Ме плаши зголемена плодова вода што до сега не ми кажала ништо туку сега на оваа контрола рече на горна граница таа на горна, бебе 3недели понапред го мере и стварно незнам што да мислам
Исто, болки само ако стојам долго ама болки како мускулна/лигаментна, онака нешто слично на породилни(барем од опис) јок Ќе си завршам јас работа со провокациите, најверојатно треба да се помирам. Му велам на маж ми бебето се гледа уште сега дека цело е на тебе, пошто тој каде и да се оди чека последен момент за се, секогаш е со каснење, молење да побрза, заашкување во последен момент…вика изгледа сака да си одмори до крај како мене
Хахаха кај нас обратно е, јас сум трткалото, а маж ми е баш принципиелен и точен. До кога ти кажаа дека ќе те чекаат пред да индуцираат?
Закажано е веќе за 12ти, мислам ноќта одам таму, па додека почне процесот вајда 13ти ќе фати. Ајде барем си викам плански ќе отидам и така мразам спонтани работи, може па и на мама е сака да си е организиран и по план
@Bella_Stella lele ve citam so sporedbive na kogo se i dali se .... Ako e na mene ke bide porano roden sekade sum porano od dogovorenoto i si cekam. A maz mi sekade kasni. Koga treba da se odi nekade samo vikam, od sto ne sakam jas da kasnam. Ama ako poglednam i od mene i maz mi koj koga e roden, jas sum epten predvreme rodena, a i maz mi e pred terminot roden. Ako ima nesto vrska toa lele mozebi i nasevo porano ke izlezi . Aj neka si bide po karakter na tato da si sedi do termin
Кај мене исто видоа поголемо количество на плодова вода, блиску до граница. Ме прати докторката на скриен шеќер(секако планирав овој период да го правам) и резултатот е одличен. Така да можеби нешто друго е во прашање ,ќе видам на следна контрола. Инаку од прилика 5-7 дена ни е понапред бебето според мерки,но на тоа досега не му дала значење.
Не се сомневам во стручноста на д-р Таше, ама од срце ти препорачувам да ја побараш д-р Маргарета Јолевска на трансфузиологија, префина е, нема да те одбие да те прими, а сепак нејзина специјалност е ова.
Sigurno e odlicen doktor a ovije vitaminite sto mi go prepisaa metilirana folna od 1000 I b12 od 1000 igraat li uloga vo hemostazata citam ovde na forumot b12 bil steten Ako go ima premnogu vo organizmot miljon prasalnici vo glavata imam ovoj doktorot ne objasnuva nesto posebni
Хаха сочувствувам со тебе, и мојот е таков. Кога одиме некаде, моето спремна сум е еквивалентно на облакам патики и тргаме, неговото спремен сум значи чекај да се измијам, намачкам со кремчиња, наместам фризура, намирисам …. Ептен е тантурко, и јас се надевам дека нема да е на него во табиет
Мене во 36та ми го мереа 3.500 кг. Докторот што ме водеше не сакаше ни да слушне пред 39 недела да ме породи, освен нели ако почне сам процесот. Ми рече тоа што е големо, не значи и дека е зрело за ние да го вадиме. Трето тромесечие беше 3 недели понапред со мерки, а некои параметри и четири недели идеа. Само кај мене немаше проблем, ни со скриен шеќер ни со плодова вода. На крај спонтано се породив 38+6, бебе 4.150 кг испадна.
одиш на мислење как стручњак за кое плаќаш и жени се захвални живот му должат имам примери каде бабата од менопауза ја враќаат и ја оплодува успешно ивф да им биде сурогат на своите внучиња пошто керка и е со извадена матка ....Зборам за истиот овој Таше пред пар години....Па сигурно знае подобро од нас тука за димери и хемостаза и сметам дека треба да веруваш и редовно одиш на контроли доколку има нешто смаите доктори ке ти алармираат
Не се секирај, многу трудници тука примаме плус метилирана фолна и метилиран Б12, нема штета по плодот, ни по самата бременост. Консултирај и трансфузиолог за мирна глава, проверувај д димери и хемостаза секој месец за да те следат. И пробај да се опуштиш, немој бременоста да ти помине во стрес и нервози.
@deniz333 минатата бременост бев кај др Таше инвитро и до крај кај него, примав само почетокот фраксипарини, потоа не, а исто имав скратени времиња. Значи послушај кога те советува. Досега се што кажал,било на место. Оваа бременост не сум инвитро, и матичната ме следи, исто скратени времиња имам, но протоци и бебе во ред се, и според нив не треба да примам, и не примам фраксипарини.
Кога и да биде нека ти биде како песна. Па мислам дека нема баш некоја врска. Кога и да решат, нека дојдат само лесно и живи и здрави.
Искрено,многу тажна.Денес примив пак флостерон и ми рекоја утре царскиот.Многу ми р криво вака дека идпадна и дека е се неизвесно.Само да ми е здрава и жива и се да е во ред,јас се распаѓам
Ne bidi tazna utre e golem den golem verski praznik odnosno DVa Cvetnici plus I sv Nedela gospod ke ve cuva se ke bide dobro vo toa se somnevaj ednostavno veruvaj propusti se cuda se slucuvaat koga veruvame vo niv samo VERUVAJ
Taka e bas mi e znaci tvoeto iskustvo I so doktor tase I so skrateni vreminja jas epten panicar Po priroda odma mislam na najlosoto... Fala ti bas mi znaci ❤️
Vo pravo bremenosta mesto da sme najopusteni I najrelaksirani jas samo se stresiram za nesto ama covek se plasi od nepoznatoto fala za sovetot iskreno❤️