Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Не, не сум со терапија овој пат, зашто оваа бременост се случи природно, не беше со ивф.Единствено сум со терапија за тироидна, дури ни клексани не користам овој пат.Ти ја посакувам истата среќа, да биде природно овој пат, се разбира доколку имаш желба за второ.Мене баш ме изненади оваа бременост, сосема не планирана и неочекувана но сепак посакувана:)

2. Viveki

Viveki Истакнат член

@АнаМаријаД @Splendor. честитки мами да ви се живи и здрави бебушите, а вие побрзо да се опоравите и да си гушкате бебуши❤❤❤

3. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Ама добро сум настината сува кашлица градите ме болат од кашлање и грлото ми лути премногу,носот тече како чешма... Цело време малиов носи некој вирус некој настинки од градинка мислам сите со него ги поминав.. Али овај пат убаво ме има фатено,како можеше баш кога не треба.. ќе одам кај матичната и ќе барам антибиотик морам да издржам до крај како треба.

Вчера бев на контрола све е океј со госпоѓата само не сака да се сврти така да на контрола за 2недели и одлучуваме термин за царски.

4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Здраво, дали некоја од вас има порачано перница за трудници од pillows_lala на инстаграм? Раменициве и колковиве не се мој мислам, се настрана спијам не можам веќе на стомак на грб па никако, се будам од болка за да се завртам на друга страна

5. Homme

Homme Истакнат член

Мила душа! Жив здрав и весел да е Даријан.. Галите се, љубите се, милувајте се сега... Ви се радувам :inlove::inlove::inlove:

АнаМаријаД likes this.
  6. Homme

Homme Истакнат член

Честитки, жива и здрава да е љубовта најголема :l::l:

Splendor. likes this.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мојата е од таму ама мене искрено ми е гломазна и воопшто не ја користам.

Carolin. likes this.
  8. Prolett

Prolett Популарен член

Daj Boze mila, i nie sakame prirodno, se nadevam deka ke bide... Sakame vtoro sekako... Sto bese prvoto masko neli, Sega sto cekas.. Guski i so lesno

Маја Т likes this.
  9. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Девојки дали доколку е се во ред со бебо ви закажуваат преглед после месец време ? :D Последен преглед ми беше 13 недела, следен преглед ми е закажан за 18 .

10. CareTee

CareTee Популарен член

Да, отприлика на секои 4 недели одам на преглед кај матичната.:)

AlchinovaR1979 likes this.
  11. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Ако немаш ризична бременост на 4 недели се прегледи.

AlchinovaR1979 likes this.
  12. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

CareTee likes this.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Imam edno prasanje mesinja,ako ima nekoja sto e vo svajcarija. Imam prijatelka 23 ta nedela e i sakaat da ja vakciniraat nekakva si vakcina za disenjeto, sme ja imale primano i nie vo mk vo redovnite vakcini kako deca, ama neznae da mi kaze kako se vika. Demek tamu bilo praksa da se stava uste ednas i vo bremenosta.
    Jas i rekov da se rasprasa ubavo da ne dozvoluva da ja bockaat tuku taka.
    Izgleda se raboti za DTP ama ne e sigurna

Last edited: Mar 31, 2023
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас сум цела бременост со низок притисок. Не ми пречи нешто особено,освен што на моменти ни се приспива,а некогаш кога ќе заспијам не можам да станам. Се додека не е висок,нема простор за паника,по мене.
    Да е здрав и жив:l:
    Пијам секогаш,по препорака од ендокринолог. Во една лабораторија имаше на лист залепено дека не треба да се пие,го прашав др вика нема врска,а и онака му треба на организмот неколку дена да се исчисти од еутироксот-и да не се напиеш.
    И јас сум на тој став,дека проверувам тсх за тоа дали ми одговара дозата.

Јас вчера бев на преглед на гак. Докторката и на претходниот преглед (во 21ва) и сега во 25та ми кажа дека е со глава надолу.
    Матичната во 24та недела ми вика со нозете е надолу. Зар толку често се врти?!
    И претходно за постелката една вика позади е,друга позади и на дел од преден ѕид е. Цервикс кога ми мерат,кај матичнава секогаш е подолга мерката,кај другава пократка.
    Многу спротивставени мислења,но одлучив да и верувам на докторката на гак. Барем кај неа 15тина мин трае прегледот, обрнува внимание на се. Додека на матичната и е важно само пари да земе.

Цервиксот фала богу добар е,затворен 33мм,нема простор за паника .
    Ја прашав за железото 7.3 ми е со 12.1 хемоглобин ,ми препорача Ферозомал прашок во ќесички. Но не ми нагласи дали плус вит ц да земам,бидејќи гледам има во составот. Ги користи некој?

Исто така ме праша дали сум испитала скриен шеќер,а јас баш планирав деновиве. Се сомнева на зголемена плодова вода,мерката одела кон границата па ми рече да си проверам. Што се превзема во тој случај?

И најубаво си го гледам бебко кај неа,па си ставил рачиња на очи,му досадивме од сликање:D

Alishan30, Viveki, lackygirl and 4 others like this.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

На 6 часа.
    Земи Лекадол прашок или Ефералган шумечи, овие се само парацетамол и вит.Ц во состав, по 3 на ден смееш да пиеш. Чај со мед,супа со лимон и многу бибер, морска вода спрејче во нос или оние инхалатори со мирис на ментол, Пантенол ориблети за шмукање, цеден сок од лимон и портокал и ќе живнеш за еден ден :)
    Јас вчера така бев и чудно како само еден ден ми трае настинка, ама одма ударна доза земам и готово :D најмногу лимонот и портокалот ме освежија.

Isibaby likes this.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

За таа имаме пишано со @Lavender13 мислам дека беше, дека во странство ја даваат и ние двете сме вакцинирани од неа ама во 31 недела, бар јас тогаш.
    Таа во бременост во Еу ја даваат за додека не ја прими првата доза бебето ( мислам дека е на 2-3 месец) да е заштитено од голема кашлица, дифтериа, тетанус.

1209, Lavender13 and Ceneva like this.
  17. lia22

lia22 Популарен член

Ziv i zdrav da e Darijan,golem da raste,samo gordi roditeli da ve pravi ❤
    Mamo borec shto pobrzo da zakrepne i da tone vo najubavite na svet pregratki

18. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Za Sto e cajot

19. Teja26

Teja26 Истакнат член

Честитки мила да сте живи и здрави.. :hug:

АнаМаријаД likes this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Znaci bezbedno e? Tie sakaat da ja vakciniraat na 11 ti mesecov i ke bide 25 nedela.
    Jas se zacudiv, kaj nas ne vakciniraat. Toa neli treba da e na svecko nivo