Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Добро на никој се нема десено ова треба да се плашам?

2. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Мене на гладно секогаш ми беше во ред. Исто и тримесечен ми беше ок.
    После еден час имав проблем, граничен да кажам. Со храна си регулирав.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Нормално е да ја осеќаш секаде, има место си мрда сега повеќе и ќе осеќаш силни удари насекаде.

4. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Здраво мешиња, со бебето се си беше добро според мерки според се таман, во петокот одам на гинеколог и он ми вика назад ти е 10-14дена, 33+3бев, и кога почна одма во Чаир може ќе треба зреење да примиш и да те пораѓаат, од памет ме извади, одам во Чаир ме гледа доктор ми вика не е страшно што те исплашиле толку, ама ќе те препратам кај друг доктор во пон, вчера бев пак на контрола, ми кажаа се е во ред со бебето,поназад е, 1800гр, плацента добра, вода има,протоци на бебето добри, ама имало некој проблем кај мене со некои артерии стегнати биле затоа не напредувала бебушка, дека тоа се случувало од висок притисок, еве два дена мерам притисок, најмногу ми е 130/85, и сега цела сум прашалници, следна контрола ми рекоа за 10 дена ама пак јас сум паника, била некоја во ваква ситуација :|

5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Фала ти ❤

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    521
    Ako mozes odi si do Sistina kaj Drakulevski ili Dimcev, ete neka dadat mislenje. I ne se nerviraj znam deka e tesko ista sum i jas so nervozite taka samo belja moze da se napravi. Moze ke treba dimeri da ispitas, moze ke treba terapija da pies, ke se sredi.

На *Milicka* и Anomis11 им се допаѓа ова.
  7. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Ispitani se ddimerite super se, trojca doktori me gledaa site istoto go kazaa, demek nema potreba od panika ama jas :?:

8. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    521
    Ok togas ne panici, tesko e znam, probaj zanimavaj se so nesto drugo nekoe hobi ili slicno. Jas od licno iskustvo ne stapnuvam vo Cair, no ako taka ti kazale sigurno e taka :)

Inace vo koja nedela se ispituvaat dimerite?

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Јас ги испитав накај 26, и во 31

10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    521
    I jas sakam da ispitam porano, ama mojava maticna sve po protokol ide nisto ne mi dava pred vreme.

11. AAS

AAS Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    158
    Ramus e 500 den i e bez zakazuvanje. Imaat posebna soba so krevetce za trudnici, nema guzva. Vo Avicena mi baraa da zakazam 2-3 dena odnapred i pravat samo vo Taftalidze, Synlab samo vo Kisela Voda ne treba zakazuvanje.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Нормално е не се плаши, како расте бебето така и ударите се посилни. Може и да си е со ноџињата надоле па затоа толку силно чувствуваш во бешика, така ми се случи и на мене т.е сеуште ме удира доле и тоа доста силно сега во скоро 36 недела :)

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    и јас секаде го осеќам. и се чудам како ли е наместено? значи сегде ме мава буквално. утре сум на контрола баш ќе прашам како е.

На Sofi.ja и Viveki им се допаѓа ова.
  14. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Да надоле е свртена карлично е поставена. Ама дека првиот пат кога ме удри јако бво м бешиката и потече водичка па се извадив од памет, и се јавив на мајка ми и викам ми пукна воденјак :D во ниедно време ја извадив од памет жената :) :) па кога и објаснив што како ми вика си се подмочала :D :D Се извадив од памет како и да е. Фала ти за одговорот ❤

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    И јас еден период мислев нога ќе му излезе низ вагина.Не се секирај башка ќто има уште место и си се врти нонстоп не е правило ако е во моментот на ехо наместено во одредена положба дека ќе е така и после неколку часа.Мојата салта прави ја осеќам по икањето еден ден е со главче доле па после карлично,како стигне така се мести

На Veki4kaa и Viveki им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Imam i jas momenti na majka mi i se smeam kako vo jajnici vo vagina da mi buricka. Sega go cuvstvuvam i nad papok kako raste bebeto. Ke pocne i vo gusa da mi brka
    Ne se plasi se si e normalno toa.

На Viveki и AniSk им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    А колку ми е смешно кога ќе кажете, во вагина, луѓе не е во можност да допира бебе во вагина:D слатко се смеам кога анатомски ке ги замислам органите, и како ноџе или раче има таму:Dзначи не, не е можно да буричкаат во вагина. Затоа има грло на матка, бебе во поодмината бременост е веќе повисоко, не е ниско во мала карлица, и плус не сте отворени за да буричка таму(fingers)

Кога сме кај буричкањето, бев денес @0ли за мерење, 32 мм ми е најлошата измерена вредност од 3 мерења(34,33 и 32), така да не е за абдоминално мерење на цервиксот. Оваа вредност си ја водиме сега, 32мм. Не е најсјајно ама далеку е од претходната :)

На mal.ecka, Tiny Love, CareTee и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Фала ти ❤

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ддимерите може да се во ред, но какви се времињата? Тие се дури и поважни од ддимерите.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Zdr trudnicki aj jas da ve prasam pak nesto moze li da pisete vie sto ste vo 7 nedela kako ste ? Kako se custvuvate dali imate sila ?
    Jas se custvuvam mnogu gadno, ova mi e 3 bremenost znaci do sega vaka ne mi bilo nemam zbor so koj moze da opisam ovaa custvo. Se plasam dane nesto ne e vo red, ama si mislam da bese taka do sega ke prokrvarev