Извини но но не сум знаела дека треба да се испита за хормони дека никогаш не сум се испитала а јас сум 11та недела.
Zdravo mamicki, bremena sum 35+1 i od vcera vecerta imam dijarea denski imav jaki bolki vo stomakot cela vecer se budam nemozam da spijam sabajle pak isto samo vo wc i imam macnini.. Sovet so da pravam ili da se napijam.sabajle jadev jogurt i 1 banana no pak isto
Ако станува збор за стомачен вирус,а има стомачен вирус што кружи, јогуртот не ти прави услуга.Гледај денес ако можеш по сува храна двопек,ориз,банана знаеш онаа стандард исхрана за проблеми со стомак.Земи пробиотик обавезно и гледај течности да внесуваш електролити за да не дехидрираш.
Линекс форте ми помага мене кога имам проблем со стомакот. Исто на храна внимавај, двопек, јогурт, чај од нане, супа, варен компир.
Nie sto sme so nekakvo narusuvanje vo funkcijata na tiroideata treba da kotrolirame cesto drugite nema potreba
Не се грижи толку, многу ве паничат со тоа идеалните вредности. Јас почнав бременост со скоро 6, па ми ја покачија мин. терапијата и си беше на 3 се до 7ми месец, подле падна на 2, тука не ни проверуваат толку често, покриена сум со терапија, во граници се вредностите, бебето си расте како што треба па не ме напнуваат. Ако ти е на мисла иди на приватно, ама јас мислам дека си ок, си била со хипер мора и телото малце да се навикне на пониски вредности.
Taka e tuka stvarno ni pravat nepotrebni stresovi.. ke sledam pa Ako Ima potreba ke baram I vtoro mislenje... Fala ti bas smiruvacki odgovor ❤️
Со второ 17та недела, сега пред некој ден бев сигурна дека е тоа. Со прво прв пат 18та недела го осетив.
Прикрај на 19та почеток на 20та недела. И тогаш не бев сигурна дали е тоа тоа. Може имаше веза што плацентата ми е на преден ѕид.
Odam vo tireodijagnostika, privatna ordinacija e. Deset god sum tamu zadovolna sum iako e skapo pa zatoa se prefrliv sega na drzavno zosto treba neli sekoj mesec da odam. Ponataka moze ke se vratam neznam ke vidime zdravje samo.
Ajde da prasam valjda ke mi odgovori nekoj. Brisevite kade gi nosite? Na mikrobiologija na klinika ili vo ovie Avicena, Biotek...? Kade ima pobrzo rezultati, da ne cekam needela, mesec? Znam na mikrobiologija ne se plaka za trudnici, a vo privatnive labaratorii se plaka li i kolku? Ili i tamu so upat moze?
Јас ги носам во Јавно Здравје Пролет, зашто ми е поблиску, а може и на клиника.Резултати секогаш имам за два три дена.Кај и да ги носиш, мора да поминат два дена за да може да добиеш резултати.Така што најдобро ти е да ги носиш државно за да не плаќаш.Во приватните се плаќа, барем така ми има кажано матичната.
Ама и на приватните се чека, тоа е брис за бактерии мора да се чека зреење за да се види дали има бактерии не е како крв нели? Бактеријата се развива и треба повеќе од 24 часа до 48 за да се детектира.
Девојки проверив крвна слика седиментација 50, а црп 6,6 а граница е 6 дали е нормално особено за седиментацијата. исто и за урина што мислите
Седиментација на трудници не се проверува оти секогаш е висока, тоа е нормално, за црп може имаш некоја мала инфекција, настинка или нешто, ако немаш симптоми вајда ништо не е.