Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фала ви девојки за убавата енергија, многу ми значи и полесно е со вашата поддршка.
    @1209 слично како кај тебе, некогаш е поактивен, па ќе се смири, па скроз ќе го снема. Не кревам паники зошто од тоа што читав се смирувале при крај.
    @Giovanna дај Боже сите лесно да поминеме и да си споделиме наскоро убави искуства.
    @Iris-1234 фала ти :inlove: Маж ми вика сега вака со такви болки и 2-3 прсти уште колку дена може да тераме. :D Викам па не знам може и до вечер да биде. Е како, е така викам. :D Позбунет од мене е, откако излеговме од преглед не знае кај тера. :rofl:

happygirl, Hatula, Asja and 17 others like this.
  2. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Здраво на сите.Јас денес сум задржана.Сабајлрќе станав прокрварена,и одма заминав на преглед,плодова вода минимум.Пак флостерон и сакаат да ме породат во недела.33 недела :-/ умирам од секирации.Некои искуства? Ве молам редовно одете на прегледи,се молам на Господ се да заврши во ред

Isibaby and mal.ecka like this.
  3. 1209

1209 Форумски идол

И маж ми исто, вчера кога му се јавив да си дојде вика, а едно пиво да пијам имам време, да смирам живци:D Викам не знам дали имаш, испадна имал ама нема веза:D Денес пак е цело попладне на работа не знам дали да го пуштам, ама од друга страна уште 3 дена работи, не можам секој ден да го заебавам вака. Од кај него од работа до болница е 50 мин, а дека и Велигден викенд може и гужви ќе се, ептен сум на штрек со тоа. Еве денес неам никакви болки па ќе му речам да оди, а од утре ќе видиме.(fingers)

Штом така осеќаш и ти да не си правам филмови, битно да го осеќам цел ден повремено.
    Можно е и јас да сум отворена ама следен преглед ми е ден пред термин, вторник, па до тогаш не знам на што сум, ама осеќам притисок во долниот дел од телото кога стојам, така да сигурно се отворам. Ќе фанам ќе си запишам се што осеќам, здравје ако се решам за други бремености да си знам, а не вака со прашалници:D

mal.ecka, 0ли, Bella_Stella and 2 others like this.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Со лес нека ви е девојки на сите, ве чекаме со добри вести(fingers) :inlove:

Јас се наместив конечно, се е спремно, вчера завршив и на работа, сега конечно можам да се опуштам. Искрено многу ми тежеше тоа што не бевме скроз спремни со се, имав огромен стрес дека кај и да е ќе се деси нешто а нас дома ко бомба да ни паднала, ама сношти скоро до 2 часот останавме да досредиме се, мислам и маж ми ме виде колку сум нервозна и тој виде не виде зеде да го риба купатилото во 11 вечер. Си легнав со огромни болки, но ментално смирена и конечно се наспав после долго време. Чекам уште некои нарачани ситници да стигнат, но се останато е спремно.

На западу ништа ново, освен едно цтг и вагинален преглед во 36та шо сеуште сум убедена дека беше по грешка пошо по регуларен план се ова следи само после 40 полни недели, друго ништо. Бев на преглед кај бабицата и искрено не знам што се тормозам да одам секоја недела до таму кога прегледот е 10 минути буквално, после 36та веќе не се проверуваат ни параметри, само крвен притисок ми мери и гледа дали има срцебиење. Бар муабет си правиме ако ништо друго. Почнав да јадам ананас и урми секојдневно, се надевам дека тоа ќе помогне пошо искрено веќе ми се смачи, цело време викав дека нема да попуштам ментално пред крајот и психички бев спремна да одам до над 40 недели, ама сфаќам дека не можам. Сега како што сум слободна ќе почнам со повеќе пешачење, се надевам и тоа ќе придонесе. Иако имав лесна бременост, никако не можам да се пожалам во тој поглед, некако ми станува се потешко и сум многу анксиозна, искрено сакам само да се олеснам и да започнеме со овој нов дел од нашиот живот.

Тоа е тоа, честит празник на сите кои го слават викендов!

Hatula, AniSk, 0ли and 4 others like this.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Душичка, ти посакувам среќа и мноогу здравје со бебушот. Скроз те разбирам :l: бидете добро само и издржете. Колку ти ја измерија водата ?

