Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Мед и лимон со жешка вода како чај мене многу ми го омекнува грлото. Прашај и за пастили патанол, мислам дека се дозволени во бременост.

На kikiritkaTa и Isibaby им се допаѓа ова.
  2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Ист случај бев и јас. Правев и вежби и пешачење и џабе беше се, бебе си остана карлично до крај и завршив на царски. Не си прави стресови, нека биде како треба да биде, битно да сте добри и ти и бебе.

На KonstantinaM и Homme им се допаѓа ова.
  3. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    Ти благодарам, би пробала се само да помине.

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Мене во 36-37ма ми се сврти плодот и на крај се породив природно.
    Какво и да е породувањето, најважно е да сте живи и здрави и ти и бебе.

Овие вежби ги најдов на јутјуб, побарај можеби ќе најдеш и друго.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Pregoren seker so mleko i malku margarince ke stavis, ispij go dur e toplo

На Isibaby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    194
    Здраво девојки, незнаев каде да пишам оваа тема е најактивна, преместете ме во правилната тема ако има. Дали има некоја од вас што и е правена конизација за cin 3 и од кој доктор сте задоволни? И на државно и на приватно, само не од ремедика. Ви благодарам на сите.

7. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    890
    Доктор Глигор Димитров од Систина, многу убаво искуство имам со конизација.

8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    fisherman friend бомбоните ми помагаа додека имав киселини

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Девојки денес цел ден десната страна од главата како да ме заболува не многу се трпи но чувствувам како да ми е топло на тој дел од лицето и цело време ми солзи десното око и ми е осетливо на светлина доста.. дали е од времето не знам пд што би можело да е, притисок си е океј си го регулирам со метилдопа, дали има некој слично вака со очите, 36 недела сум

10. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.545
    Да не те има фатено промаја?

11. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Промаја не, качив притисок пред два дена но сега го мерам и е нормален. Втор пат ми се случува ова со истото пред месец дена само од себе си помина но не знам од што ми е, имам и некоја како инфекција на десното уво исто но не знам дали е повржано тоа

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    25.941
    @***Bony*** честитки мајка, живи и здрави да сте сите :l:

Луѓе ме искинаа киселини, менувам расположение брзо, цел ден вчера бевме дома оти тука снег заврна април месец, камен е надвор :@
    Две вечери по ред сонувам такви гадни сонови поврзани со бебе, што не знам како функционирам нормално преку ден, оваа нервозава одлично состојба е за тоа каков човек може да биде после такви сонови.

Јас сум по цел ден активна ама еве некои денови како денес сум скроз клапната. Имам изедоно 5км, од кој последните 100м мислам дека трчав за да стасам транвај :?: кога не се породов денес, ќе си терам до 40та недела хаха

За киселините.. барем на почеток повраќав, сега ми жариии желудник,грлоо, одвратно е.
    Немирни нозе на најјако се ставени, посебно кога таман ќе ми дојде сон, еее тогаш знаат да заиграат.

Влегов во 34та недела, гости ни идат следната недела, познавајќи ме мене, немат да одмарам дома сама, туку ќе сакам да шетам и ја со нив. Малава почнува градинка, па обврската моја е да ја носам се додека не се адаптира, значи додека не се породам. Од шопинг имаме за земање уште комода за бебе и количка за големава, се друго ќе биде онлајн од покрупните работи, ќе исперам се, мајка ми ќе пегла.

Торбицата ќе си ја спремам 36та недела.
    Ја сум турбо луѓе, многу сум скапната, психички и физички. Сакам во денот се да постигнам и успевам во тоа ама толку се батериите.
    Супер ми доаѓа кога вака ќе се изнапишам со вас, оти од умор уста не ми се отвара.

На ***Bony***, Luminary, Hatula и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Тригеминална болка можно е да ти е, зафаќа неколку гранки на лице, како настинат нерв, зафаќа око, уво, вилица. Бара топлина да држиш како облоги, Б6 витамини, и парацетамол. Ќе ти пушти за неколку дена

На LivingGlam и girlboy им се допаѓа ова.
  14. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Многу сте во право и двете… Така си велам и јас, како ќе биде моемнтот за пораѓај така, само се да заврши како што треба…
    Но ми влезе црвот дека е карлично и знам имаше вежби за вртење и се велам зошто да не пробам да му помогнам и на него и на мене…
    Ќе ги разгледам вежбичките, ќе зголемам и пешачење, па како ќе биди така.. Фала ви многу женски :hug::hug:

На LivingGlam, IRBBB и Nala37 им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.633
    Допаѓања:
    21.264
    Девојки што можам да земам за кашлица? Нешто друго освен Алпенкрафт, зошто он е повеќе за сува. Не знам од кај ме најде ова, грло ме боли, ми свират гради, кашлам и осеќам дека имам секрет за искашлување. Мораше ли сега пред пораѓај вака не знам. (facepalm)

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.709
    @Bella_Stella ооо и ти ли..
    Нешто многу не има скиснати.
    Мене вчера на крвна слика, црп 12, а осеќав некоја нелагодност во грлото веќе.
    Денес уште повеќе, осеќам ќе ме фати ептен.
    Ајт да поминува брзо.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.633
    Допаѓања:
    21.264
    И јас, и тоа преку ноќ. :sweat: Прво со грлото почна, мислев од алергијата ми е зошто дува многу и носи полен, прашина. Ама апла си кашлам, цела вечер немам спиено како човек. Не знам што да земам за да помине побрзо, нервоза ме фаќа. Пијам чаеви, мед, лимон, црн бибер, ѓумбир.. не поминува…

18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Нас дома не изреди сите баш прашував и јас овде.Почна со грло,па нос,малку мускули и кашлица.Црп 8 кај мене.Инхалации прави јас само тоа,го направив чајот со кромид ама неможев да го пијам ми се споврати од неколку голтки.Речиси ми помина иако носот сеуште ми прави проблем ама кашлицата ја нема бар.Горнореспираторен вирус е

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.709
    @Bella_Stella @Starchild
    Претходно во бременоста кога сакало да ме чепка грло и кашлица најмногу аир видов од загорен шеќер, млеко и путер. Ем со сласт го пијам.
    Ама мислам овој пат лекови не ми бегаат, ме кутна најмногу до сега.

На Bella_Stella и Starchild им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    8.408
    Vremevo idealno za nastinki. Od prava prolet na prava zima. Ovde e kocan ladno, za mk neznam kako e. Jas se pazam ama koj znae dali ke se docuvam so ogled na toa sto maz mi celiot e nastinat i toa kvalitetno.