Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DreamofAngelGirl

DreamofAngelGirl Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    37
    Здраво мили,
    Во петокот бев на 12 недели скрининг кај матичната. Нормално ми зема брисеви и ми кажа дека е нормално да имам кафеав исцедок потоа, но проблемот е што имам кафеав исцедок веќе 3 дена. Дали е ова нормално или не. Ве молам да споделите искуства. Ви благодарам однапред

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.599
    Ние ко со прво бремени :D се имаме заборавено, вчера ме болеше мене долу, јајници, како мали менструални болки, ама цел ден не седнав скоро ич, како ми беше шубе :| после си викам нормално е расти бебе, го осеќам кон папок почнува на мава (20та недела од утре), в четврток сум на 2 скрининг, се надевам се ќе биде во ред :inlove:

Во меѓувреме ме фати вирусот од синко, затнат нос, шлајм негде на грло |( тој кашлаше 5 дена јако па со дексаметазон инхалации заврши. Почнав и да кашлам и се нервирам, ќе правам и јас инхалации со физиолошки, дали смеам спреј во грло од прополис?

На Lili90, Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Koga gi osetivte bebusite? Prasuvam za vtororodki, znam prvoto pokasno se oseka. Jas neznam dali si zamisluvam ili crevata mi mrdaat ama posle jadenje ko da osekam nekoe skokotkanje :^) od utre sum 14 ta nedela zdravje Boze.... A postelka mi e na preden zid si vikam nema sansi sigurno nekoe crevo e :wasntme:

4. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Odi neka te zirne za sekoj slucaj, mozes i na dezuren denes. Da si bides mirna.

На DreamofAngelGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Јас минатата недела ја прашав матичната за прополис, ми рече смееш. :)
    Јас купив од аптека без алкохол прополис, на Еси фирмата мислам беше.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    смееш прополис ,сируп алпенкрафт исто помага за кашлицата млеко со прегорен шеќер и путер на грлото тие облоги со бибер и ракија итн

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.680
    Допаѓања:
    21.348
    Јас сум со постелка на преден ѕид и втора бременост. Околу 19-20та недела го осетив со сигурност. 14та недела е претано според мене, без разлика кај е постелката.

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.599
    @DoubleK пиши кога ќе можеш, помина царскиот? Како сте до бебе?
    @rikimiki и прво и второ 18та недела.

На smeshkaa, DoubleK, Sun&Moon и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.633
    34+2 sum, porazlicno go osekjam mrdanjeto, samo race I noze me bodat. Valjda e normalno deka nema tolku mesto?

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Битно да го осеќаш, ама ќе почне сега понежно да мрда, повеќе преобрќања и тегнења него удари.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Исто и јас.34+5 сум, многу по малку го осеќам сега за разлика од претходните недели.Нормално е, немаат веќе толку место:)

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.633
    Da, se tegne povekje :inlove:

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Znaci crevava mi matat um :rofl: znaev ama aj

14. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Се роди моето палче.Јас сум супер таа е на кислород и зреење засега стабилна

На LangeAlfa, Ano, Splendor. и 43 други им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Честитки мајка, за некој ден и таа ќе биде супер, не само засега.Додека да трепнеш ќе се гушкате. Убав празник е денес иако католички, Господ ќе ја чува. Брзо опоравување и што побргу дома да си бидете:hug:

На kjofti4, KonstantinaM, DoubleK и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.159
    Допаѓања:
    26.062
    И ја сум со болки во кичма при движење и при менување позиција во лежење, исто и во препони имам болка од што бебе притиска.

Иначе, ние поради тоа што кажаа докторите денес последен ден пред празници, решивме да купиме комодата влера кооонечноо и да можам да перам на раат. Бевме во трговски и во Икеа вчера, малава како што ја дал Господ палава, преактивна, само почна да трчат и во сета гужва ја снема, 4ца луѓе бевме и од око ја испуштивме за секунд. Ееее како тога поминува и болка и умор и се, имам трчани како на маратон да сум.
    Иначе веќе 4 дена имаме гости најблиски од Мк, а скошти плус гости ни се најавија, как не се понуди еден да ми помогнит со чистење за да се спрема комодата, за да исчистам се.. јас нејќам многу мешање дома, мајка ми ќе донеси некогаш ручек, некогаш кога не е маж дома ќе ми поможи за чистење ама плеткање стварно не сакам, посебно секој ден, само ме гледаат дека едвај се наведнувам сега, направи ручек, доручек, стави, изми и седат со скрстени раце.. ок, тоа е, без нервози.

Од сношти сум со диареја, прпа ме фати оти пред да се породам со Нина, ме фати диареја, се прочистив максимално и почна пораѓајот. Едвај чекам четврток да видам дали е добро бебе и дали имам вода.. на ум ми е.

@DoubleK мила, те мислев.Можеби не можеш да пишиш одма ама се надевам дека сте добро :l: да сте живи и здрави и честитки

На kjofti4, IRBBB, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    @Bubish26 и јас имам дијареа, мада ноќеска имав многу грчеви во нозете и морав магнезиум да се напијам, може од него е, ама има логика и да се чистам. Мене пак затегања денес, болки во кичма ама ништо на редовни интервали или кога мирувам, веќе сум сигурна дека спонтано нема да биде ама ај.

На Bella_Stella, AniSk, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Честитки, да е жива и здрава, Господ да ви дава сила! Одмори малку, ќе биде се во ред, за брзо ќе се гушкате :hug:

На DoubleK и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Честито мами ❤ да сте живи и здрави и голема да расте❤❤❤пишувај ни апдејт кога можеш те мислиме

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    @DoubleK Честитки! Да сте живи и здрави :hug::l:

Девојки, чајот за доилки добро е да се почне уште сега (36та сум) или после породување? Првиот пат почнав да го пијам штом се породив, сега имам дома и си викам дали може е подобро да си го пијам со оглед на тоа што 90% ќе бидам царски? :?:

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.