Last edited: Apr 7, 2023
    mal.ecka and DoubleK like this.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

притисок дур стојам е од тежина
    не мора да е знак за отварање баш понеделникот на преглед тоа прашував
    а и да се отвараш може со денови да си по малце по малце

1209 likes this.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Немам лично искуство, само поддршка.
    Добро е што веќе прими една доза флостерон, со втората ќе биде уште поспремно бебето. Имам читано тука за многу јуначиња излезени во овие недели, верувам дека ќе биде во ред.

mal.ecka and DoubleK like this.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Господ да ве чува и сѐ да испадне добро. ❤️
    Јас апсолутно ништо не осеќам, а ете отворена сум и омекнато е грлото, така да правила нема. Не се оптеретувај, најди некоја занимација и не се анализирај премногу. Муабетов ‘магарето му рекло на зајакот големи ти се ушите’ ама ај. :D

9. deniz333

deniz333 Популарен член

Zdravo devojki mi treba mislenje za ovije rezultati od ddimeri I hemostaza I ovaa mi tema e poaktivna zatoa ovde prasuvam treba li na ovije rezultati nekoja terapija da se prima samo da napomenam ovije se od pred dve nedeli odnosno vo 9 nedela od bremenosta

Attached Files:

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Активираното парцијално и тромбинското време се скратени, можно е да треба са примаш терапија. Консултирај трансфузиолог и гинеколог.

11. deniz333

deniz333 Популарен член

Ovije denovi pak ke proveram vo drugata laboratorija I se imam napieno nekolku pati aspirin ne go piev bidejki imav krvarenje od nosot ama vcera I denes se napiv I Dobro e... Moze li da mi objasnete sto oznacuvaat tije ic ne se razbiram vo hemostaza

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако имаш када наполни си жешка вода, ако не туш со жешка и почни со чучњеви или скали. Ќе убрзаш така процес.

Bella_Stella and mal.ecka like this.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Значи дека крвта се згрутчува побрзо од што треба. Нема потреба пак да проверуваш хемостаза, оди на лекар,може да треба да примаш клексани а не аспирин.
    Многу е важно да се добри времињата за да има добар проток на крв кај бебето и да може да се храни.

14. deniz333

deniz333 Популарен член

Samo sto prasav dvajca ginekolozi I isto mi kazaa deka kaj bremenite bilo normalno da se skrateni vremeinjata I da sledime samo... ne znam Kade da se obratam na drugo mesto mnogu sum zagrizena

KonstantinaM and Alishan30 like this.
  15. Lina5

Lina5 Истакнат член

Може да идеш кај матичен. 6 до 8 недели се долг период, посебно ако си нестрплива и ако ти е прва бременост. Јас одам на 3-4 недели на преглед, некои членки одат поретко, некои почесто. Нема правила, ако те смирува да одиш почесто, оди.

AlchinovaR1979 likes this.
  16. Marfi19

Marfi19 Активен член

Штом примаш флостерон најверојатно самостојно ќе си дише, ќе биде се во ред не се грижи, штом си таму ќе те следат. :hug:

DoubleK likes this.
  17. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Благодарам женски.Се молам на Господ да биди.с
    Ќе.споделам искуство обавезно .за водата рекоја е под 3,т.е то значело скоро Ич нема.доктороте позитивен многу,до недела да издржам ќе бидам 34та недела.Ми кажа дека најверојатно намалена плодова вода е причина за прерано пукање т.е истекување на водењакот малку по малку за кое има логика оти се осеќав водена насекое ама мислев е нормално.....

Starchild and mal.ecka like this.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Трансфузиолог.

Колку што разбрав 9та недела си, многу е рано да се толку скратени. При крај на бременоста точно е дека се скратуваат.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mila ne se sekiraj primas flosteron, barem sega ima kako da se pomogni da bide bebce i vo tie nedeli spremno za da se rodi. Jas imav pisano rodena sum 34-35 nedela taka nesto i toa sum bila dve kg i ne me stavile vo inkubator, a toa zborime pred 35 godini koga medicinata ne bila taka napredna kako sega. Znam deka ne e seedno i deka si uplasena, i jas bi bila da sum na tvoe mesto. Veruvaj ke bide se dobro.

Bubish26 likes this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Оо Боже мој.. епа мене ми е 3. Маж збеснува што ме остадоа недела дена без контрола.

DoubleK and mal.ecka like this.