Исто навечер е ужас... И јас вчера мирно спиев еднаш само станав до вц, ушите ми се затнати. Вкус мирис не осеќам а почвам и со кашлица за два дена полна 37ма сум и јас викам кај ме најде сега вирусов
Te pomisliv vcera. Ke ti pisev da prasam kako si. Da pominuva pobrzo. Ama i vremevo e idealno za virusi. Vcera sonce puka prava prolet, denes kocan ladno. Katastrofa e vremeto.
Јас сум 38+, во секое време може да му текне да тргне. Ама си викам ќе почека мајка му да се оспособи. Да да, времето игра голема улога. Во еден ден се менуваат 4 сезони. Катастрофа.
Фала Бубиш, ја прашав и мајка ми вика нема шанси да не ги препознаеш, јас пуста паника Инаку поминаа за брзо вчера откако легнав и еве добра сум денес, енергична, планирам да направам една мини генералка дома. Инаку вчера на пазар со ранец на грб и со торба во рака, клекнав да земам нешто од најдолен рафт и секако откако веќе клекнав ми светна дека нема да можам да станам се свалав во продавница како некоја будала, желка, одвај се кренав, немаше никој да ми помогне, а може и поарно оти срам ќе ме изедеше. Стварно уште заборавам дека не можам се’ со бебе во стомак и после ме боли кичма, епа ќе боли.
И јас го знам муабетот за болките дека нема шанси да не се препознаат вистинските. Ама ние прворотките нормално е ваљда на се да се замислуваме во овие последни денови пред термин Деновиве знае и кичма да ме боли и засилени менструални болки ама ништо така поконкретно за да придадам многу значење. Преку ден сум супер, ама затоа навечер веќе ми се распаѓаат препониве и срамната коска, секое станување за до вц ми е ново патешествие. Се ставивме со маж на мисија за омекнување цервикс, мислев ќе биде потрагикомично ама влеговме во шема некако Ќе видиме ефекти за десетина дена на следен преглед.
Ние уште не сме во таа мисија, ама многу ме боли мене вагината, отечена ми е и плус вениве на неа, па и хемороиди, некако стварно ми мака да мислам на секс Се крстам јас на чајот од малина Мене препоните не ме болат ама сијатскиот нерв затоа ми наплаќа, кога станувам ноќеска или кога се вртам стенкам и маж ми ме заебава дека го палам со звуците Да нормално е да се мислилме како и што ќе биде, сигурна сум дека ќе ги препознаеме болките ама како минуваат неделите секоја болка ти е алармантна. Другарка ми која беше скоро три недели поназад, вчера ме изненади и се породи во 36та и пукнал водењакот, ни болки ни ништо, морало со царски дека бебето карлично, и реков ќе ме превари, ама не ми веруваше, синко ќе кроти до провокации изгледа.
Bash mi e drago sto brzo se izlecila, i mene mi e 50.000 koncektracija i mi dade samo Urifast po edno na den. Caj od brusnica zemav i brusnica suva grickam. Se nadevam na cista urinokultura za 10 dena
Зашто инекции за зреење во 37 недела? Тоа веќе и без инекции да си се роди сега нема да има никаков проблем.
Одговара на 35та, по препорака на Петровска морам да примам денес и утре. Еднаш е Ок со мерки еднаш помало, не знам како мерат веќе Кога бев неделава на контрола сакаше да ме задржи уше тогаш за царски, ама вика воопшто не е зрело бебето како да го вадиме. Уште пред 3 недели коа бев ми спомна ќе мора инјекции, не кажа тогаш какви и за што, ама за овие мислела.
Јас се породив 35+1 зреење минатата недела примив и еве го дечко и пол се си е супер. И да примиш може за брзо да те породи мене за една недела точно.
Баш ми е мило дека се испадна како што треба Како помина царскиот со плацентата? Се надевам дека тука те поштеди малку бременоста. Ти кажаа нешто кога очекуваат да ти се среди хидронефрозата?
@Bella_Stella многу сум среќна за тебе. Убави вести, се израдував и дај Боже со лесно да се породиш. Машко или женско, здраво живо да еhug: @IRBBB баш ме израдува и ти со веста... Со лесно нека ти е, само природно или ивф пак... Гушки многу..
Ние со првото бевме активни, јас познато е дека имав брменост баааш школска и нишѕо не ми пречеше, во оваа бременост 5-6 пати ако сме имале односи, последно ме болеше, сигурно е отеченото причината. Со чајот почнувам и јас, од утре почна 34та недела. Денес низ брдо се качував и само осетив како силно ме клоца, непријатно чувство, седнав на една клупа и не можев да стана од болка, кога ќе поодам некои чекори после ок сум ама првото станување е ужас. А за клекнување, виткање неам проблем, а и морам со ова палавчево мое.