Јас го користев ферозомал прашак, тој го даваат зашто не прави гадење и проблеми со желудник,многу е лесен. Го пиев со вит ц1000. Ама за жал мене воопшто не ми помогна, месец и нешто пиев, дури намалено ми беше железото, што не значи дека така ќе биде и кај тебе. После тоа почнав со хеферол, па ќе видиме сега на наредна крвна слика како ќе делува.
Во првата бременост имав од Лала, во вторава ја купив од Сомниа. Повеќе ми се допаѓа од Лала, но иста работа вршат. Се одлучив за Сомниа овојпат за као да сменам и поради цената, од Лала малку претерале и инат ме фати. Инаку, ја користам и без перница не спијам, многу ми помага за потпирање и на нозе и на грб. Само не спијам со глава на неа, си користам мои две перници, а делот каде што се става главата, мене ми стои кај нозете долу. Голема е, ама без неа не можам, плус и ја носам со мене ако одам некаде. Сега две недели не сум дома, ја влечкам со мене бидејќи не можам без неа. @Sofi.ja Ако имаш скриен шеќер, ќе ја исчиташ темата Гестациски дијабетес во последниве 2 месеци што сме пишувале, апаратче за мерење ќе земеш и ќе ни се придружиш таму. Ќе помагаме со совети, ќе пробаш со исхрана да го регулираш до крај на бременост. И, секако, ќе се консултираш со ендокринолог.
Епа ЕУ го направија година-две кај што се дава на трудници, може и таа недела ваљда, Австрија е од 28ма недела. Безбедна е да, со првото јас не добив пошо тогаш не беше опција ама сега како што малава тргна во градинка и се мешаме со луѓе, бар ние не почитуваме тие 40дена и прифатив да ми ја стават, да е бар додека ја прими првата доза покриено. Од симптоми имав само болка во рака и тоа ептееен.
Jas sakav kaj Ana Daneva no kaj nea mnogu brzo se popolnuvaat terminite, drugi sto mi bea preporacani se Adela Stefanija, Livrinova, Goran Kocoski. Jas bev kaj Goran Kocoski i sum zadovolna. Bese mnogu fin so mene, molci dodeka pregleduva, a toa go pravi detalno, i koga zavrsi se mi objasni i mi rece da ne se sekiram deka e se vo red. Jas imam ubavo iskustvo.
Zdr devojki imate li bolki ili nesto ne e vo red kaj mene ?? Vcera bev na kontrola 7 nedela sum sve bese vo red imase i srceva r. Ama neznam zasto mn me boli stomakov deneska bolki kako pred dobivanje mi e strav mn
Нормално е, и мене 7ма ми почнаа болките и после одма повраќањето. Ми се врати сеќавањето на тебе, честитки и со лесно и тебе оваа бременост. И двете да имате овој пат школска бременост. @MinnieM
Lele falaa ti mnogu za odgovor. jas celo vreme trcam vo wc i cekam krv me smiri malku mislev deka nesto ne e vo red❤️
Јас и уште имам болку долу, не толку често ама знае да ме пресече, 19 недела сум, на почеток секој ден мислев ке добијам еве ме терам Со лесно нека ти е
Јас имам перница од lala и сум презадоволна. Врвен квалитет . Доколку се одлучиш да си купиш , верувај ми нема да зажалиш.
Па не немам болки воопшто, од симптоми само градите што ми се зголемени и мачнини имам.. со лесно и на двете