Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Уф не да ме удираат топлотни бранови цела бременост. Претходно бев зимурлива, а сега сум се обратно од тоа. Мислам и така се разболев, цело време расоблекувајќи се од склет. Не се потам, ама ми доаѓаат бранови цела бременост. Јас на клексаните препишував зошто они убрзуваат циркулација. Свекрва ми вика бебето саклетливо како татко му ќе било :rofl:, зошто маж ми е баш незимурлив човек.

1209 and Ceneva like this.
  2. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Ako moze da znaeme kade vo Radovis da gi barame

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

бев на контрола вчера. бебуш пораснал. и само зинува со устата на секоја контрола . како да е гладен цело време, само мљацка :rofl:
    се е супер . постелката е супер. плодова вода доволно и бистра. си одговара со мерките и мама е пресреќна :inlove:
    расти бебуш. со нетрпение те чекаме :sun:

Martka, Luminary, danichap and 19 others like this.
  4. girlboy

girlboy Истакнат член

Девојки 37 недела веќе 3, 4 дена секое сабајле се будам со гадење и така ме држи до пладне потоа се смирува, и како да имам вишок воздух цело време, дали е нормално

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мешковци, сабајле бев на ехо, бебе од една недела дошло со меше помало да е за две недели, ајде тука немаше паника, и првото беше така со мерки.
    Е сега, 35+0 сум @Hatula @*malenavolena*87 со вас мислам се бркам со термини, ве молам пишете колку се тешки бебињата. Мене ми го мерија 2100г и според нив е малечко. Споредувам со првово на 34+5 била 2300г (исто со помало меше). Еее сето тоа беше ок се додека не се мери плодовата вода која е 3цм мерена, и според нивни мерки е на граница, тука следеше паника левел 300. Одма прегрлена на специјална амбуланта и на цтг ставена, цтг во ред. Следна недела имам две контроли, они прогнозираат дека ќе е априлско бебе кај 20ти до 28ми април да издржиме као со плодовата вода.
    зошто, шо, како ништо не кажаа плус.
    Ве молам пишете искуства со намалема плодова вода, дали се породила некоја пред термин, како било бебе и дали плодовата вода укажала проблем со постилка или проблеми кај бебе со бубрези?

mal.ecka likes this.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Здраво девојки да ве прашам тука може знае некоја, ми препишаа микотрит вагиналети не можам да најдам никаде ми нудат замена микорил излеа беше или канестен тоа исти ли се по состав? да земам или сепак да барам други кај докторката?

7. 1209

1209 Форумски идол

Жалам што се случило вака, си се исплашила.
    Јас немам искуство ама другарка ми се породи пред 5 дена скроз ист случај, намалена плодова вода и меше поназад 2 недели, спонтано и пукна водењакот во 36та и ја породија со царски, а планот беше ако е се во ред до 38ма ќе ја породат тогаш. Бебето се роди 2800 и супер поминаа, еве сега се дома.
    Немало никаков проблем друг, не знае зошто водата била намалена.
    Се надевам дека ќе нема проблем и кај тебе, ама штом те пратат редовно не би требало да кма проблем ќе проценат тие што е најдобро да правиш, скоро во 9ти ќе влезеш и да те породат ќе бидете добро.
    Април е убав месец да дојдеш на свет, биди позитивна.

8. 1209

1209 Форумски идол

Па не знам баш дали е нормално, може киселини имаш, мене не ми се случило. Притисокот го пратиш, знам имаше проблеми со него, знае тој да прави гадење.

AniSk likes this.
  9. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Zdravo, jas vcera bev na prv skrining kaj Dimcev. Fala mu na Boga doktorot rece deka e se dobro. No nekako sum zbuneta. Me gledase abdominalno, epten me stiskase duri i me bolese, kaza deka ne e svrteno ko sto treba nemoze ubavo da vidi. Moze edno 15 min me gledase, pa pusti 4D, pa ja smeni sondata so druga. E sea toa sto trebase da se izmeri nuhalniot nabor kaj vratceto sve si mislam deka ne go izmeri, zosto vo nieden moment ne vidov na ekranot crticki deka meri nesto. Koga zavrsi mi rece samo deka e se dobro. Od iskustvo od prvoto isto kaj nego togas gi pravev skrininzite sigurna sum deka merese a imam i slikicka kaj sto se gleda crtata i pisuva vrednost na NT. Sega mi dade tri slikicki samo i na niv nisto ne pisuva merki. Pisuva samo na izvestajot NT 1.7, DB ureden, NK uredna. Na kraj go prasav za neinvaziven dali ima potreba mi rece toa sama da si odlucam, spored nego se bilo ok mada neli ni toa nemoze da e 100% sigurno kako sto i pisuva sekogas vo izvestajot na kraj vo zabeleska. Sea stvarno sum zbuneta, dali navistina izmeril a jas ne sum videla mada ne trgnav pogled od ekranot sigurna sum deka merenje ne vidov, ne vidov crta od eden kraj do drug, ili pak on si znae od oko dali e se ok ili ne, neli sepak e strucen? A za drugite organi nekolku pati proveri neli race noze se toa, dali mozese samo toa da se vidi neznam, zosto stvarno se napna i on sto ne bese namesteno dobro za da vidi. Kakvo iskustvo imate vie? Nekako zagrizena sum i zbuneta neznam dali da odam na drugo mesto negde, mada smaceno mi e od setanje po doktori veke.

