1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Bas ubavo iskustvo od doktorot Sega sigurno nema voopsto da se somenvam nemate pretstava kolku mi znacat vasite mislenja I kolku me smiruvaat vo vaka tezok I naporen den Kako denesniot fala mnogu od srce ❤️

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.599
    Со лесно да ти е, бебка ќе биде супер ќе видиш се ќе биде во ред :inlove:

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    за тоа сме тука
    инаку да додадам јас 2 пати испитував димери првиот пат регуларно 27 28ма мислам и ми беа на горна граница за периодот и со скратени времиња со преглед кај матичен бебе се во ред ...ми даде совет да пратиме за 4 недели пак испитување и преглед така и беше 31ва пак преглед и со нови проверки димери и хемостаза пак на горна грнаица и скратени времиња бебе добри протоци добри мерки тоест понапред за 2 недели и еве денес влегувам во 36та
    значи мирно опуштено бременоста е благодет не болест
    ти треба доктор во кој веруваш и редовни контроли тоа е се :)

На IRBBB, Alishan30 и deniz333 им се допаѓа ова.
  4. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Ајде немој така сега, зашто да се распаѓаш кога радост ти доаѓа. Не се секирај се ќе биде ок утре ќе си се гушкате со бебка❤Само позитвни мисли

На IRBBB и DoubleK им се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.554
    Допаѓања:
    7.350
    Не знам дали има врска. Јас сум предвремено родено бебе исто и сопругот. Тој на првиот ден од 9ти месец, јас порано од тоа. Ако пред 30+ години знаеле точно да кажат. И моево бебе се роди предвремено. Цело време на матичната и го напоменував тој факт, ми рече нема врска. Исто и друг доктор после дека нема врска. Случајно или не, кај нас така испадна.

6. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Девојки дали ви се случува да имате долу некој притисок како непријатни гасови од вагина или што и да се ?
    Инаку сум 38+

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    8.458
    Jas sum rodena 35 nedela po kazuvanjata na majka mi. A maz mi e 10 dena pred termin. Toj si bil vo bezbedna zona sekako. Ama jas vo 8 mi mesec za toa vreme bilo strasno. A jas so dve kg rodena nitu inkubator nitu nisto. Samo vo pamuk me zamotale da mi bide toplo. I sum imala mnogu vlakna na grbot koj mi gi izbricile pred da me pustat doma. Doma pustena so 1.900g. Pa ete me zdrava prava ke stanam i jas mamica :l:

На Japonka9, Miss_S, AniSk и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    Девојки имате ли болки во половина,јас буквално не можам да легнам ни да седнам 35+6

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Супер што ти дадоа членките убави искуства за Плодност и за Таше ама сепак ддимери и хемостаза се специјалност на трансфузиолог, а не на гинеколог.
    Јас не би оставила така, особено ако дополнително се кратат времињата и тоа сега во првиот триместар, кога е период на органогенеза.
    Убаво ти кажа @IRBBB, консултирај си трансфузиолог чисто за мислење. Јас кога ја водев бременоста тука во Скопје, гинеколозите обавезно бараа мислење и од трансфузиолог.

На Martka, AniSk, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас во половината не толку кога легам туку кога се движам, ама мислам дека од тежината и спиење на страна ребрата ме болат и напред и позади не знам веќе како да легам

На mini 23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    за спиење будење на секои 3 часа и јас не знам на која страна да се завртам.

12. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    36 полна,веќе 2 недели сум со константна болка во половина и со левата нога едвај движам,дали бебе притиска на некој нерв незнам што е но едвај функционирам.

На mini 23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Бебињата ви притискаат на сијатскиот нерв веројатно и јас пола бременост со таква болка ја минав, посебно па сега откако не работам и не сум раздвижена толку. Мене ребрата ме болат многу од десно, таму му е грб газ и мислам дека ми ги помодре веќе. Нема решение, масажи, топол туш, магнезиум, ептен ако многу боли парацетемол и тоа е.

На Bubish26 и mini 23 им се допаѓа ова.
  14. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    @Iris-1234
    Sekako vo ponedelnik zakazav na transfuziolog za konsultacija... jas ne gi ostavam rabotite na slucajnost... Megutoa toa sto go kaza I Dr tase I'ma pravo zamisli da si nekade vo evropa Kade sto ne proveruvaat ni ddimeri ni hemostaza Kako bi znaele Dali se skrateni Ili ne ama nie ovde so nasite miljonski ispituvanja samo se stresirame od niv nisto drugo...jas vo prvata bremenost ne proveriv cela bremenost pojma nemam Kako bile vo 9 mesec samo ddimeri 2200 mi Bea kazaa deka e normalno ne znam Dali Ima nekoja povrzanost no uste pocetokot na sedmi jas imav mn otoci I tija si ostanaa do kraj posle poroduvanjeto prvite 24 casa izmokriv 13 14 kg voda doktorot bese frapiran dali Ima nekoja povrzanost ne znam propusti na maticnata golemi... Dali I togas sum imala skrateni vreminja Ili nesto drugo pojma nemam...

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    8.458
    Mila jas samo d dimeri bez hemostaza imam ispitano u toa vo skoro 26 nedela prv pat, mi bea 509. Do sega na kontroli protoci dobri bebe si napreduva vo cekor so nedelite. Neznam dali ke proveruvam pak toa ke vidam doktorot sto ke me poraga dali ke mi kaze da proveram. Inaku i jas smetam deka mnogu ne traumatiziraat so ispituvanja, ama nekogas se slucuva deka bilo za dobro. Eve jas bez nikakvi indikacii, da ne bese po protokol OGTT testot nemase da znam deka imam gestaciski dijabet.
    Moj sovet samo smireno ke si pojdes kaj specijalist i ke si znaes so potamu.

На Asja и deniz333 им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ама на крај е нормално и да се скратени времињата и да се високи ддимерите, затоа има посебни референтни вредности за ддимери за секој триместар. Ама на почеток има можност не дај боже од спонтан или од неразвиток на плодот заради лоша хемостаза.

Сепак, ти одлучуваш кој да слушаш и како да правиш:)

На Lina5 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Svesna sum za se zatoa vcera vikend zaminav vo plodnost da vidam Dali e se vo red fala na boga se e Dobro odam vo ponedelnik na transfuziolog pa Kako ke kaze taka ke pravam da Se prasuvam jas bi zela kleksani Kako preventiva I da nemam nikakvi mislacki

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Taka e ❤️

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    На своја рака ништо не земај, до утре ништо нема да се случи. Утре трансфузиолог ќе ти каже сè што треба да правиш:)

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Девојки,27ма недела сум,од вчера чуствувам мала болка во јајници и препони. Дали има простор за грижа? Се појавува па се губи болката.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.