Нешто имам некое чудно чуство отпрееска, отидов 100 пати у вц, момчето мрда ли мрда, мислам у цервикс ми брка, некоја тама болка ту овде ту онде, ми се гади, не можам да фатам позиција…некако сомнително ми е, ај нека причека сабајле ако решил да настапи на сцена, барем да отспијам
Zdravo vo bremenosta na kolku vreme pravevte kontrola na tiroidni hormoni I koe e optimalnoto Nivo na tsh koe treba da se odrzava... Jas so hiper funkcija skoro osum godini so terapija ptu... Bremena sum 9+3 na samiot pocetok gi proveriv tsh bese 3.75 mi ja namalija dozata pred 6 Dena povtorno proveriv bese 3.50 I mi ja isklucija terapijata oti posledniot mesec DVa primav samo placibo doza od 25 mg sekoj den pa preku den I Sega nisto ama me zagrizuvva tsh da ne e visoko da ne treba nesto drugo da se prevzeme.. Doktorkata na patofiza Vika ne e strasno koga e vo normalni granici a tuka citav deka I na taa vrednost davaat terapija za namaluvanje... Vasi iskustva
Sekoj mesec, optimalno vo bremenost tsh treba da e 1-2. Jas deset godini sum so eutiroks so prvoto odev sekoj mesec, sega isto. Mnogu e vazno toa da e rugulirano.
Пред да испаѓа ќе се стиши, нема да е така активно. Можно е да зазема позиција т.е да се турка надолу и се спрема ама кога ќе тргне породот е помалу активно
@***Bony*** Честитки мама, да е жива и здрава, што интересно на исти ден. Брзо и лесно опоравување на тебе. @Alishan30 Прекрасна вест мама за положбата, баш ми е мило, нека си остане така момата до крај. Времево дефинитивно влијае и на расположение, и јас деновиве не се осеќам нешто нај нај.... На ГАК ќе се пораѓаш? И јас со првото и сега со второто исто на ГАК со истиот доктор здравје планирам. @Chanell* Мама немој до толку да се оптеретуваш пробај да одмараш колку можеш, штеди се. И да дојде момата порано во побезбедни недели си не се плаши, ќе биде се добро. Имам блиска породена во 36+3 бебето се роди 2100 кг малечко ама ништо не му требаше помош ни за дишење ни инкубатори, си отидоа дома 3 ден најнормално како било кое друго бебенце, еве ја сега уште малку годинка ќе слави не се ни приметува дека толку мала се родила.
@Anomis11 2490 беше вчера кога ја мереа. Ако се роди 2600 дома дури не пуштат ќе падне на килажа, и ко маченце си мислам ќе боде мала. Јас би одмарала не дека не, ама момите не дозволуваат. Се мама мама мама мама мама, сакаат со мене надвор, јас да ги бањам, шетам, играм, ма стварно претешко ми е а не ме разбираат. Пред некој ден пешки 3км одевме и тоа туркајќи трицикал со дете13кг во него,плус натоварена пелени и други глупости тешки од маркет, и од тогаш почнаа болките. Синоќа од умор ни утрогестан не ставив, ама ме искина стомак мислам цела ноќ, па со болка и станав. Ајде да се протурка неделава само
На ГАК да, кај кого се породи за првото ти? @***Bony*** најсреќна да е малата принцеза, многу радости да ви носипрекрасна дататебе побрзо опоравување
Kaj koj doktor odite jas kaj Maja na patofiza... I kazuvam visoko e tsh ama ne bilo strasno demek vo granici na normala Sega sum beZ terapija se nadevam me padne na 2
Jas na dve nedeli gi proveruvam I koga primav sekoj den terapija mi bese tsh 3.75 odma pocnav preku den I eve pak e isto Sega sum skroz be terapija se nadevam ke padnat skroZ
@***Bony*** честитки мама, жива и здрава да е! Што убаво ќе си слават роденден со дада. @1209 И моево бебле е особено размрдано последниве два дена. Ми падна и мене тоа на памет дека може се ближи денот, ама и не мора да значи. @deniz333 Јас сум хипо/хашимото и ја проверувам секој месец, независно од резултатот. Мирна е цела бременост, само една корекција на дозата имав на почеток од бременоста. Оптимална вредност на Тсх е од 1 до 2. @Chanell* не се секирај, веќе сте во безбедни недели. Да ти кажам да одмараш нема зошто да си имала таква опција секако ќе си одмарала. Со две дечиња дома верувам дека не е баш возможно. Ќе си биде сѐ во ред и со сестричката, не е малечка воопшто. Јас многу пати кажувам дека и маж ми и брат му се родени едниот 3 другиот под 3 кила, а сега се баш израсни.
Kaj koj doktor jas ne znam sto da pravam kaj mene e visoko od Sam pocetok 3.75 Sega e 3.50 me zagrizuva epten
@***Bony*** колку убаво мила! преубаво двете ќе си слават роденден! Нека ти е жива и здрава ќеркичката голема да расте ! а другата нека и е среќен роденденот! аа на тебе побрзо опоравување !
@Chanell* Едниот батко го родив во 35 недела другиот 36 недела. Без никакви компликации здрави и прави дечки.