10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

И моето мало џивџанче дојде на свет :inlove:
    2400г е, мало маче мое :l:
    Со силна желба за цицање е уште од старт што е најбитно,со убав фат а млеко од млекара Цицо за машала:wasntme:

Со лесно на сите да ви е идни мајки,толку од мене во овие теми:hug:

ivance.., Martka, sencuk and 60 others like this.
  11. 1209

1209 Форумски идол

@rikimiki стварно си правиш анксиозност и паники без причина искрено. Знам дека се изгледа страшно после трауматично искуство ама зошто толку се преоптеретуваш, ти рекол дека се е во ред, јас можам да видам што прави на екран докторот, ама ни сум стручна, ни па разбирам што гледам за да ми се врти во глава дека не измерил се, така да веројатно и ти немаш приметено што точно измерил.
    Ако рекол дека се е во ред 99% се е во ред, ако ти е на мисла за тоа направи си приска мада и она не е 100% сигурна.
    На сликичките и кај мене нема ништо мерки, има само на извештајот, може смениле начин на составување на извештајот, не мора да значи одма дека не си завршил работа.

Пробај да се опуштиш малце, цела бременост е пред тебе, а стално си во грч, само некои дијагнози пробаш да си поставиш за да се нервираш. Знам дека не сакаш и дека умот си поигрува со тене, посебно дека си со еден куп хормони, ама мораш да искулираш инаку до крај психички ќе попуштиш.

Giovanna, Sunrise!!!, AniSk and 7 others like this.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Живо и здраво да е, големо и безгрижно да расти. На здравје цице, уживајте во секој миг. ❤️

mssuniquee, Chanell* and mal.ecka like this.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Да е здраво и живо третото цицалче:D:inlove:
    Лелеле три моми,убавини:inlove:

mssuniquee, Chanell* and Veki4kaa like this.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Zosto malecko. Pa tuka nekade treba da bide po nedelite. Se ke pomine vo najdobar red. Stom te pratat toa ke pomone se dobro. :inlove:

Attached Files:

mal.ecka likes this.
  15. Viveki

Viveki Истакнат член

Честитки мами живи и здрави и големи да расете❤

Chanell* likes this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Cestitki mila da ste zivi zdravi i od boga blagosloveni. I brzo oporavuvanje:hug:

Chanell* likes this.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Znam deka si vo pravo. Ni jas nesakam i nekako mnogu tesko mi e da se opustam. Ne bev vakva porano, no zivotot me nauci da bidam...

Inaku eve ova e slikicka od prvata bremenost kaj nego, bas na ova mislev. Ovoj pat ne vidov vaka da izmeri vo nieden moment. IMG_20230406_133901.jpg

18. Viveki

Viveki Истакнат член

Кога бев на први брисеви ми покажа гарданела и кандида и др ми даде микорил меутоа у аптека немаше па земав една канестен ударна и 6 микорил ввагиналети што се у паковање. Гарданела излечив кандида не. Ајде пак истит процес беше втор пат пак нема у аптека пак си земав канестен. Јас не се консултирав со гинеколог, на фармацевтот кажав дека сум бремена ми рече дека канестенот и микорилот и микотритот имаат иста формула и дека се безбедни. Тебе ако ти е шубе консултирај се со др, али ја мислам дека фирми се различни само составот е тој :)

Carolin. likes this.
  19. 1209

1209 Форумски идол

@rikimiki и кај мене на еден скен има едни мерки на друг ги нема, тука па ни сликичка не ми даваат, само првиот пат и толку, една имам од вела бременост, се друго пишува на извештајот. Сигурна сум дека се е во ред. Опушти се.

mal.ecka likes this.
  20. Viveki

Viveki Истакнат член

@1209 какo си денеска, имаш ли болки?