Мене седиментацијата два месеца по ред ми е 54, незнам ни зошто ми ја става сестрата,гинекологот не ја ни гледа
Sedimentacija ne se ispituva vo bremenost. Ne obrnuvaj vnimanie na toj rezultat. Napravi si urinokultura, radi proteinite i leukocitite vo sedimentot na urinata. Koja nedela si ?
Fala na odgovorite. Znam deka za mikrobioloski se ceka dva dena ne e problem toa. Tuku rekov da ne e mesec kako za pap. Znaci da nosam ili Prolet ili mikro na klinika. I uste nesto, torc koga se pravese? Znam i toa pravev so prvoto vo javno zdravje na klinika, bezveze me ispanicija mi se javija deka pak treba da odam krv da davam neznam za sto ne se sekavam bas za sto bese, a znam deka i brisevi nesto nosea tamu dur cekav...
мешиња кажете совет. Ми иде на повракање некако неубаво се осекам. Што да се напијам или да одам на дежурен. Да повратам мислам дека ке ми олесни но никако да повратам.
За брисеви не се чека воопшто, сум носела и во клиника и во Јавно здравје, најмногу за 3 дена се готови.За торч не сум правела ниту во претходната а ниту во оваа бременост.
Да,фала му на Господ се беше супер, срце добро, како што треба, па дури и отчукувањето на срце беше супер, нормално.Ете од што сум толку изгубена периодов, пак заборавив да пишамНавистина прекрасен доктор, баш како што ми пиша, кога почна детално се да објаснува, на почеток помислив готово, сега ќе ни каже нешто што не треба, но толку убаво ни опиша и објасни се, што и покрај тоа што немам медицински факултет, ми беше се јасно.Многу ти благодарам и тебе и на сите членки што ми помогнавте и ме упативте кај докторот.Ме спасивте во најтешките моменти
Здраво мешиња 33та недела сум и преукупирана сум со тоа дали ќе се сврти бебе или не, последно беше карлично поставен а и уште го осеќам дека нозете му се доле… Знам имаше некоја членка пишуваше дека прави вежби што му помагаат да се сврти, ама не се сеќавам која членка беше за да ми ги препушти вежбите… Ако ги има некоја зачувано или ги прави да ми ги пушти ако сака… Гушки до сите
Јас веќе неможам да издржам 34 недела сум Али киселини е ме отепа готово,навечер станувам неможам да спијам повраќам се давам,нема сабајле да не повратам,готово ми го искина и стомакот и грлото све.. Со што да се намалат девојки давајте совети и решенија. Со сода е привремено и мн кратко,од јаболко ми се зголемуваат од јатки исто,кисела вода исто привремено само...
Некаде низ групиве имав прочитано дека на некоја членка и помагаат многу лути мастики или бомбони, пробај. А друго сум слушнала по 2/3 живи зрна ориз или грав да се голтаат, ја собирале киселината демек... Пробај и тоа. И со лесно. Тука сме со неделите, уште малку ќе издржиме...
Мене ми поминуваат само од ладно млеко, убави големи голтки, ми ги турка киселините надоле и заспивам, страшно е навечер последните недели.