Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Честитки мама, живо и здраво да е :inlove:

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво девојки 10+2 сум но неколку дека сум со кашлица и осекам како напон на јајниците од јака кашлица, со гинеколог се консултирав ми рече слободно може да земам сируп некој или пастили но не ми нагласи кој , општата докторка ми го предложи сирупот Алпенкрафт.Дали некоја од вас имала искуство како да ја ублажам барем малку кашлица што да превземам .

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    45.673
    39та сум, синоќа имав многу лажни контракции, секоја вечер имам лажна тревога од некоја болка, ама уште нема ништо, ќе дојде утро и се ќе си е нормално:D
    @lackygirl толку нема да терам оти секако ми закажаа провокации за следна недела, ама јас многу се надам на спонтано порано(fingers)

На Veki4kaa, Bubish26, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Јас така со првото само 36та да влезам, влегов и терав до 40+1 :D
    Сега сакам пак до крај да си биде, ама со второ царски ќе ме закажат сиг 38ма ]:) здравје да истерам до таму.
    @1209 со уба мисла и со лесно :sun:

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Честитки мами живи и здрави и да се гушкате❤❤❤

6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    @DaisyDoo честитки, да ти е живо и здраво бебенцето, а ти побрзо да се опоравиш :party:

@1209 како себе да се читам. Ден-два веќе со зголемен исцедок, навечер грчеви контракции, сабајле ко нова.
    Ноќеска кога не пукнав, никад. Едвај сум заспала од тие недефинирани болки и станување на 15 минути до вц.

И мене нели чепот ми падна па паничев, ќе терам со провокации на крај како тргнало :D жива нестрплива сум веќе, не се трпам (facepalm)

На DaisyDoo, Lavender13, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Имаш повеќе алтернативи, со чаеви сирупи, сода бибер инхалации... скролни по темава неколку стр. наназад имаме доста пишувано за настинки и кашлица.

8. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    890
    Честитки ❤️

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    @DaisyDoo честитки, да е здраво и живо бебенцето а тебе побрзо опоравување:party:

10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Честитки мила, да сте живи и здрави, горди родители да ве прави!

11. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Честитки мами,да сте живи и здрави :l:

12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    @DaisyDoo честито, живо и здраво нека е. Баш ме изненади пошо со неделите сме тука, јас си спијам на тоа уво дека има време до 40+, иако имам работи за докупување. Ми се чини колку што @1209 е убедена дека кај и да е ќе се породи, толку јас сум убедена во обратното, дека ќе терам до крај. Да не испадне обратно па да се чадам :D Сеа турбо ќе се ставам на шопинг :D

Да прашам неколку работи сега. Дали тие маичките со вграден прслук се со доволна потпора за големи гради? Ги видов сега во ХМ ама некако ептен ластикот на прслукот беше слаб, а имам поголеми гради. Ако некој ги пробал нека сподели искуство.
    Друго, исправ се, ама луѓе како ги диплите работите за да се организирани? Ептен мали се бодињата, не можам да ги здиплам саглам а сакам некој ред да си направам во фиоки. Купив организатори од Икеа, не знам како да ги наместам работите внатре. Гледав видеа, пример тие бодиња што се на преклапање како со петлици, прво ги запетлуваат па после ги диплат. Ептен ми е непрактично тоа, за облекување после ќе треба пак да го откопчам.
    И на крај, кој спомна за ноќниците во ХМ, ако може да прати линк? Јас гледав едни ептен бабски фустани памучни во ХМ, на закопчување се, мислев за секој ден дека би биле практични.
    Едит: за овој мислев, прилично ефтин е, ако не се лажам околу 12 еур
    BE3B13E5-4566-4993-9EEE-3FB4425CE9C4.jpeg

Последна измена: 3 април 2023
    На DaisyDoo и Giovanna им се допаѓа ова.
  13. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    И јас сум уште златната еве 9ти ден, мене ЦРП то ми беше 8 па гинекологот ми рече да не почнувам со антибиотик да пијам повеќе течности, парацетамол и капки за нос, ама ова со носов мк е ужас и имам сува кашлица, исто и ушите ми се затнати. Колку дена се поминати од кога си настината?

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    јас 39+3 се породив, спуштено ти е мешето? мене на крај скроз доле ми се спушти. ајде уште малку и ќе биде . со лесно само да е :inlove:

инаку јас утре 28 полна. како ме фанал некој страв од предвремено породување . само бројам недели од како ќе наполнам недела. си викам уф добро е помина и оваа недела :sweat: Среда сум на контрола едвај чекам . се надевам се ќе е во ред (fingers)

@DaisyDoo честитки мајка. нека е живо и здраво бебчето :party:

На DaisyDoo, 0ли, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    Честитки, здраво и живо да е. ❤️❤️❤️

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.143
    Допаѓања:
    26.029
    Јас испоробав со диплењето во организер и не ми е тешко, шо знам исто е, а за тие на преклоп епаа да, ќе мораш да ги закопчаш ама па секунд работа да се одкопча, и да не ги ставаш во организер, па ќе мора да ги диплиш убаво, а тоа е закопчани. Еве пример :rofl: останав подзината оти укапирала

Прикачени фајлови:

На Splendor., Sofi.ja, Viveki и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    @Lavender13 за диплењето сигурна сум дека истите видеа ти излегле што и јас ги гледав на јутуб. Има еден метод на диплење Конмари, па нешто најслично е на тоа јас како ги здиплив.
    Конкретно јас се испеглав до последно ќоше и така фино ги здиплив до последно закопчано што одма сфатив дека нема да може таа дисциплина да се одржува во другата реалност :D ама ај ќе видиме.
    Реално мислам дека и откопчани можеш да ги здиплиш навнатре или да закопчаш само малку на почеток колку да се држи спастрено. Особено со организери мислам дека ќе стојат уредно.

Искуство со маици и славачи немам,градите ми се некоја големина меѓу корпа б и ц, па мислам дека било што со малку повеќе ликра би ги држело под контрола.
    Инаку последниов месец по дома многу често си седам само по наметка, имам и плишани и памучни, афкорс going commando (poolparty)планирам да продолжам така и после пораѓај ептен ми се погоди, препорачувам :wasntme:

На Lavender13 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    45.673
    Да спуштено е, ама реално уште пред два недели ми е спуштено, ептен долу беше главата на прегледите така да не ми е некој знак.
    Ќе биде ајде кога и да е, мене ме фаќа паника дека маж ми работи и од кај него од работа до болницата има еден саат пат ако не е гужва, па си праам филмови дека нема да стаса на време:D Анксиозност на макс, што да ви кажам.

На mal.ecka, H.VAGA, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @1209 мене во 03 ми пукна водењак. само се истуширав набрзина и одма заминавме за Скопје. беше полициски час мислам за пола саат стасавме хаха. ама се породив дури во 17:38 поручекта. и јас мислев дека нема да стасам . паника ме фаќаше. ама не било толку бргу ко што мислев. посебно првородка дека.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    21.339
    Мене прво почна грло да ме гребе минатиот понеделник, ама не придадов значење зошто имам алергија и мислев дека од тоа е зошто дуваше многу и носеше прашина и полен. Од средата почна ептен да ми се влошува и почнав да кашлам, четвртокот беше најлошо мислам. Ќе пробам со инхалации, само не знам каква е таа маст што можам да ја ставам во инхалаторот? @1209 имаш некоја слика и како точно се користи?

@DaisyDoo Честитки цветче, да сте живи и здрави со бебе. :l: