Да, не постои ништо повредно на овој свет од раѓањето на таа голема љубов.Се вреди да се жртвува за тоа.Да ти е живо и здраво бебенцето, а и ти со него
Девојки вие што сте со терапија еуторикс во бременост дали пред испитување на тсх, пиете апче или не?
Супер, ќе се напијам тогаш и јас.Зашто претходниот пат кога испитував се имав напиено.Кога ја прашав докторката кај која што одам, ми рече да не пијам, ама некако не ми беше логично да не пијам.Фала многу Оли.
Не пијам. Ендокринолог ми има кажано да не пијам и секогаш така испитувам. @Splendor. Честитки мама, живи и здрави да сте со бебе! ❤️
Јас пијам, мене сите ми рекоа до сега да пијам оти како инаку би виделе дали ми одговара дозата или не, не можат да претпостават колку би ми било доколку се напијам па да проценат дали треба зголемување, мене вака ми има логика и секогаш пијам.
При настинка доколку имате пиено парацетамол, на колку часа го пиете и дали е дозволено неколку дена по ред да се пие? Веќе 3 ден пијам по 2 на ден ама настинката никако да помине...
Па истото и јас го мислам, затоа ми е така најлогично.Со месеци се мачиме околу дозата дали е во ред, цело време само ми менуваат доза.Ако не пијам како што ми кажа докторката, како да знам дали ми е ок.Ама колку доктори толку мислењаФала ти најмногу.
Девојки уште едно прашање, за вие што сте во Ремедика, што мислите кој доктор би бил подобар избор за породување, Ефремовски или Петановски? Првиот пораѓај ми беше кај Ефремовски, па не знам дали пак да бидам кај него или да сменам овој пат.Утре планирам да закажам за преглед и никако да се одлучам кого да изберам.
Се убив од кашлање, на секое кашлање подмочување и тоа добро . Малце ме страв од напон да не е нешто друго... Сакав да го земам алпенкрафт, но аптекарката ми кажа дека е за сува кашлица а јас имам влажна со секрет.. Пијам чаеви, сега варев и млеко со препечен шеќер но некако не ми ја ублажува... Баш се секирам да не направам проблем од напон...
@maja T neka ti e lesno so vtorata bremenost, inaku izvini sto ti pisam pak si so ista terapija od prethodno mislam i na ivf.. Srekno mama Bi sakala i jas za vtoro da probam.. Pa ke vidime guski mnogu