1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.435
    Nemat ubavo videno ili greska napisale, taa ili e napred ili nazad nemoze da meni mesto polozba. Ne mi e logicno. Kako i da e bitno da bideme dobri i nie i bebusi :l:

2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Може да менува, како расте матката така се подига нагоре.

3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    со првата бременост околу 900 ден мислам беа ама тоа бееш 2019та сега немам пак прашувано

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.435
    Drugo e da se podiga a drugo e da odi napred nazad .... Malku toa mi e nelogicno. Barem mene

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.435
    950 vidov sega cena :)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Девојки денес бев да побарам упат за во Чаир за кај специјалист за клексани но ми рекоа дека неможеле да ми дадат од причина што веќе сум имала упат за скрининг во Државна на 20ти месецов и да сум одела со стариот упат од прошлиот месец кој ми беше даден на 10ти Март дека ми важел и дека ќе сум завршила работа, а мене ми текна дека упатот ми го земаа и дека го имам само извештајот од докторот. Дали ќе завршам работа? Мене ми е да не отидам и да не ми биде џабе патот само а ми требаат.
    И исто така за боледувањето ми рекоа да му кажам сега за да не одам пак пред 21ви. Преку комисија сум од специјалистот.
    Инаку упатот ми беше приоритетен

7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.265
    Допаѓања:
    19.362
    Здраво девојки, ние вчера на скриниг бевме се е во ред со бебе, само за две недели ми рече повторно да одиме за срцето да види поубаво, и многу мрдаше вика ке видам ама тогаш за посигурно и поголемко ке е. Машко носам погодија сите:lol: само мене не ми беше верно додека не ми кажаа, кога рече др аа овој дечко од сега немирен е, погодија викам :rofl:
    За болките минатата недела ми рече не ти се од бременоста, ми мереше и цревикс 38мм вика ова е супер никаков проблем немаш од бременоста, можно е да е слепо црево и ме исплаши малку, нареден пат ако имам болки да и се јавам и со хирург да се видиме рече, се надевам барем бременоста ке ми помине мирно па после нека биде што ке биде:tmi:

На Viveki, IRBBB, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    45.662
    Да, може да се крева нагоре со растењето ама докај 28ма недела како што читав може да се помести, а во рок од една недела и тоа од 36та,до 37 не верувам. Сигурна сум дека е грешка, читав и на нет дека не се поместува од преден на заден, може твојата била ептен горе напред па со растење се оптегнала матката и дошла позади ама и тоа ми е многу малце веројатно.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Дали во Систина би прифатиле да разгледаат резултати од крвна слика, урина и д димери што не се од нивни лаборатории. Слушнав од блиски дека можело да не сакаат да коментираат за анализи што не се од кај нив. Што мислите дали имате искуство?

10. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Нема такво нешто, јас од почеток одам во Систина на прегледи, и сите анализи ми се или од државно или од други приватни, ги гледаат и коментираат, ништо не ми рекле. Кај нив е прескапа лабароторијата.

На *malenavolena*87, AniSk и atz1995 им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    119.187
    Ти важи истиот, со извештај се оди, и ако нема поминато 30 дена не ти треба нов упат

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.138
    Допаѓања:
    26.020
    Ние све имаме спремно од алишта, само ни фали гнездо и за хигиена, а и торбицата за мене да ја спремам. Маж ќе оди викенд да земе комодата и да почнам со перење.

На *malenavolena*87, Viveki и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    518
    Ovie Pantenol tabletite za grlo kolku smee na den da se zema? Zaboraviv da prasam

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.138
    Допаѓања:
    26.020
    Па ќе му објасниш дека не смееш да го креваш, дека имаш бебе, носи го на прегледи к објасни му, дека иде бебе и треба да те слуша. Кога останав бремена бремена малава беше 2 и 7 месеци, треба за месец дена да се породам. Маж ја става во креветче, маж ја бања и сама си кажува дека мама има бебе и не смее да ја кревам. Мора разговор.

На LangeAlfa, *malenavolena*87, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Во упатството пишува 1 на ден, јас така ги земав :)

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    140
    Здраво,
    Пишав и во групата за генетски мутации, ама може и тука некоја има искуство..
    дали имате прекинато со аспирин во бременост, по консултација со трансфузиолог и гинеколог?
    Пиев аспирин 100 преку еден ден уште пред бременост заради генетски мутации хетерозигот на MTHFR и FGB. Сега сум 22 недела и на последната контрола, според хемостаза, ддимери и наод од кај Јани дека нема хемостатски индикации за третман со LMWH и дека сите резултати си одговараат на состојбата на бременост, гинекологот ми кажа да го прекинам аспиринот. Тоа беше четвртокот.. од тогаш не земам, и еве денес осеќам тежина во телото, болка во мускулите и како оток во рацете. Дали има едно со друго врска? Не можам да проценам дали ми е од викенд активности пешачење наваму, натаму.. или од аспиринот.. ве поздравувам

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    21.331
    Ај видете ја крвнава слика и кажете ми што мислите дали сум за антибиотик? Општата матична ми вика не ти е многу високо црп, ама ај пак консултирај се со гинекологот дали да пиеш антибиотик или не. Викам знам дека гинекологот ќе ми рече општ матичен нека каже. Страшно ме нервираат како си префрлаат одговорност, а јас чекам и не знам што со себе во меѓувреме.

Уште сум затната и имам жолт леплив секрет што не знам да го искашлам и едвај нешто ситно вадам низ нос. Се напнав значи, за пораѓај ли да се спремам, да чекам ли да се решат како да ме лечат.

Прикачени фајлови:

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    45.662
    Bella јас кога бев болна со ваков секрет не ми дадоа ништо тука, рекоа ќе помине, преку телефон дури ме лечеа. Стварно помина, мене ми се слеваше во грлото ама со тек на време почнав да искашлувам. Прави инхалации до она випор маста што е за да ти ги омекне и ќе ги искашлаш.
    Блиску си до пораѓај јас мислам да почекаш со антибиотиков, што знам.

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    21.331
    Не да сум блиску, буквално може во секое време да се случи, а јас не се осеќам способно. Енергија имам, не сум омалаксана и слично, ама како ќе дишам, како ќе давам напон или ќе си го земам бебето ваква… Сакам да сум здрава кога ќе дојде моментот и многу се фрустрирам што не сум.

На AniSk и 1209 им се допаѓа ова.
  20. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ова дали беше пишано за мене?