Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.659
    Допаѓања:
    283.521
    Извинете што ви се мешам во темава но зборнавте околу сексот дека некои доктори препорачувале да се нема во 1 тромесечие Јас ќе ви го кажам моето искуство:износив и родив 2 деца ,бременоста се одвиваше најнормално а секс имав се до крајот и тоа најчесто и најубав баш во тој период,така да доколку бременоста е нормална слободно сакајте се и уживајте овие ви се најубави периоди од животот во секој поглед

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Нас исто ни беше забρането сеκс во пρво тρомесечиие, и мн дρуги ρаботи исто ни беа забρанети не само тоа. :) Отκаκо се осигуρа доκтоρκата деκа се си е во најдобаρ ρед со бебчето си надоκнадивме и за тој пеρиод :Dсега си имаме ноρмално односи, дуρи ми ρече пρепоρачливо било највеќе во 9 месец κога ќе бидам за да имам полесен поρаѓај. :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    426
    Од како ја отворија новата болница мислам дека воведоа опција да можеш да избереш кој ќе те пораѓа и за тоа си плаќаш 12.000 мкд, како понатака болницата ги дели парите тоа незнам. Е сега ако си ја прашала да те води до крај, и она се согласила и ти го дала мобилниот телефон да ја бараш кога сакаш и ти тоа го правиш, супер за тебе ги заобиколуваш редовите си бркаш работа, и супер за неа бидејќи сигурно очекува дека ќе ја почастиш за трудот. Сега ти можеш да ја прашаш дали ќе дојде 100% во било кое време да се случи пораѓајот и во сред ноќ, дали ќе ти среди епидурал да добиеш сигурно, и најпосле ако си сигурна дека сакаш она да те породи и биди сигурна дека очекува плико благодарност - можеби ќе ти каже можеби не, ама кај нас постои обичај да го почастат докторот - кој како сака. Е сега ГАК е ок најчесто - имам неколку познанички кои се породиле на гак и убаво поминале без врски, ама според мене добро е да имаш договор, бидејќи ако немаш познат зависи како ќе се одвива пораѓајаот може да се случи да се изнамачиш. Кога се пораѓав со мене во предпородилна имаше девојка која 3 дена е во предпородилна соба вриштеше, плачеше молеше за царски беше прилично во болки ама ја чекаа природно да се породи; исто ти е и за епидурална анестезија - тогаш барем немаше шанси да се добие без врска сега на форумов прочитав дека неколку трудници си добиле без врска што е супер ако е вистина. Посекако частењето иде на крај, веднаш после пораѓајот очекуваат барем мене така ми се виде, а ти ќе си одлучиш како ќе постапиш - во секој случај преферираат плик :) По мене за третман како во Систина за цена на епидурал во приватниве болници ми е прифатлив компромис.

На mon4i91 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    @mamita83 ти благодарам многу, убаво ми ги разјасни работите :) :hug:

5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Леле браво за вас и за тоа што сте одбрале да живеете во средена држава, замислете луѓе тука цените за матични клетки се од 1700-2200 евра на нашиот стандард, а таму на нивниот стандард се бесплатни или 1000 долари....Секоја чест за некои држави

На bittersweet, Mekuska и bile84 им се допаѓа ова.
  6. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Затоа, пред некое време гледав емисија на тв во која нагласија дека според истражувањата луѓето во Австралија се најсреќни во целиот свет... Убаво им е организирана државата ;)

На kjukli, bittersweet, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Vaka ne znam kolku ti se jaki bolkite ja

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    На okcenzi, Maceto123, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Девојки што сте при крај за пораѓај да ве прашам како сте со киселини?
    Краен термин ми е 29 јуни ама последниве два месеци ме убија киселини. Се пробав и ништо не помага :(

10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И јас имам киселини обично вечерно време, ама мене ми помага сода бикарбона.А во тек на ден доколку имам јадам зелена јаболка од киселите.Позз и со лесно

11. Miss.Sweet

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Mене ми се преку цел ден и сода пијам ама помага 1-2 часа. После тоа пак исто ко некоја грутка да ми стои во грло :(
    Со лесно и на тебе ;)

12. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    сода бикарбона? Мислам не треба да претеруваш со тоа, по цел ден, ќе ти ја оштети слузокожа на желудникот.
    Некој горе спомена непечени бадеми, пробај со нив.
    Кога имав гастритис мене ми некој даде совет да прогутам неколку живи зрна ориз, тие собирале киселина. Па пробај.
    Јади по малку, почесто, избегнувај тешка храна. Тоа е. Бебето те притиска па вероватно оттаму и киселините.

