Sega sum 11 nedela ova se rezultati od pred dve nedeli ke proveram pak maticnata nastojuva deka e loso dokolku vremeinjata se skrateni I ddimerite pokaceni deka togas mora terapija so kleksani a vremeinjata kaj mnogu trudnici bile skrateni demek toa ne e zagrizuvacko
Браво, браво, браво! Те следам одамна и цела бременост ти ја пратам и сум среќна како за најблиска другарка! Гушки до тебе, а уште малку гушкање и со бебле!
Normalno e posledniot mesec, ama pocetok ne treba da se skrateni vreminjata, samo na transfuziolog i ako treba ke ti dade terapija- kleksan.
Внуче мое се роди 35та недела ама не напредувало 2 недели, значи одговараше на 33та, 1770г се роди со итен царски ради прееклампсија, не примаше за зреење на бели дробови бидејќи не знаеше дека и бил висок притисокот, беше во инкубатор, после во топло креветче и кога направи 2кг ги пуштија дома, се испадна во ред, детето сега е 4 год и во ништо не заостануваше со развојот. Ова ти го кажувам за да те охрабрам. Ти си примила и за зреење на бели дробови што е голема предност, мисли само позитивно, се ќе биде во ред мора да биде.
Оди секој ден ако треба и прашувај,мора редовни контроли за ова.кај мене од вторникот до денес од 5.6 ми падна под 3 и затоа дојдов до ова
Ајде ќе биди се во ред, чим си сега и на болница ќе те пратат, во добри раце си. Секое добро! Биди силна
Јас сепак мислам дека треба а консултираш трансфузиолог. Сепак, тој е оној кој треба да даде терапија, ако е потребна.
заборавив да пишам. бебуш се мести полека со главчето надоле. сега му било на десна страна доле ниско . сеуште не е убаво наместено ама рече докторката ќе си се намести со текот на времето
Девојки да се јавам бев на преглед зошто маж појке од мене паничи.. Мирно ЦТГ, не сум отворена вака све е океј.. Четврток сум пак на преглед и ЦТГ. Многу големо ми го мери бебето што убедена сум дека не е толкаво и имам повеќе плодова вода на горна граница..
Да,имав проблем поточно на прво мерење на гладно ми беше висок, послем час и два океј.. па не ми дадоја терапија.. препиша дека е од декортинот покачен .. па за во 32недела да се среди и првото боцкање да е океј
И кај мене често одеше над 160 кога бев на цтг и имав лажни, прв пат ради тоа ме задржаа во болница ама ме виде доктор по фетална медицина и рекоа дека е нормално. @kjofti4 а да повториш пак? Пошто ај поголемо бебе ок има различни, ама вишок плодова вода не треба да имаш.
Devojki vo koja nedela po protokol se ispituvaat dimeri? Mojava maticna se vodi po protokol ne dava porano da se ispita nesto. A bi sakala da ispitam, zosto dva pati imav nekoe malo krvarenje od placentata (fala Bogu nisto strasno) no ete na misla mi e. I primetiv deka noktite na prstite od nozete mi pomodruvaat, neznam sto ima vrska toa ama ajde koga crvot ke ti vleze toa e