Океј е, не се секирај. Нормално е и да се скратува, како балон кога ќе дуеш тоа што е местото за дуење се намалува со тек на време Баш ќе пишам мене колку ќе ми измерат деновиве.
Оваа недела сум, едвај чекам. Трет скрининг е на ред. Добро сум, само грлото ми е во памет. Да видам дали е сè океј и да почнам по нешто да купувам од работите што ми се во списокот. Само ножички за нокти сечење имам купено Некако сè си велам има време, а и се пазам да не се рашетувам по продавници додека не видам на ехо дали е во ред. Ти како си?
Немај гајле, мене на гак ми измерија 33мм во 25+4 докторката рече супер е, не само за мерка туку и дека затворено ,се како што треба. Јас сум и без терапија, само витамини пијам.
Нормално е, неколку имаме тука осеќано како да буричка со рацете ептен ниско, многу непријатни удари како да ќе излезе секој момент. Имаме коментирано. Мене ми се десило и со мокрење исто, посебно ако на брзина станам, ќивнам.
јас добра денеска ме мачи лошење и киселини ама не е страшно па си мислам од кај ми е лошењево пак зар се врати а терам од утре веќе 29. утре сум јас на контрола , па ќе пишам како сум поминала. јас веќе имам нешто купено дури и повеќе од шо треба само се мислам кога да почнам да перам/пеглам . со ќерками поарно уште од сега да си почнам оти нема да стасам со второ дефинитивно потешко е се
Taka se veli zosto takvo cuvstvo dobivas. Inace jasno deka ne e mozno takvo nesto. Tuku mava vo toj pravec pa se prenesuva kaj vaginata. Mnogu pati koga ke mi go kreni papokot mislam ke mi izlezi od tamu hahaha. Sega me stiska na nekoj nerv i koga ke se pomesti malku, mi se prenesuva bolkata vo desnata prepona, a sekako ne e mozno tamu da te udira. Toa e samo prenesuvanje na vibraciite koi davaat cuvstvo ko da buricka. Imase edna clenka sega nemozam da se setam koja bese, velese mislam deka mi sviri pijano na jajnicite hahhahaha nea na toa ja asocira. Ama kako ke se nasmeeme ete
ќерками пред некое време ме изнасмеа нешто ама убава смеа. и пуштив малку неможев да си поверувам што ми се случи. и викам мама јас се помочав. ме пресмеа, и таа ми се смее
Мене деновиве(26та недела) буквално по цел стомак ми ровари. Те мава во јајници, те горе кај ребра,вчера почна и кај папокот. Дури и истовремено горе и долу,дијагонално си мава. Па колку и да се трудам не можам да го лоцирам како е наместено Еве сега и лево и десно удира Трудници,чисто ме интересира дали по некој закон имаме право на отсуство од работа за преглед во бременоста? Нешто така ми се мота низ глава дека имаме право на тоа. Денес прв пат во речиси 7м земав слободен ден(за скриен шеќер) па ми преврте очи директорката, одма ми настапи со а кој ќе те менува денес Нели и за породилно бараат одреден број задолжителни прегледи. @Alishan30 ти како работодавец можеби си запознаена
Кај мене не даваат, 2 сме вработени, 1 ден одам прва смена, 1 ден втора, па си ги закажувам прегледите според смената, ако треба се менувам со колешката, пред 2 недели замалку ќе се онесвестев на работа, го викнав мм и на итна, среќа имав со мене нова колешка која е на обука па таа остана, иначе ќе морав да заклучам продавница.
не е нормалната крвна слика никаква гаранција за немање скриен шекер Тоа е испитување како твојот организам реагира кога е под оптерртување со шекери односно по внес и после 1 , 2 часа како се справува со вишокот Женското тело во бременост произведува хормони кои ја инхибираат ( отежнуваат )работата на инсулинот па од таму потребата за пвој тест ......Нормално ниво на шекер на гладно според мене а и голем дел мислам ке ме подржат не е репер за ова испитување Испитувањето не е страшно ке ти одземе време само и ке ти биде малку гадно ама се е во нормала
Очигледно не важи ништо кај нас, јас во цела бременост 6дена имам земено за прегледи, од нив два бев болна, а имам и стар одмор, и во петокот кога ми искрсна проблем, кога реков дека и пон треба да одам по болници, добив одговор дека многу денови ќе ми се фателе , а јас не седам дома лаптопот е со мене и работам, така да ...
Исто и ние сме 2 вработени, и кога има потреба сестрата ја пуштам и денот го пишувам одмор. А на претходната работа, кога бев претходно бремена во голем колектив, исто најавував ден унапред, работата не трпеше, и денот ми го пишуваа одмор. Има опвија и за отсуство со боледување но 70% е платено и затоа никогаш не го користев тоа. Законски посебен закон да се ослободени трудниците, нема.