Јас женски цел ден лежам. Дали е од жешково ама немам сила нешто. Па и да малку пододморам повеќе, после ќе неам време :lol:
    Ама жешково не ми смета да јадам нешто нон стоп. Нон стоп сум гладна! Јадам, па легнам, сега баш пред крај ќе се направам слон.
    Кога почувствувам глад, тоа е така наеднаш и ми се чини ќе се онесвестам ако нешто побрзо не ставам в уста. :doh:

Последна измена: 5 јуни 2015
    На Mekuska, Maceto123 и okcenzi им се допаѓа ова.
  13. Miss.Sweet

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Еднаш дневно пијам сода бикарбона, а во меѓувреме ко ќе ме фатат појаки киселини знам да се напијам малце кисела вода. Да не се жалам многу, ќе се издржи уште малку :)

И јас по цел ден лежам, се осеќам како морж :D
    Уште колку ти остана до крај?

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Денес бевме на контрола, 16+6, сите мерки во ред, дефинитивно е маже, само се криеше во лиценцето, не сакаше да се слика. :sun:

На elena.mak, m.i.g, Maceto123 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    ^^
    Денес сум точно 38+3. (waiting) :nod:

На SpangeBob, Maceto123, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. nena-26

nena-26 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Во 5 та недела од бременоста сум , поточно 5 недели и 6 дена и бев кај двајца доктори од двата добив различно мислење. Мојата матична ме гледаше рече нема срцева реакција и дека треба да се причека уште две недели,ми даде добрастон таблетки. Потоа бев кај друг доктор да слушнам второ мислење кој ми го кажа следново и многу ме исплаши: Ми рече дека носам два плода од кои едниот е слабо развиен и организмот самиот треба да го исфрли а другиот се развива, но сеуште нема срцева реакција. Ми даде инекција прогестерон мислам беше и вагиналети утрогестан, аспирин преку еден ден( прв пат слишам дека треба аспирин да се пие у бременост). Јас не знам како може мојата докторка да не примети дека сум имал уште еден плод , кога сто пати ми рече дека носам едно дете. Инаку за второ мислење бев кај д-р Стамболиев.

17. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас пак во бременоста немав некој апетит за јадење.ама сега откако се породив.многу ми се јаде се нешто..посебно првите 2ддена во болницата јадев многу...ама баш многу...кај секого различно..јади си и уживај додека можеш...

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Сега кога си го враќам прегледот во паметот, ми текна дека кога го мереше едното ноџе од бебето излезе 6+6 по мерката а другото 7 или 7+1. Ама не рече ништо докторот. Се мислам зошто е така, да не не се исти? Морам да се замарам со нешто значи..

19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Немој мила! Тоа не е возможно! Κаκо со маус упρавуваат на ехото и со ρаκа меρи од една со дρуга точκа! Па κаκо да биде дρ толκу пρецизен? Тоа меρење се пρави за да се види дали плодот напρедува и одпρилиκа дали е во неделата споρед пρесметκата! Биди си споκојна! Аκо има нешто κому би κажал дρ аκо не тебе?

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Се сложувам со предходниот коментар. Кога мерат со маусот земаат две точки од око, значи отприлика да дадат должина за да видат дали одговара на неделата и дали постои рамномерен развиток.
    Ама веројатноста дека докторот за двата екстремитети ќе успее да зеде точки кои се на подеднаква оддалеченост е минимална, скоро невозможна. Посебно бидејќи бебчето се движи, екстремитетите се свиткани и он во делче од секундата се одлучува од каде до каде ќе мери.
    Да имало нешто ќе ти каже. Опушти се.
    @irena.1 И тука е исто како кај битер. буквално како од збор до збор да сум го пишувала текстот. со исклучок на цените, тука е малку поскапо.

Последна измена: 5 јуни 2015
    На irena.1 и kristina.k им се допаѓа ова.