Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Se izvinuvam ama nema Mk menu na tel. Denes bev na ginekolog inaku vlegov vo 19 nedela vo 14 nedela mi bese utvrdena bakterija esherihija koli okolu 100 000 piev antibiotic I 2litri na den caj brusnica Denes na kontrolata bakterijata vo urino kulturata e pokacena na 1 000 000 Dali nekoj imal slicen slucaj so mojov I kazetemi kako se spravivte, terapija.ne mi se pie antibiotic a moram , barem DA napram nesto na prirodna baza

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Јас имав ешерихија пред извесно време, мада тогаш не бев трудна. Пиев чај од брусница нормално, увин и чај од семки од лубеница. Мислам последниов најмногу ми помогна. Околу 60 семки се варат во 2 литри вода 10 минути-дневна доза му доаѓа. Пиев и едни таблети Натуроплекс од Србија, ги нема кај нас. На природна база се ама незнам во бременост дали смееш да ги пиеш. Исто на природна база пиев и таблети брусница од некој италијански производител, Митригил се викаат, ги има во аптеките со знак Бети. Незнам што точно од ова ми помогна искрено.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Сите сме такви секој ден нова причина за паника си наоѓаме ;) ко јас денес оти цел ден ме гали од време на време а не ме клоца ко некни :rofl:. Инаку те прочитев погоре мерката е супер мене 1.8 ми беше и рече нема потреба од натамошни испитувања за даун а не ни сакав.Јас знам дека над 2.5 е алармантно далеку се нашите машала. Со лесно :hug:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Јас вчера до вечерта имав светло кафеав исцедок, ама претпоставив дека е од вагиналниот прехлед бидејќи секогаш пуштам која капка крв при таков преглед.

Не сакам да лежам, мислам нема потреба, денес сум полна 38 недела, значи влегувам во 39, бебето е зрело, кога му дојде момент тоа е, само јас некако се чувствувам ко да има уште многу време пред мене. Дали не сум или не сакам да сум свесна, ама воопшто не се чувствувам тешко. Освен што бебето ми ги изместува веќе сите органи, ѕвезди пребројам кога ме клоцне или се намести лошо, друго за сега е во ред. Па ќе чекам :)

Сабајлево сите станавме во 6:30, попладнево мм и син ми комирани спијат, јас колач правам. И еве уште не ми се спие. 8-|
    Читав сабајлево во породилни приказни, постот од елени27 мислам, толку ми беше охрабрителен, чиниш ко во продавница отишла да го купи бебето :D Со таква леснотија поминаа. Во себе се помолив и кај мене да биде така. :)

Мм вели, во вторник кога ќе одиш на контрола, ќе ја земеме и торбица за болница со нас, ќе те боцнат (мисли на провокација), син ни нека остане во градинка да спие и толку. Се е испланирал :?:

На kjukli, bittersweet, makedonkamak и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Фала @Едно Чупе се надевам дека е така, а твоето бебенце било нежно денес, одвај чекам да почнам да го чувствувам и јас моето.:hug: Со лесно и кај тебе. :*

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Јас сум утре на првото цтг, држете ми среќа:(
    Денес сум супер, само килажата и стомакот ми сметаат, и имам киселини.
    Незнам што би било поарно да ми речат да бирам уште утре да се олеснам или да би терала уште малку :sweat:

На Maceto123, Sky-butterfly, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Не знам шо да ти речам која недела си? Ајде со лесно утре :D

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    @irena.1 а што бидна, знам дека спомнуваше царски?
    Се уште ли е тоа во опција или не?

Последна измена: 3 јуни 2015
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    (fingers)

Исти сме со килажата и киселините.
    И јас се движам како шатче а додека станам од кревет мора една рунда да се превртам како кит(facepalm).
    За киселините и јас се пожалив во последниве 1-2 недели. Некое безвеза метално чуство како да имам нешто во грло или желудникот нагоре да ми е кренат. Овошје ми помага најчесто.
    Вечерва почуствував некои болки и стврднување на стомакот, но беше 5 - 6 прста над папок па не ги сватов сериозно. Улициве катастрофа па со колата се исклацкавме салам и претпоставувам од тоа. Туку и кај последниов пршлен одпозади ме боли...дали сум истегнала нешто(facepalm).

10. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    ^
    па желудникот и ви е кренат нагоре, затоа и имате киселини. Бебето ве притиска.
    Со првото имав многу киселини пред крај, доктор ми советуваше многу мали оброци и почести, а со ово досега немав киселини.
    Ми ги изместува јајниците, бубрези, бешика ме боли од удари, барем ме поштеди од тоа. :D

На makedonkamak и danichap им се допаѓа ова.
  11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мамички бевме да го видиме бебушко наш :D
    Дебелкото е веќе 533 грама:D
    Си напредува како што треба, се си е во ред нема потреба да се грижам:inlove:
    Ќе си ги гледам сликичките од ехото сега до следната контрола :) го има моето носе :angel:

На okcenzi, Eli23, Maceto123 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Dobro utro trudnicki. Jas sinokja jadev sendvic so pleskavica si nemav rabota i cel go izedov (facepalm) i nokeska koga me fati stomakot losooo mi e se prevrtuvam ne mozam da spijam abe mislis ke mi pukne i na kraj mi dojde do grlo ne mozev da izdrzam i se ispovrativ ama bukvalno se sto izedov popladneto:sweat:
    Sega sum dobro ama si mislam zosto taka da ne nesto ne bil kako so treba toj sendvic pa zatoa me fati losenje:( belkim ne e strasno za bebeto mi e ne za mene....

13. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Добро утро :)
    Јас ко дежурна тука :lol:
    Секогаш оној кој е најблиску до терминот, тој е најактивен изгледа :D

Туку гледам на термините @mon4i91 е пред мене. Ја имам читано тука, каде ли е?

@kallias сигурно ти бил тежок за варење, па и добро што го поврати да ти олесни.
    Имам јадено хамбургер на неколку пати во бременоста, и мене секогаш ми било тешјо за варење, после тоа надутост, гасови, ништо веќе тој ден не можам да ставам уста. Тоа е, не треба да јадеме ама ете некогаш ми се пријадеше па после обавезно се каам кога мака имам:D

На kallias, Maceto123 и danichap им се допаѓа ова.
  14. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила јас баш мислев дека те снема нешто и викам кај Ирена да не има новост, како што се сеќавам спомнуваше царски, ако бебе си има доволно на килажа и ако докторите видат дека се си е како што треба па и можеш да се породиш, на нас ни се јаде мекици :lol::lol::lol:Ајде со лесно што и да одлучиш и чекаме репорт :inlove::*

На irena.1 и danichap им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    @kallias и јас мислам дека едноставно си се прејала...и мене ми се случува постојано да изедам малку повеќе и веднаш ме наболува желудник.
    Моислам дека ми се случило истото како кај тебе во пораната фаза од бременоста па дури и да повратам од јадење до најадување.

@irena.1 се сложувам со горенапишаното, се надеваме на убава вест денес. На бебчо му е удобно во мешето кај мама, али доколку докторите речат дека си има доволно тежина и е спремен ви ја праќаме сета среќа и со лесно кога и да е големиот момент.
    @Sky-butterfly се сложувам со дежурањево на темава, посебно од оние на кои им се приближува терминот.
    Те читнав за јагодите, иста сум и јас. Станувам од сабајле и до полноќ мелам овошје.Главно јадење 2 оброци, измеѓу уште 3 оброци од праски, кајсии, цреши, малини, јаболка, лубеница....што ќе најдам. Но на јагодите душа им вадам секој ден. И мене ме удри мисла алергија да не фати бебче од предозирање со јагоди:bandit:.
    И јас се издигав сабајле од ниедно време и прво што помислив беа крофни:tmi:. Луда среќа мојов веќе извадил да се одмрзнуваат и само пикнав во микро и ги лапнав за една минута. Ми вика страв ме фати дека раката ќе ми ја изедеш ако не ги видеше крофните(facepalm).
    Чекам одговор за брисот за стрептокока денес. Се надевам готови се оти утре другиден празник тука, после викенд...а тоа е последното испитување кое е потребно за пораѓај.

На bittersweet, tweety26, <3 pleza4e <3 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @kallias тоа е тешка храна, јас последен пат јадев скара за 1 Мај потешко не ми е било и погадно :puke: не сум имала , ми се чини нема да јадам до крај на бременоста :D, ови три месеци имав мачнии скоро секој ден , сега како влегов во 4 месец оп ги снема и апетитот се зголеми , јас се жалам за жешково а како ли им е на поголемите мешиња, бев на гости додека си дојдов до дома жива вода станав одсега седење дома , со лесно нека ви е мешиња на тие што се прикрај :inlove::hug::hug:
    Баш овде на форумот имаше тема за отчукувањата на срцето на бебето се одредува полот, кај мене во 12 недела откуцајот беше 161 во минута, е сега дали тоа значи дека е женско докторот ништо не ми кажа само рече дека е рано , имате ли некој искуство

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.100
    Zenski pomos kiselini me otepaa:( :puke::puke:

18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мене ми помага зелено јаболко од тие киселите, кисела вода, ладно млеко тетерпак, а најмногу од се и најбрзо ми делува сода бикарбона си ставам на лажиче и ја пијам и после веднаш вода ќе се напијам и ми поминува за една минута

На makedonkamak и zalosna им се допаѓа ова.
  19. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Овие два дена се прејадов од јагоди, не сум имала алергија на јагоди до сеа можно ли е да направат некој проблем со бебето? иначе сум 24недела?Сеа цело време сум во мисла,почнав да се чешам од мислачка :D А кога се прави првото ЦТГ

20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Доколку претходно немаш никакви проблеми, првото ЦТГ се прави во 38 г.н, барем така е на ГАК, ама за тоа матичната ќе те извести