Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Дајте предлог за бебешка евтина комода. Јас торбица не спакував ама на се друго мислам. Комедии сум, а таква нервоза ме фаќа уф.

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    И мене баш долго ми траат стврднувањата. Така ми е негде од средата наваму. Претпоставувам кога ги има нив се подотвараме, или глупа ми е логиката не знам. Кај мене не се проследени со болки, ама чудно си е чувството. Дур бев на цтг во петокот тие стврднувања го носеа до 60.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    @DoubleK жива и здрава да ви е среќичката. Најмалите бебари се најголеми борци! ❤️
    Поскоро опоравување имај.

На Martka и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Моите болки на цтг 100ка беа, во редовни интервали,јас ништо не осеќав, само стврднувања. Се чудеа:D Така да, сè е можно.

На ivance.. и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    10.445
    Частам пијачка ако си во право :d::D
    Ако не се лажам сите три сме во вторник на контрола. Како се наредивме, ко договорени :lol:

Види на линков дали ќе ти фати око нешто, има комоди од 3000 па нагоре.
    https://videnov.mk/products/komodi-1
    Онлајн продавница се, немаат салон, ама тие што купиле викаат дека е ок квалитетот за тие цени.
    Само ако планираш од горе да ставиш од меките подлоги за пресоблекување гледај димензиите за длабочина да ти одговараат.

На Ceneva, 1209 и Kateruna им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Леле и јас се мислам дека сум некој таков феномен. :D Општо бременоста без болки ја поминав, не знам дали има поврзаност тоа сега и со осеќањето на контракциите. :wasntme:
    @Giovanna стварно како договорени. :D Ајде ајдее, да видиме која ќе го скрши мразот. :inlove:

На ivance.., Ceneva, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Сега ќе разгледам што имаат па и ќе ги прашам. А кога сме кај прегледите и јас сум во вторник и изгледа тоа ќе биде последен . Уф ем среќна ем уплашена

На Bella_Stella, Giovanna и 1209 им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Епа мене од ова ми е страв, што ако не ги познаам болките и немам време да одаѓ во болница:worried:

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ќе ги осеќаш стврднувањата на интервали, значи стомакот и половина како да ти се престегнати ќе ги осеќаш. Мене првично ме фатија рано утрото кога требаше да одам на прием, бидејќи бев со договорен царски поради поставеноста на бебето. Болките беа минимални, како менструални ама со јаки стврднувања, ништо посебно, не помислуваш дека нема шанси да се породилни пошто нели ако се породилни мислиш дека треба да се корнеш од болка. Сумливо ми беше затоа што ги добивав на интервали, гледав на саатот и сфатив дека изгледа тоа е тоа, а и претходно имав ствднувања но никогаш на интервали. Кога ме примија болките на цтг одеа до 60, а вечерта почнаа да одат до 100ка со тоа што не знам дали од страв и возбуда за царскиот не ги осеќав воопшто драматично. Во текот на ноќта ми пукна водењакот, па ми падна чепот, е тогаш почнаа појаки болки ама пак значи беа издржливи, не можам да речам дека страшно беше (или мене така ми изгледаше во моментот:D). Цимерката до мене со болки што на цтг одеа до 30 вриштеше и кукаше цела ноќ и не ме остави ни минута да дремнам ама тоа е, веројатно секој има различен праг на толеранција.

На Luminary, AniSk, Ceneva и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.159
    Допаѓања:
    26.066
    Немора да е баш бебешка, ние зедовме од икеа обична комода. Реално поефтини се ако не се за бебиња, а функцијата е иста.

На Kateruna, KuklickaSk, Giovanna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.159
    Допаѓања:
    26.066
    Отиди, нека те проверат, aко има нешто ќе си останеш и мирна ќе си.

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Да ти кажам удрив туш, јадев и бев во вц и се смирија, мислам дека ми беа многу нападни дека не бев јадена едно 7 саата и чистев денес плус. Мирно е море за сега. Проверив и колку време е со такси моментално до болница и нема ни 20мин па се смирив, колку и да е итно, за 20мин реално нема сигурно да родам:D И така ќе видиме како ќе е утре.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.159
    Допаѓања:
    26.066
    Нема, мене првата бременост ми бешее мед и млеко, оваа ме убија болки ама контракциите богами ги осеќав на велико, ај то и не се отварав брзо. Така даа, дај Боже до крај со лесно да ти биде

На Bella_Stella и 1209 им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Како и да биде ќе се издржи, само да биде сѐ во ред на крај. Не се плашам од болки, спремна сум дека е огромен процес и не очекувам да не боли ич.
    Туку како броите време на стврднувања и дали е на интервали? Некако баш зачестија. :wasntme:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Има апликација, симни си ја, под различно име ја има ама тоа е тоа, што почне кликаш старт, завршува стоп и она ќе ти каже кога е време за болница. Ете јас мерев 3 саата од прееска вика немам редовни и не е време.

На mal.ecka и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Баш ќе симнам сега, да видам што ќе каже.

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    8.460
    Kakva e taa aplikacija

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    За броење контракции.

Прикачени фајлови:

На Marfi19, Bubish26, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Да ви се приклучам на мубетот и јас... 34+5 денес.
    @Bubish26 јас и ти сме ептен блиску термински мислам.. Башка и имаме исти симптоми комплетно...
    Јас вчера се чувствував претепано.. бев доста активна викендот нешто пазаревме за бебо па трчај натаму наваму... Вечерта осеќав доле ко да ми се спуштило нешто во отворот дури страв ме фати...
    Ставам секоја вечер innovag таблети заради уреаплазма бактерија, и више ми се вели аман од тие вагиналети, еве второ пакетче користам а докторката ми рече 3 ама синоќа не стаив ми беше некако ептен безвеза доле со тоа чувството...Неделава треба да одам на преглед, ваљда ќе биде првото цтг, брисеви ќе ми земат и полека ќе ме спремаат. А јас пустата воопшто не спремна... Дома нит исчистено, нит купено прашок за да ги исперам алиштенцата, ама си викам ај оваа недела ќе почнам полека...
    Немаме купено уште количка, козметика, и некои ситни работи што ми прават дополнителна анксиозност...
    @1209 интересна појава е таа со виолетовата линија, ама ми е страв да проверам сега, рано сум да не кренам некоја паника :D

И друго сакав да си кажам, внимавам на исхрана ради гестациски, и на вага никако не качувам. Стагнирам на килограми, варирам со грамови, дури ме фаќа страв си велам ова бебенце дали расти внатре...

@Bella_Stella @1209 со лесно да ви е на двете мили, со добра мисла до крај... Ситно броите... :l::l::l:

Последна измена: 10 април 2023
    На Sinooka-1989, ALISA0000, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Девојки дали имате користено наусолвит капки од ѓумбир против гадење и дали ви помогнале?
    Во првата бременост зедов антиметил, но не видов некое подобрување.
    Или предложете ми друго нешто што ви помогнало.