Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    404

Мила баш ми е жал,како да ја читам мојата ситуација лани СКРОЗ ИСТО...
    бев 5 недела на преглед за констатирана бременост,па во 8 за срцева реакција но немаше :(
    матичната ме испрати одма на чистење во државна ама дека и таму со врски и прва бременост рекоа да почекаме уште недела дена да не случајно се јави срцева реакција бидејќи плодот растеше јас немав ни крварење ни ништо а ги имав сите симптоми за бременост....за жал ми пишаа и мене миссед абортус и ми дадоа апчиња за чистење дома 3*2 на 3 саати под јазик....после вторите добив болки,после третите беше страшно...ни на душман не му го посакувам тоа,одвратно стресно и болно...
    После две недели од чистењето бев на преглед кај матичната и се увиде дека имам останато уште некое делче и мора да одам на киретажа...истиот ден се заврши се за 2 саати,повторно болно и стресно за мене бидејќи многу сакав да имам дете...
    После 9 месеци фала му на бога и мајка Богородица повторно останав бремена и веќе терам 6месец...дај боже да е се во ред до крај
    Ти посакувам да бидеш силна,знам колку е тешко и болно тоа...ќе остане во сеќавање цел живот,но за жал се случуваат многу често вакви работи
    Со помин и со лесно,доколку ти треба уште нешто слободно пиши ми

На AlchinovaR1979, Viveki, free.mind *** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @CareTee 36+2 сум, цело време имам некои болки. Ќе примам зреење две дози х2 флостерона, па следна недела ппраѓај.
    Многу е малечка, многу ми е криво што не може да си поседи уште во меше, зошто зреења, зошто само хемии :(
    Утрогестан, магнезиум и најстрого мирување до следна недела. А јас последното никако не го практикувам,чистам,кречевме па теписи се опнав да перам, тревишта по двор корнам собирам.. ќотече ми треба(facepalm)

На Bella_Stella, AniSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Ќотече ти треба,ќе ги запослиш сите околу тебе, а не ти да се малтретиташ.:wasntme:
    За пораѓајот јас со првото бев 37+5 па ништо страшно.се ќе биде во ред:hug:

На Bella_Stella, Chanell*, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Колкаво го измерија бебето на писледна контрола . Само да ти кажам да не се плашиш и да треба евентуално порано да се роди не во термин јас се породив со првата ќерка во 36 недела само што влегов во неа ,малата тежеше 2930 сосем нормално бебе една инјекција за зреење ми дадоа само толлку време имаа и не беше во инкубатор нормално си дишеше самостојно .

На Bella_Stella, Chanell*, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    1.611
    Ako ti se place, placi si, izvadi go od sebe ona sto kje ti dojde, kje ti olesni, toa e del od procesot na pominuvanje niz nestoto. Vo bremenost sme posenzitivni, reagirame na se, pocuvstvitelni, so izmesani emocii u cuvstva od se ona sto ni doaga, sto ne ceka, sto e ubavo no I nepoznato, a I se ona sto sme go doziveale, pominale I se slucilo. I jas izgubiv eden angel, samo porano od tebe, znam deka sekogas kje bide del od mene, znam deka me napravi posilna, pohrabra, posmirena...Nekoi raboti nekogas ne zavisat od nas, nekoi raboti taka treba da bidat I ima nekoja pricina zosto e toa taka iako mozebi nikogas nema da ja doznaeme ili kje bide eden den. Nekogas e ubavo da si dozvolime da sme tazni taka kje porasneme I kje prodolzime ponataka. Prakjam sonce na ovoj tmuren den.

На AniSk и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Da si sednes na gazot i da ne mrdas. Jas da ti kazam sum sebicna stanata. Samo nasata soba so maz mi ja cistam. Drugo se i ostavam na svekrvata. I ke ja koristam nejzinata pomos dur se so nas. A posle jas ke si go fatam mojot red sto e mnogu mnogu porazlicen od nejziniot.
    Mene od sam start me stavija na miruvanje, ne strogo ama fizicki nikako napor ne pravam. Setkam samo i tolku. Koga sum doma si lezam.
    A ne se sekiraj za poranko sto ke se rodi. Jas sum rodena vo 35 nedela 2 kg sum bila ni vo inkubator me stavile ni nisto. I toa zamisli pred 35 godini koga medicinata nitu bila tolku napredna ni nisto. Se ke pomine dobro. Samo mirovaj stom ti rekle taka ne si igraj igracki.

На LiquidLuna, Bella_Stella, Chanell* и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    19.188

Ете ме истата, 19 недели полни сум денес викендов цела летна кујна ја исчистив ко да не сум трудна и на дежурен отидов заради болки доле кај стомакот, самиот доктор ми вика лежи одмарај не си сега ти за работење

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.708
    Женски што сте на Метилдопа, ве бута ли апчето многу или самото тоа што сум веќе скоро 36та недела си го прави своето?
    Многу ми се спие и сум млитава, спора, како надрогирана сум богдачува.
    Пијам две Метилдопи дневно инаку, една сабајле, една вечер.
    Не би рекла дека сум "предозирана" пошо притисокот и покрај терапијата знае да ми скокне...

