Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Така е. Имај добра ноќ.

AniSk likes this.
  2. Viveki

Viveki Истакнат член

И јас исто така. На лева страна чим легнам почнуба бебе да клоца и тоа јако :). А не знаев дека не смее на грб да се лежи.

AniSk likes this.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas iskreno ne ni prasav zosto ne na grb.
    Samo mi rece na levo ke spies taka ima pravilen protok na krv do bebeto, a sekako spijam na strana na grb nikogas, retko mi se desava da se svrtam na grb. I gledam da spijam na levo kolku i da mi e pozgodno na desna strana vo posledno :)

Viveki and Belabelinakinder like this.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Јас легнувам на страна а се будам легната на грб секое утро.(facepalm)
    Спијам со двете деца на спална па ако приметат дека сум им свртена со грб има драми :rofl:
    Фала Богу се беше океј досега, ич не запазував позиција, битно ми беше само да се поднаспијам:whew:

CareTee, Sofi.ja, mal.ecka and 3 others like this.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Епа и јас ќе заспијам на десна страна ама секое будење се наоѓам на грб.

Јас имам болки во половина, при станување од кревет највеќе ме боли и буквално додека се исправам ми треба време. Најизразена ми е болката после одмор, ее тогаш и првите чекори ми се болни. Се надевам дека е заради тежина, а не некоја повреда, оти долго време ме боли, прво при ставање на малава во креветче, па престанав да ја спуштам јас, помина. А сега почна да ме боли и посилно, без тежина да сум кренала.

Најсмешна сум кога ќе седнам на под за да и поможам во нешто и ќе продолжам со седење наредните 15 минути како куп дома, од што не можам да станам без офкање.

6. 1209

1209 Форумски идол

Луѓе породилните болки константни се или не? Некако отпрееска имам болки во долен дел од половината, како тапи, не поминуваат. Се напнав искрено денес не седнав цел ден, сега полегнав и чекам да поминат ама ако не поминат ќе знам ли дека се породилни?:D Менструални немам за сега, ниту други знаци. Вајда нема шанси да не препознаам пораѓај м?

mal.ecka likes this.
  7. Маја Т

Маја Т Популарен член

Не би требало да се, и мене ми се случува истото, посебно кога ќе се префорсирам, ама следниот ден е во ред.Пробај напиј се магнезиум, би требало да се смират.Јас обично во таков случај пијам по две таблети од по 200, и ми поминува.

1209 likes this.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не се констанстни. Ќе те "влече" болката од половина накај долниот дел на стомакот, па ќе попушти и имаш време за одмор некоја минута, после се се поинтензивни болките ама со паузи. Ќе почнат некаде на 10-15 мин да ти се јавауваат контракциите и ќе траат 1 мин , па се намалува времето на пауза. 4-1-1 кога се, значи се лета во болница. На 4 минути, траење 1 минута, за саат време одприлика е бебе тука.

9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

дофјов и јас да се жалам дека настинав ама валда ке пројдам без антиб.
    пијам чаеви,течности сокови ми даде матичната еден спреј мислам Лизозим се викаше и доста помага
    инаку нос затнат болка во уво и кашлица

Isibaby and Starchild like this.
  10. *malenavolena*87

јас имав прошлиот месец стрептококус агалактице во урина
    кај мене беше со концентрација од 10000 и гин ми рече прво две недели да појачам течности брусници Урифар Форте секој ден по едно
    и си терав со по 2 литра вода минимум 2 чаја без кафе по еден урифар и брусници сега правев пред недела уриникултура и фала богу чиста ми е

Ma4eangor4e likes this.
  11. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас минатата недела примив Флостерон два пати,во кук скроз горе кај газот ми ги ставија. И урбазонот исто.

Chanell* likes this.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Фала на сите на честитките се гледаме во темите за бебиња,со лесно на сите :l:

ivance.., LiquidLuna, juice_ and 10 others like this.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Во врска со спиењето со минатата бременост од тука научив дека не требало на грб да спијам исто и причината за тоа, јас секако не ни можев да спијам на грб одма снемував воздух паника ме фаќаше, еве и сега бебе е уште мало, под папок е уште :D ама веќе ми смета на грб спиењето, се задишувам и вртам одма по страните, менувам 100 пати лева десна :D креветчето од синко е на десна па често ноќе бара и рака да му пуштам и така "спијам" денес ко за инает во 7 и пол стана, цела недела одвај се разбудуваше во 8 за в градинка, таман сум заспала во 6 и пол :doh:

0ли, Alishan30 and Belabelinakinder like this.
  14. *malenavolena*87

да се надоврзам Lynase беше спрејот

15. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Bas me izraduva koga te procitav |-)
    So lesno!

MinnieM likes this.
  16. MinnieM

MinnieM Популарен член

Ти благодарам :hug:

17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Јас чекам нема кој да ме боцне, едните не знаеле која е таа инјекција, на Итна дојдов па доктор немае, не смееле сами |(
    За едно боцкање до Скопје зарем треба да се возам :@ а цела ноќ имам менструални болки што од сон ме разбудија, бебе вака активно не било оддамна, се тегне од ребра до желудник па клоца со цела сила :whew:

18. AniSk

AniSk Истакнат член

Koja nedela si?

19. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Сите сме со иста настинка.. Јас вчера правев крвна слика па докторката ми кажа дека не сум за антибиотик.
    Инаку и мене увото ме болит што досега не ми била таква ниедна настинка. Повеќе течности, чај, супи и да се надеваме ке помине.
    Со помин, и чувај се.

*malenavolena*87 likes this.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Очигледно има некој јак вирус, не ќе да е настинка ова кога не има толку болни. Јас кашлам толку лошо што во живот не ми се случило. Ми се измеша алергија, со вирус/настинка што и да е, ама ужасно се чувствувам. Се долив од течности, супи, чаеви, сируп, пастили. Синоќа сум спиела мааалце подобро, инаку навечер ми се најизразени симптомите. Се надевам ќе помине поскоро зошто ваква не сум во состојба да се пораѓам. Нека помине и нека ми дојде бебето веќе..

no name5 and Prolett like this.