постелка и мене, 25+5 сум денес, уште малку и трето тромесечје:inlove:
    Мн не се плашам за мрдањево, бидејќи на ехо е се' добро, а и со првата бременост исто имав слаби движења.
    Бев на скрининг за срце викендов, добро е се, и се свртила со глава надолу, ќе видиме до крај како ќе биде. Оваа недела ќе одам да се запознаам со ГАК, за да некој и таму ме запознае со бременоста,па да ме следат, за до пораѓај бидејќи си имам и други коморбидитети, и така.

Имајте убав ден, мене ми е тмурен, цела вечер со главоболки бев и неспиев убаво. Ни лекови ни ништо не ми помогна....

@Bella_Stella :hug: :hug:не сум моќна што да ти кажам, само да бидеш храбра:hug:

На mal.ecka, Giovanna, H.VAGA и 5 други им се допаѓа ова.
  20. heitkeitleit

heitkeitleit Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Некоја да се пофали од адамова за скризинзи има ли