Ненормално ми се спие, стоејќи можам да заспијам.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.942
    Допаѓања:
    45.526
    Ако ви е нормална бременоста нема потреба од мирување, терајте си како и предходно, ама ако ви рекле да мирувате треба да мирувате, сигурно не рекле без причина.
    Јас 38ма терам и сум си активна цела бременост, прошетки, работа низ дома, на работа имав и дупли смени до 8ми месец, на нога цело време исто буквално како предходно функционирам, сега не дека некогаш не се осеќам лошо кога претерувам ама у глобала поубаво ми е да сум активна. Слушајте си го телото најбитно. Како и да е кај мене нема физичка пречека зошто да не бидам, ама кај вас ако ви рекле дека не треба да се напнувате ниту да дигате тешко не го правете тоа, свекрва ми така од немарност загубила дете во 4ти месец, несвесно цел терариум со игуаната внатре го кренала и секако искрварила, нема играчка со тие работи.

На LiquidLuna, Bella_Stella, Paunko и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.630
    Допаѓања:
    21.258
    Во право си. Тагувам зошто имам потреба од тоа. Не можам да ги ставам емоциите на пауза, мора да излезат од мене. Веројатно има некоја причина за се што се случило, ама треба да помине време за болката да почне да избледува... Се надевам дека кога ќе ни дојде ова бебенце раните ќе се залечат барем малку.. Ангелчињата биле и ќе бидат дел од нас, не постои начин да не биде така.

На lackygirl, H.VAGA, јolene и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.543
    Иста сум, не пијам апчиња, али спијам у велико :)

На AniSk и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  12. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.543
    Нека ти е жива и здрава малата голема да расте. Ти и бебуш со лесно поминувајте, чекаме убави вести во најскоро време.❤❤❤

13. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Јас не пијам никаква терапија, но две недели негде, после работа обавезно преспивам и вечерта без проблем пак си легнувам. Можам цело време да спијам и не знам зошто ми е вака. Иначе сум 36н

На girlboy, Viveki и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Секако доколку е препорачано од доктор да се мирува диколку постои ризик било каков - скратено грло било што друго да се мирува инаку и јас сум за нормално функционирање како тебе сум иста можеби уствари сигурно сум бетер .
    И со првата и оваа бременост сум супер без препорака за мирување и терам турбо . Дома цела куќа генералка од никого помош ниту имам ниту ми треба искрено и не барам . Пешачење секој ден , работа , за викенд излезена обавезно :rofl: . Е сега ќерка ми постојано ја дигам она е 22кг , во дневна два троседа огромни тешки секој ден буквално кога усисувам ги кревам и двата (ова е жив ризик не препорачувам8-|) , мајка ми оти ме знае ми нагласува секој ден да внимавам алиштата од перална на три пати да сум ги вадела да не сум се напрегала и јас нормално ја лажам за да не се нервира дека внимавам :D. На последниот преглед во 34+6 ми го измерија грлото скоро 5цм така да Господ ме чува очигледно и покрај се . Е и плус вежбам преку еден ден а некогаш и секој ден .
    Кажав јас претерувам тоа си знам ама доколку има услови и нормална бременост и јас не сум за мирување затоа што бременоста не е болест туку состојба и препорачувсм нормално функционирање прошетки,движење и доколку може и се има желба секако и физичка активност од типот на вежбање :D

На Carolin., Bella_Stella, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Епа денот Д дојде, па на ист ден како првата свеќичка си ја добив и втората.
    27.03.2019 :l: 27.03.2023
    Не беше страшно ќе ви пишам детално само да се стабилизирам малку, важно добри сме и двете, момата има 50см и 3580г :inlove:

Бидете добро мешиња и со лесно да поминувате па да ги гушкате силно душичките мали, ве гушкаме :hug: :*

На medena147, mal.ecka, mucka3 и 59 други им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.942
    Допаѓања:
    45.526
    Гледаш дека имало причина што чекала среќичката, ќе слават роденден заедно, дупла среќа. Бидете живи и здрави и честитки, поубав поклон за роденден на дада не верувам дека има.
    Со лесно опоравување.

На LiquidLuna, Asja, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.543
    Честиткиии ❤❤❤❤

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    8.408
    Cestitki mila. Ete zosto tolku cekala sakala kako dada na ist den da bide. Ti posakuvam brzo oporavuvanje. I da ti e ziva zdrava :inlove:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Жива, здрава и од Бога благословена да е момата. Поубав ден за излегување не можеше да одбери. ❤️
    Брзо опоравување мама.

На LiquidLuna, ***Bony*** и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.857
    Допаѓања:
    18.713
    Природно? :o Совршен тајминг! :l: Жива и здрава нека е!

На Bubish26, Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.