Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Исто навечер е ужас... И јас вчера мирно спиев еднаш само станав до вц, ушите ми се затнати. Вкус мирис не осеќам а почвам и со кашлица за два дена полна 37ма сум и јас викам кај ме најде сега вирусов

Bella_Stella likes this.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Te pomisliv vcera. Ke ti pisev da prasam kako si. Da pominuva pobrzo. Ama i vremevo e idealno za virusi. Vcera sonce puka prava prolet, denes kocan ladno. Katastrofa e vremeto.

Bella_Stella likes this.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас сум 38+, во секое време може да му текне да тргне. Ама си викам ќе почека мајка му да се оспособи. :)
    Да да, времето игра голема улога. Во еден ден се менуваат 4 сезони. Катастрофа.

Isibaby likes this.
  4. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Vo sistina uste pravat test za korona pred poraganje ili vekje minato e toa?

5. 1209

1209 Форумски идол

Фала Бубиш, ја прашав и мајка ми вика нема шанси да не ги препознаеш, јас пуста паника:D Инаку поминаа за брзо вчера откако легнав и еве добра сум денес, енергична, планирам да направам една мини генералка дома.
    Инаку вчера на пазар со ранец на грб и со торба во рака, клекнав да земам нешто од најдолен рафт и секако откако веќе клекнав ми светна дека нема да можам да станам(facepalm) се свалав во продавница како некоја будала, желка, одвај се кренав, немаше никој да ми помогне, а може и поарно оти срам ќе ме изедеше. Стварно уште заборавам дека не можам се’ со бебе во стомак и после ме боли кичма, епа ќе боли.

Bubish26, Luminary, mal.ecka and 2 others like this.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

И јас го знам муабетот за болките дека нема шанси да не се препознаат вистинските. Ама ние прворотките нормално е ваљда на се да се замислуваме во овие последни денови пред термин :wasntme:
    Деновиве знае и кичма да ме боли и засилени менструални болки ама ништо така поконкретно за да придадам многу значење. Преку ден сум супер, ама затоа навечер веќе ми се распаѓаат препониве и срамната коска, секое станување за до вц ми е ново патешествие.

Се ставивме со маж на мисија за омекнување цервикс, мислев ќе биде потрагикомично ама влеговме во шема некако :D Ќе видиме ефекти за десетина дена на следен преглед.

Hatula, Bubish26, Alishan30 and 3 others like this.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

37ma od denes

mal.ecka likes this.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Прават сеуште

mal.ecka likes this.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Ме изнасмеа :D :D

1209 likes this.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Ние уште не сме во таа мисија, ама многу ме боли мене вагината, отечена ми е и плус вениве на неа, па и хемороиди, некако стварно ми мака да мислам на секс;( Се крстам јас на чајот од малина :D
    Мене препоните не ме болат ама сијатскиот нерв затоа ми наплаќа, кога станувам ноќеска или кога се вртам стенкам и маж ми ме заебава дека го палам со звуците:D
    Да нормално е да се мислилме како и што ќе биде, сигурна сум дека ќе ги препознаеме болките ама како минуваат неделите секоја болка ти е алармантна.
    Другарка ми која беше скоро три недели поназад, вчера ме изненади и се породи во 36та и пукнал водењакот, ни болки ни ништо, морало со царски дека бебето карлично, и реков ќе ме превари, ама не ми веруваше, синко ќе кроти до провокации изгледа.8)

11. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Bash mi e drago sto brzo se izlecila, i mene mi e 50.000 koncektracija i mi dade samo Urifast po edno na den. Caj od brusnica zemav i brusnica suva grickam. Se nadevam na cista urinokultura za 10 dena

*malenavolena*87 likes this.
  12. AniSk

AniSk Истакнат член

A zosto inekcii za zreenje ke primas? Koga veke bebeto ti e terminsko

13. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Моментално сум во Систина. Прават обавезно тоа.

Sun&Moon likes this.
  14. АнаМаријаД

Зашто инекции за зреење во 37 недела? Тоа веќе и без инекции да си се роди сега нема да има никаков проблем.

mal.ecka and AniSk like this.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Одговара на 35та, по препорака на Петровска морам да примам денес и утре.
    Еднаш е Ок со мерки еднаш помало, не знам како мерат веќе(facepalm)
    Кога бев неделава на контрола сакаше да ме задржи уше тогаш за царски, ама вика воопшто не е зрело бебето како да го вадиме. Уште пред 3 недели коа бев ми спомна ќе мора инјекции, не кажа тогаш какви и за што, ама за овие мислела.

16. АнаМаријаД

Јас се породив 35+1 зреење минатата недела примив и еве го дечко и пол се си е супер. И да примиш може за брзо да те породи мене за една недела точно.

Chanell*, mal.ecka, smeshkaa and 5 others like this.
  17. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

здрави живи двајцата да сте :*

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Баш ми е мило дека се испадна како што треба :hug:
    Како помина царскиот со плацентата? Се надевам дека тука те поштеди малку бременоста.
    Ти кажаа нешто кога очекуваат да ти се среди хидронефрозата?

АнаМаријаД likes this.
  19. Prolett

Prolett Популарен член

@Bella_Stella многу сум среќна за тебе. Убави вести, се израдував и дај Боже со лесно да се породиш. Машко или женско, здраво живо да е:inlove::*:hug::l:

@IRBBB баш ме израдува и ти со веста... Со лесно нека ти е, само природно или ивф пак... Гушки многу..:l::hug::inlove::*

Bella_Stella and IRBBB like this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ние со првото бевме активни, јас познато е дека имав брменост баааш школска и нишѕо не ми пречеше, во оваа бременост 5-6 пати ако сме имале односи, последно ме болеше, сигурно е отеченото причината. Со чајот почнувам и јас, од утре почна 34та недела.
    Денес низ брдо се качував и само осетив како силно ме клоца, непријатно чувство, седнав на една клупа и не можев да стана од болка, кога ќе поодам некои чекори после ок сум ама првото станување е ужас. А за клекнување, виткање неам проблем, а и морам со ова палавчево мое.

mal.ecka, AniSk and 1209 like this.