Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Viveki

Viveki Истакнат член

Добро на никој се нема десено ова треба да се плашам?

2. juice_

juice_ Истакнат член

Мене на гладно секогаш ми беше во ред. Исто и тримесечен ми беше ок.
    После еден час имав проблем, граничен да кажам. Со храна си регулирав.

Viveki likes this.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Нормално е да ја осеќаш секаде, има место си мрда сега повеќе и ќе осеќаш силни удари насекаде.

Viveki likes this.
  4. Mravce

Mravce Популарен член

Здраво мешиња, со бебето се си беше добро според мерки според се таман, во петокот одам на гинеколог и он ми вика назад ти е 10-14дена, 33+3бев, и кога почна одма во Чаир може ќе треба зреење да примиш и да те пораѓаат, од памет ме извади, одам во Чаир ме гледа доктор ми вика не е страшно што те исплашиле толку, ама ќе те препратам кај друг доктор во пон, вчера бев пак на контрола, ми кажаа се е во ред со бебето,поназад е, 1800гр, плацента добра, вода има,протоци на бебето добри, ама имало некој проблем кај мене со некои артерии стегнати биле затоа не напредувала бебушка, дека тоа се случувало од висок притисок, еве два дена мерам притисок, најмногу ми е 130/85, и сега цела сум прашалници, следна контрола ми рекоа за 10 дена ама пак јас сум паника, била некоја во ваква ситуација :|

5. Viveki

Viveki Истакнат член

Фала ти ❤

1209 likes this.
  6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Ako mozes odi si do Sistina kaj Drakulevski ili Dimcev, ete neka dadat mislenje. I ne se nerviraj znam deka e tesko ista sum i jas so nervozite taka samo belja moze da se napravi. Moze ke treba dimeri da ispitas, moze ke treba terapija da pies, ke se sredi.

*Milicka* and Anomis11 like this.
  7. Mravce

Mravce Популарен член

Ispitani se ddimerite super se, trojca doktori me gledaa site istoto go kazaa, demek nema potreba od panika ama jas :?:

8. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Ok togas ne panici, tesko e znam, probaj zanimavaj se so nesto drugo nekoe hobi ili slicno. Jas od licno iskustvo ne stapnuvam vo Cair, no ako taka ti kazale sigurno e taka :)

Inace vo koja nedela se ispituvaat dimerite?

Anomis11 likes this.
  9. Mravce

Mravce Популарен член

Јас ги испитав накај 26, и во 31

10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

I jas sakam da ispitam porano, ama mojava maticna sve po protokol ide nisto ne mi dava pred vreme.

11. AAS

AAS Активен член

Ramus e 500 den i e bez zakazuvanje. Imaat posebna soba so krevetce za trudnici, nema guzva. Vo Avicena mi baraa da zakazam 2-3 dena odnapred i pravat samo vo Taftalidze, Synlab samo vo Kisela Voda ne treba zakazuvanje.

Luminary likes this.
  12. Hatula

Hatula Истакнат член

Нормално е не се плаши, како расте бебето така и ударите се посилни. Може и да си е со ноџињата надоле па затоа толку силно чувствуваш во бешика, така ми се случи и на мене т.е сеуште ме удира доле и тоа доста силно сега во скоро 36 недела :)

Viveki likes this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

и јас секаде го осеќам. и се чудам како ли е наместено? значи сегде ме мава буквално. утре сум на контрола баш ќе прашам како е.

Sofi.ja and Viveki like this.
  14. Viveki

Viveki Истакнат член

Да надоле е свртена карлично е поставена. Ама дека првиот пат кога ме удри јако бво м бешиката и потече водичка па се извадив од памет, и се јавив на мајка ми и викам ми пукна воденјак :D во ниедно време ја извадив од памет жената :) :) па кога и објаснив што како ми вика си се подмочала :D :D Се извадив од памет како и да е. Фала ти за одговорот ❤

Hatula likes this.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

И јас еден период мислев нога ќе му излезе низ вагина.Не се секирај башка ќто има уште место и си се врти нонстоп не е правило ако е во моментот на ехо наместено во одредена положба дека ќе е така и после неколку часа.Мојата салта прави ја осеќам по икањето еден ден е со главче доле па после карлично,како стигне така се мести

Veki4kaa and Viveki like this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Imam i jas momenti na majka mi i se smeam kako vo jajnici vo vagina da mi buricka. Sega go cuvstvuvam i nad papok kako raste bebeto. Ke pocne i vo gusa da mi brka
    Ne se plasi se si e normalno toa.

Viveki and AniSk like this.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

А колку ми е смешно кога ќе кажете, во вагина, луѓе не е во можност да допира бебе во вагина:D слатко се смеам кога анатомски ке ги замислам органите, и како ноџе или раче има таму:Dзначи не, не е можно да буричкаат во вагина. Затоа има грло на матка, бебе во поодмината бременост е веќе повисоко, не е ниско во мала карлица, и плус не сте отворени за да буричка таму(fingers)

Кога сме кај буричкањето, бев денес @0ли за мерење, 32 мм ми е најлошата измерена вредност од 3 мерења(34,33 и 32), така да не е за абдоминално мерење на цервиксот. Оваа вредност си ја водиме сега, 32мм. Не е најсјајно ама далеку е од претходната :)

mal.ecka, Tiny Love, CareTee and 8 others like this.
  18. Viveki

Viveki Истакнат член

Фала ти ❤

Ceneva likes this.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ддимерите може да се во ред, но какви се времињата? Тие се дури и поважни од ддимерите.

*Milicka* likes this.
  20. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Zdr trudnicki aj jas da ve prasam pak nesto moze li da pisete vie sto ste vo 7 nedela kako ste ? Kako se custvuvate dali imate sila ?
    Jas se custvuvam mnogu gadno, ova mi e 3 bremenost znaci do sega vaka ne mi bilo nemam zbor so koj moze da opisam ovaa custvo. Se plasam dane nesto ne e vo red, ama si mislam da bese taka do sega ke prokrvarev