Инаку не знам кај мене нема врска со притисокот некогаш ми беше висок некогаш низок и пак исто. Нешто што читав на нет беше дека кај трудници поради зголемена количина на крв и тие ствари има забрзана циркулација, крвни садови блиску до увото и заради тоа ... не знам ај баш види што ке ти каже матичниот
Не нормален ми е, 120/76 пулс 86, може вчера ветер дека ме разнесе да има нешто врска… само кога лежам се случува. Амн веќе секој дне нова грижа.
Јас обично носам пижами со копчиња, а за спаваќи најобични на рамки и немав никаков проблем околу доењето, оп градата надвор и ќе се нацицаше мала. Стриктно пижами/спаваќа кои се као наменети за доење никогаш не сум купила. За облека, имам разни бои кошули и така ми беше најлесно за доење ( оти ја доев и во јавност). Фустанчиња гледав да имаат горе копчиња фазон исто како кошула ама јас така се носам и да не дојам. Во бременост посебно оваа имам купено само 2 комплетчиња плетени хеланки со џемперче оти ефтини ама па големи ми беа тогаш кај стомак, при одење ми паѓаа и баталив. Гаѓи за трудници, хулахопки или пижамии, ни на крај памет. Уште си терам со обични хеланки, а за горни работи тоа што ми е уште точно користам и то што сум купила не е од делот за трудници. Чим е наменето за доење или за трудници, цените се напумпани, а реално може да се носи се што е од нормалниот оддел. @Lavender13 Иначе мене ми е Асос број еден за барање облека за шетање, не знам колку фустанчиња сум купила од таму летни, а да не се како за баби.
Те разбирам, и мене секој ден ми се случува по нешто ново, колку да не ни биде досадноТи барем си понапред, а јас од денес 34 недела.Мислам дека се си е од бременоста, а баш и времето дека се менува, може и тоа влијае.Ајде уште малку ќе издржиме
Jas ovie spavacite ne gi ni kupiv skapo, a mnogu ubav pamuk i kvalitet se,ednata 800 den a drugata 650 den. A za posle, da ne napisese nemase da se setam deka treba da imam udobna obleka za doenje . I toa treba da vidam za gore. Inaku i jas uste si gi nosam pantalonite od pred bremenosta. Samo eden fustan kupiv od odel za trudnici i toa gledav da mozam da si go nosam i posle bremenosta, da ne bide ona klasicen trudnicki
Јас не купив ништо за во бременоста освен две кошули за на работа и фармерки со ластик кои ги носев додека работев, сега секаде сум со обични хеланки, искрено одам како партал, хеланки и широки блузи. Не дека имам многу каде да одам ама чинам да беше потопло ќе си се дотерував повеќе, вака со дебела облека, дебело палто, шал, капа ,изгледав како буре за зимница. Одвај чекам да си ја носам старата облека, да се стопли и да се потсредам малце. Инаку за доење планирам секако во маички да спијам, градник нема шанси да носам цело време, јас и пред бременост не носев, секако повеќе време ќе сме во собата дека не живееме сами, има друг пар во куќата, па дневна не користам многу, ќе си седам во соба како и до сега на гаќи и со наметка, ете денес стасаа спавачите облеков една за спиење, многу е удобна ќе си купам уште две-три и тоа ќе биде униформа вајда во следниов период
Жени, мајки... Дали некој се соочил со кила (ингвинална хернија, препонска) во бременост. 20 г.н. сум. Како се третира и дали може да има некакви штетни последици врз плодот? Јас имав како мала килно ќесе, меѓутоа не сум оперирана... сега приметувам на долната лева страна, имам како топче. Секако ќе одам на преглед деновиве во Систина и ќе прашам... ама ме интересираат искуства? Втора бременост ми е, а со правата немав проблем Благодарам,
Zdravo devojki Od vcera pa navaka osekjam kako menstrualni bolki od vreme na vreme I zgolemen bel iscedok bez miris...33+4 sum. Dali e normalno ili da krevam panika? Kako se cuvstvuvate vie koi ste blizu ovaa nedela?
Другарка ми имаше, се породи пред некој ден без компликации, не болат и нема да сметаат најверојатно, ако не се повлечат после пораѓај ќе ти кажат што да правиш, неа вака и рекле. Е сега ти секако провери се доктор ама до тогаш нема потреба да паничиш, не е сериозно. А сигурна си дека е кила?
И јас осеќав во последниот триместар повремени болки, од јајниците најчесто ако беше лошо наместен, сега последниве недели ептен често. Мислам дека е нормално, ако не станат многу болни и проследени со болки и во половината или со крварење секако оди на доктор, ама ако се само повремени и благи би требало да е ок.
Јас за цела бременост утепав од носење хеланки за бремени од Ошо. Иако купив и фармерки со ластик горе, сепак на поголем стомак почнаа да ме стискаат и нервираат ужасно. За горен дел не сум купувала ништо баш за бремени, си ги носев моите џемпери и си докупив од Зара уште некој оверсајз. Инаку за маичкиве, @Lavender13 јас немам многу големи гради (бев Б сега сум Ц) и мене ми се многу добри. Освен ластикот доле, убаво држат и прерамките. Во хм ги има и по продавниците, најдобро да си пробаш да видиш. Овие што ги земав сега 3 во комплет имаат помеко ластиче, првиот пат имав од тие по 2 и тие си имаа баш цврст ластик под гради така што обрни внимание мислам дека се два вида. А, за Sinsay мислам @0ли ме праша јас не живеам во МК и онлајн ја нарачав тука. Знам дека они и во продавниците секогаш имаат пижами и ноќници, најдобро е да се провери. И баш како што спомна некој, обични ноќноци на прерамки исто се супер за доење.
Па не сум сигурна... вака по допирот и по топчеѕо претпоставувам дека е, зошто истото сум го имала како мала Секако ќе идам на доктор, за најсигурно да каже
Жени јас синока на спање се укочив , незнам што ми се деси но се накашлав и малце се свртев и слушнав како нешто крцна -пукна позади под граден кош странично .Па кога ме фати една јака болка некако сум заспала но сега боли, и на одење, и на седење а пак ако се накашлам крај плачка од болка ми иде .. Што може да е ..?
морам да се надоврзам на муабетот облека за себе во офнос на бременост имам од предходната купено фармерки и хеланки по еден пар плус золвата ми даде нејзините тренерки исто имам од предходната 2 пара и спаваќа една од преходната ( 3 пати не ми е облечена ич незнам со спаваќа да спијам ) и едни пижами за трудници што ми се хит оваа бременост за горе си имам земено оверсајз кошули дуксери џемпери и туники и баш им се изнаносев со се хрланки со се фармерки е сега веќе фармерките неможам да ги трпам значи од сега па надаље или сум со фустан или со хеланка систем во однос на доење без прслук не можев да се смислам со првата и најдобро ми беше сп тие за доење сега ве читам за маички за доење па видов од понеделник ке ги им аво лидл во Гр и тоа ке си испазарам и имам пикирано едни обични пижами во сара фешн што се на копчиња горе па и тие здравје ке си ги земам се изнапишав ....шопохоличар страшен :/
Crnata majcka toj model e 370 a belata 350den. Od radovis mila. Turski se ovie. Kade gi ima vistina ne znam.