Не знам тука како иде со примање флостерон, па и едвај термин прво добив за денес оти со гестациски иначе да немав гестациски тек термин ќе ми беше 11.05. Ваљда ќе биде се како што треба, да се фатам јас со перење со местење, да не биде изненадување. Притисок мене ми е во ред, шеќер контролирам, цтг денес супер. А знаеш ли која мерка е под нормала? Ете пример за 35та полна недела? Оти мене ми е 3 и ми е на граница ми рекоја ама сакам да слушнам мислења. @Chanell* честитки мајка, живи и здрави да сте
според мои сознанија а сум лаик од областа ....плодова вода се намалува при крај ....не сите бебиња тежат исто или слично ти си според мене а и мпјот гинеколог веќе во безбедна зона за раѓање ( секако подолго е подобро ) но ако бебе не напредува во меше пораѓаат порано и си напредува надвор супер .....ке те пратат ке одлучат се надевам ке дојде до 25ти април инаку исти сме со недели скоро а јас на мај не се надевам кај мене бебе е понапред за цели 2 недели ама така и малата се ми ја мереа голема ке биде дрн дрн 3100 се роди ....важно е да напредува и да е здраво а секое со своето е
Од секогаш ми било ниско железото но сега катастрофа. Скоро 3 ми е сега. Ми препиша матичниот тотхема па ке видиме како ке биде после 10 дена пак ке проверам. Што препорачувате вие на природна база?
Леќа, спанаќ, блитва, брокула, семе од коприва со мед...Тоа ми текнува во моментов, али има многу природни продукти што имаат концентрација на железо срчни на нет.
Fala vi devojki na odgovorite, se nadevam deka ne sum videla i deka se e dobro. Samo so Gospod napred da e se dobro kaj site i kaj mene. Inaku vo preden zid postelka sum pa se prasuvam koga li ke go setam so sin mi bev na zaden zid i cel stomak uste vo 19-20 nedela mi setase levo desno Sega sakam pak da go iskusam toa cuvstvo no kako ke bide neznam, sosem razlicno e ovoj pat. Pa i deka imam carski neznam dali toa nesto ke pravi problem na postelkata deka e na preden zid
Какао органско живо, од органски продавници, по 2-3 зрна цели во ден јади.многу го качува железото. За другите производи веќе ти пишале
Мене ми беше на преден, со претходни два царски, и немаше никаков проблем. Јас некаде 18,19 почнав да чувствувам по малку, ама знаев дека е бебе
Мене 2.7 ми беше во јануари сега 11.7 какао по 2 пиев на ден, смути со спанаќ, малини, јагоди, аронија, боровинки, банана и овесни снегулки секој ден. Наутро лимон, портокал и цитрон цедено обавезно. Витамин Ц од 1000ка исто така. Јас 3 фирми на апчиња сменив од сите повраќав, само со овие работи ми се оправи до 11.7 без апчиња. Сега ферозомал прашок земав од него не повраќам добро ми е, пробај си.
Стопати прашав што е под граница и никој не ми одговори искрено само да постапувам како ќе ми кажат.Флостерон јас добив во 31,одма чим се забележа намалена за да бидам покриена за белите дробови на бебе ако евентуално мора хитно да ме породат.Мислам дека во 35 + веќе се развиени а ти секако влргуваш во безбедна зона.и мене ми велат безбедна ама сепак 33 е рано по мене,и само си жалам оти вака :/ се молам барем до 36 да стигнам ама во меѓувреме се спремам и јас....се е можно.инаку моето бебе е две недели понапред со мерки цела бременост,така беше и со првото ама неа со полни 40 ја родив.едино што ми кажаа дека дополнително ја намалува водата е висок притисок кој јас нагло го добив во 7ми месец и пијам метилдопа за тоа сега редовно и обавезно мерење 3 пати денот...на крајот испаднаа секирации ама тоа е....се надевам се ќе биди во ред со сите бебиња и мајки...
Тие мрежастите гаќи за една употреба од Ремедика, некој пиша дека биле 400 ден или јас не сум разбрала? Ги пратив моите да ми купат, 700 ден ги платиле. Зар толку ги качиле за толку кратко време?
Луѓе јас не знам што да мислам, осеќам некоја тапа нелагодност во половината и како тегнење на долниот дел додека стојам, кога лежам сум ок. Не можам да речам дека е болка искрено, па не знам дали да го сметам за контракција дали да почнам да бројам. Знам дека ќе биде деновиве пошто вака нормално не се осеќам ама од друга страна за денес не сум сигурна. Збунка.
Sok od slednive namirnici:5 meleni orasi, edna raka suvo grozje, blendirano cveklo, morkov i jabolka i da se dodade voda so eden ceden limon. Se pie sekoj den, mi se kaci za kratko, za 2 nedeli od 9 na 19 zelezoto, plus i hemoglobinot od 110 na 140. Go vidov kaj nutricioniost vo Belgrad Ana Petrovic. 2-3 casa pred pienje i posle da se izbegnuvaat mlecni proizvodi.
И јас денес имам некои чудни болки или незнам како да ги наречам. Ме болат ребрата, грбот, кичмата .. И секое мрдање на бебчето ми е прилично болно како да нема веќе место 37+3 сум. Денес бев и на преглед докторот ми кажа дека постелката е веќе зрела и да очекуваме пред термин дека ке се породам, цтг - то сабајле ми беше мирно ниту една болка не регистрира