1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.319
    Допаѓања:
    33.658
    Кога и да дојде моментот, Господ леснотија да ти дава, ко бајка да ти е породувањето.

На Маја Т, Isibaby, Ceneva и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    124
    Која цена е преглед ехо за трудница во ре медика?

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    45.614
    Луѓе сеа си ги проверувам скеновите и се збунив нешто, на два од нив ми пиши дека плацентата ми е на заден ѕид, а на последниве пишува на преден, можно е тоа? Јас мислам се мести само нагоре надолу, а не и назад-напред, вајда згрешиле ама кој згрешиш:D По тоа што осеќам доста удари јас би рекла дека е позади ама чудно ми падна.

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    Не се поместува плацента, на едно место си е:)некоја грешка е.
    А какви скенови ти прават?
    На ултразвук мислиш снимање така?

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    45.614
    Да ултразвук, дека тука скен го викаат како оној кај нас што е за аномалии, таков ми прават тука 3 пати последниов месец ради бубрегот на детето, два пати иста докторка различно напишала, друга предходно исто напишала напред, а на сите ултразвуци предходно пишува позади.

6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    Се разбравме сега:)позади ти е штом цело време ти пишувало така. А и по ударите се осеќа, штом се поинтензивни на заден ѕид ти е.

@0ли до која големина на цервикс стигна?
    26 ми го измерија последно (абдоминално):^),ништо посебно не изреагира докторката, ок бил утрогестанот и тоа е. а и корегираа недела уназад бидејќи од старт на мерки бебуш одговара за 1 недела помало.
    Таму во термините не ме менувај, секако јас не издржувам до краен датум:D9ти да стигнам добро ќе е, да не изненадам во 7ми.:whew:

На CareTee, IRBBB и 1209 им се допаѓа ова.
  7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    дојдов да се пофалам купив за бебо денес неколку ствари утре уште некои и нема сине гол да биде :)
    да ви кажам ве читам што сте изнакупиле и ме фатија офтики си вика ке дојде Д деј јас лабаво неспремна
    ама денес влегов 2 3 продавници подземав нешто утре здравје уште нешто и да комплетирам за пред раѓање
    а да и утре сум на преглед 35та едвај чекам да го видиме бебо ама ме фаќаат офтики да избегнам спекулум и брисеви .....си викам ке се жалам дека може нема потреба пошто секако ке сум царски :???

На Bubish26, lackygirl, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    Прво бебе ти е?

9. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    не второ :) имам девојче 3 год и 3 месеци
    и затоа и сум опуштено опуштено ама ко ке земам да читаѓ се си викам бебево голо ке е како сум јас ланзам

На Belabelinakinder и Alishan30 им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    И јас сум втор пат бремена и исто ко тебе ништо немам купено, а незнам ни дали ќе купам бидејќи премногу има од сестра и, и ич нема да биде "гола":D може 1 комплетче од мерак, друго буквално се има, од трескалце до бунди, и тетри и марамчиња. Сме се заборавиле купувајќи првиот пат. Затоа сега ќе одмориме.

На princess5, lackygirl, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    8.422
    A jas sum 32+4 i uste nisto nemame kupeno :D se ladime so maz mi.
    Spisokot e napraven samo da se iskupuva. Toj na teren e vo posledno i samo nedela sloboden i nikako da izlezime da kupime. Ama jas ke fatam sega sama barem nekoj raboti da gi iskupuvam ovaa nedela.
    Inaku za vo bolnica se mislam dali da kupam majci za doenje ili sepak prsluce ? Mrazam prsluci da nosam. Nemam golemi gradi i se mislev za po prakticnata varijanta za mene (majca) a sekako ke kupam dva da gi imam.

Последна измена: 2 април 2023
    На *malenavolena*87, Bubica1991 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.275
    Допаѓања:
    27.960
    Не ти треба прслук за во болница воопшто. Земи спавача што се врзува или е со копчиња напред така е таман за учење за доење. Воспоставување доење е најчесто подолг процес и дур си во болница е учење само како да се наместиш, нема потреба да се мачиш со прслук, кој ти гарантирам нема да го ставиш :)

На Bella_Stella, AniSk, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    45.614
    Тука ми рекоа мора да носам градник за доење, јас не зедов спавача, не можев да најдам на копчиња напред ама зедов пижама со копчиња, вајда ќе заврши работа.

14. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Маица за доење е најдоброто нешто што сум го направила за себе од кога дојам. Мене ме фати зимски период. Надвор да требаше да дојам по прслук ќе смрзнев. Вака сум покриена цело време.
    Иначе за во болница не ти треба ништо од тоа. Даваат спаваќи за доилки, а веројатно ни млеко нема да имаш уште. Мене тек дома кога дојдов ми надојде.

На Iris-1234, Marfi19, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    кај мене се дада и сега здравје братче .....иако сите викаат што ти е гајле јас малава ептен на розево ја терав .....затоа сега имам не баш мн од неа за братчето сем разноразниреквизити и две кесиња неутрални алишта

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    8.422
    Vo srbija ke se poragam moram i spavaca da kupam. A ke si zemam i majca za ako mi nadojde mleko ( site sme razlicni, mene mi e prvo podobro da bidam spremna na sekakvo scenario), da mozam od onie vloskite za gradi da stavam. Vo spavaca kade ke stojat tie. Se mi se vrti niz glaa :D sto se moze da se desi. Toa e koga se ti e novo:$
    @1209 spavaca ti treba mila za koga ke idat na vizita samo da ja krenis da vidat kakva ti e situacijata dolu, dali bilo prirodno dali bilo carski, probaj spavca da si najdes.
    @KuklickaSk prsluce otpaga, majca ke si zemam barem dve neka gi imam vo torba, a dali ke gi iskoristam tamu vo bolnica ke vidime.
    Fala vi na site

На KuklickaSk, AniSk и Alexandrite им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    45.614
    @Ceneva не ми рекоа тука дека мора, рекоа само нешто комотно, може даваат од таму не знам:^) Ај утре ќе идам ќе земам една било каква, нека има.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    8.422
    Mozebi davaat, i toa sto velis. Jas ke baram nesto najeftino ne mora da bide licna zosto znam deka nema da ja nosam posle toa tuku ke bide samo za vo bolnica hahaha

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.960
    Јас спаваќата ја облекував уште пред на бокс да ме однесат, најкомотно ми беше на пораѓај со нив.
    Јас од бабинските си купував, тие се со копчиња, секогаш поголемо бројче.
    Последниов пат од wollmarkt и C&A зедов(не знам дали ланциве и кај вас ги има, ама од некои такви разгледај) душа им извадив и дома кога дојдов ги носев додека не се повлече стомакот.

На AniSk, 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не бе седи мирна сега, да истуркаме до 9-ти уште малку :bug:
    Не сфатив дали 26 ти е цервиксот или во 26-та недела ти мереле последно?

Неделава сум на преглед, којзнае колку ќе е сега, баш ми е страв, особено бидејќи патував, две недели не бев дома :worried: Ама па докторката не ми забрани патување, ми рече да одам.
    Во 26-та недела ми беше 28 мм и ми рече дека е океј, ама во првата бременост многу подобро се држеше цервиксот отколку во оваа.
    Ќе пишам тука колку го измериле, 30-та недела сум :rock:

На Veki4kaa, CareTee, AniSk и 2 други им се допаѓа ова.