Мене на гладно секогаш ми беше во ред. Исто и тримесечен ми беше ок. После еден час имав проблем, граничен да кажам. Со храна си регулирав.
Здраво мешиња, со бебето се си беше добро според мерки според се таман, во петокот одам на гинеколог и он ми вика назад ти е 10-14дена, 33+3бев, и кога почна одма во Чаир може ќе треба зреење да примиш и да те пораѓаат, од памет ме извади, одам во Чаир ме гледа доктор ми вика не е страшно што те исплашиле толку, ама ќе те препратам кај друг доктор во пон, вчера бев пак на контрола, ми кажаа се е во ред со бебето,поназад е, 1800гр, плацента добра, вода има,протоци на бебето добри, ама имало некој проблем кај мене со некои артерии стегнати биле затоа не напредувала бебушка, дека тоа се случувало од висок притисок, еве два дена мерам притисок, најмногу ми е 130/85, и сега цела сум прашалници, следна контрола ми рекоа за 10 дена ама пак јас сум паника, била некоја во ваква ситуација
Ako mozes odi si do Sistina kaj Drakulevski ili Dimcev, ete neka dadat mislenje. I ne se nerviraj znam deka e tesko ista sum i jas so nervozite taka samo belja moze da se napravi. Moze ke treba dimeri da ispitas, moze ke treba terapija da pies, ke se sredi.
Ispitani se ddimerite super se, trojca doktori me gledaa site istoto go kazaa, demek nema potreba od panika ama jas
Ok togas ne panici, tesko e znam, probaj zanimavaj se so nesto drugo nekoe hobi ili slicno. Jas od licno iskustvo ne stapnuvam vo Cair, no ako taka ti kazale sigurno e taka Inace vo koja nedela se ispituvaat dimerite?
Ramus e 500 den i e bez zakazuvanje. Imaat posebna soba so krevetce za trudnici, nema guzva. Vo Avicena mi baraa da zakazam 2-3 dena odnapred i pravat samo vo Taftalidze, Synlab samo vo Kisela Voda ne treba zakazuvanje.
Нормално е не се плаши, како расте бебето така и ударите се посилни. Може и да си е со ноџињата надоле па затоа толку силно чувствуваш во бешика, така ми се случи и на мене т.е сеуште ме удира доле и тоа доста силно сега во скоро 36 недела
и јас секаде го осеќам. и се чудам како ли е наместено? значи сегде ме мава буквално. утре сум на контрола баш ќе прашам како е.
Да надоле е свртена карлично е поставена. Ама дека првиот пат кога ме удри јако бво м бешиката и потече водичка па се извадив од памет, и се јавив на мајка ми и викам ми пукна воденјак во ниедно време ја извадив од памет жената па кога и објаснив што како ми вика си се подмочала Се извадив од памет како и да е. Фала ти за одговорот ❤
И јас еден период мислев нога ќе му излезе низ вагина.Не се секирај башка ќто има уште место и си се врти нонстоп не е правило ако е во моментот на ехо наместено во одредена положба дека ќе е така и после неколку часа.Мојата салта прави ја осеќам по икањето еден ден е со главче доле па после карлично,како стигне така се мести
Imam i jas momenti na majka mi i se smeam kako vo jajnici vo vagina da mi buricka. Sega go cuvstvuvam i nad papok kako raste bebeto. Ke pocne i vo gusa da mi brka Ne se plasi se si e normalno toa.
А колку ми е смешно кога ќе кажете, во вагина, луѓе не е во можност да допира бебе во вагина слатко се смеам кога анатомски ке ги замислам органите, и како ноџе или раче има тамузначи не, не е можно да буричкаат во вагина. Затоа има грло на матка, бебе во поодмината бременост е веќе повисоко, не е ниско во мала карлица, и плус не сте отворени за да буричка таму Кога сме кај буричкањето, бев денес @0ли за мерење, 32 мм ми е најлошата измерена вредност од 3 мерења(34,33 и 32), така да не е за абдоминално мерење на цервиксот. Оваа вредност си ја водиме сега, 32мм. Не е најсјајно ама далеку е од претходната
Zdr trudnicki aj jas da ve prasam pak nesto moze li da pisete vie sto ste vo 7 nedela kako ste ? Kako se custvuvate dali imate sila ? Jas se custvuvam mnogu gadno, ova mi e 3 bremenost znaci do sega vaka ne mi bilo nemam zbor so koj moze da opisam ovaa custvo. Se plasam dane nesto ne e vo red, ama si mislam da bese taka do sega ke prokrvarev