Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.159
    Допаѓања:
    26.066
    Јас при работа низ дома или шетање немам проблем ама ако седнам или легнам, толку е, солзи ми идат кога ќе станам додека направ два чекори.
    Нас вчера ни стаса транспортерот, уште корпата треба да ја пуштат оти не купуваме нова количка, ќе ја искористиме од првото ама мора да се препери, не ми текнува како сум го перела транспортеров.. не гледам да се вади навлаката :?: алишта од утре ќе перам и ќе купам за мене што ми треба за во торбицата.

2. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.485
    Здраво
    Што да земам за кашлица, многу кашлам :(. Што користите за кашлица?

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Да ти се придружам, еден ден сме разлика само:), јас сум 34+6.Иако ми е втора бременост пак се чувствувам неспремно:DИзгледа не можеме да бидеме спремни баш како што мислиме дека треба.Јас имав две цтг минатата недела, а денес чекам резултати од брисеви.За килажа ич не се секирај, бебе си расте.Јас и во првата бременост, а и сега секогаш стагнирам баш овој период.Мене повеќе ме загрижува тоа што не чувствувам да мрда овие денови, верувам дека е нормално, ама поубаво ми е кога е повеќе размрдано:DКаде планираш за породување? Да не се погодиме во исто време:)

На 0ли и sani99 им се допаѓа ова.
  4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    1.456
    Леле ептен се радувам за тебе, ептен брзо летна времето како да те прочитав вчера за бременост .. Со лесно мила до крај , пак девојче носиш ако не грешам? :l:

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Фала мила, и мене не ни ми се верува како летна времето, првата бременост како вечност да ми беше, а сега не ни осетив кога стигнав до тука:)Првото девојче, сега машко:)

На Alishan30, IRBBB, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    8.460
    Denes 33+5 momentalno sum vo stip radi bolovanjeto, bebe samo nekolku dena so glavce pogolemo ama mi rece doktorkata toa ne e nisto. Super e bebus moj. 2300g sme teski. I ete me cekam saka da mi napravi kratko ctg go vide mnogu aktiven za vreme na pregled,a do dusa i vistina e dosta aktiven da mi e zdrav i viz. Plodova voda e ok, postelka isto taka. Pisam pokasno sto kazuva ctg to ;)

На Sofi.ja, juice_, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    Денес се осеќам катастрофа, ми паѓа главата. Сигурно има нешто и со времево и притисокот. А како се наспав ноќеска, тоа чудо некое. Сега брзо зборевте за железото, ќе земам сеа да читам како да го подобрам. Почнав со над 20 вредност, секоја крвна слика се пониско и сега стигнав на 7.7, мора да се превземе нешто.

Инаку земени резултатите од кумбс тестот многу чудно зошто не ја напишале крвната група? Баш убаво се сеќавам пред две години си стоеше крвната група. И не ми е јасно кога секогаш даваат препорака да се прими инекцијата зошто воопшто го правиме ова испитување, да не ми се смени случајно крвната група.:D

Среќна сум што помина и испитувањето за скриен шеќер, едвај го дојадов тоа на крај што останува што се стврднува. Резултатите мислам дека се океј 4.8 , 7.5 и 6.3. Ќе видам што ќе каже матичнава. Но јас си продолжувам со не јадење благо поради шеќерот во урина. Иако знам да забушавам ама гледам да се контролирам.:angel:

Периодов има многу настинки и вируси, чувајте се, се надевам не ме фаќа и мене нешто такво.

На Viveki, Alishan30, Sofi.ja и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    8.460
    Dobro e ctg to. Veli za nedelite si super :) nema nisto alarmantno.

На Viveki, Suze18992, Giovanna и 6 други им се допаѓа ова.
  9. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Здраво на сите,
    дали сте осетиле тапа болка на надворешноста околу вагината. Читав дека протокот на крв се зголемувал и можно било чувство на тапа болка или отеченост. Има ли некој друг вакво искуство?

На Pandy girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. One Life *

One Life * Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    130
    Девојки на кои страни за бебешки работи имате видено како ќебенце-крпа за повивање, од оние со лепенки ??

11. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас влегов 36та и уште немам испрано ај денес ај утре
    за таа линијата и јас сум за да не проверувам анксиозност на максимум дека нема успеам да средам се на време
    а јас за месец дена немам качено ништо а бебе супер напредува така да не му ја мисли за тоа
    и да морам да пријавам Свеки со коментар : добро ние кога бевме бремени сегде се поправавме ти само меше имаш како така :) како криво да и е
    викам пошто јадам онолку колку треба не за 2ца не за 3ца гледам да јадам здраво и бебето да напредув а и јас да сум здрава .Пошто цело време е нејзиното за двајца за двајца треба да јадеш : D

На Sun&Moon, 1209, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Скоро сите, нормално е.

На AlchinovaR1979, atz1995 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo devojki jas da vi go prenesam moeto iskustvo deneska so transfuziologot vo vrska so skratenite vreminja na hemostaza uste vo 9 nedela. Bev vo zan mitrev kaj Dr elena najbrzo mi bese na privatno bidejki bev mnogu ispanicena, taa samo gi pogledna rezultatite I rece dokolku nemas problem so placenta Ili postelka dokolku nemas otoci I se e vo red so bremenosta nemas potreba od terapija brojki ne se lekuvaat, najnormalno bilo da se skrateni vreminjata vo bremenosta bidejki teloto se podgotvuvalo
    za poragaj se kratele da ne iskrvaris... I velam Dali treba terapija Kako prevencija kategoricno rece ne deka nikoj ne e vidobid I da predvidi samo ginekologot treba da sledi dokolku Sr javele bilo kakvi problemi so bremenosta togas Ili otoci Po teloto... Vo razgovorot primetiv deka taa stava poveke akcent na ddimeri deka tije bile povazni cim se Vika tije vo normala za vreminja pa voopsto ne se dava terapija... Jas se si mislev deka ke me stavat na kleksani pa ke sum pomirna Sega pak ke mi visi ova Kako oblace nad glava Dali vo nekoj moment bi napravile problem ama toa e samo gospod da ne cuva

На *malenavolena*87, lackygirl и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

Мене алпенкрафт ми помогна мн смее да се пие во бременост , од други работи препечен шеќер со путер , чај од кормид , и чај од ловоров лист .

На KidA и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас на саат гледав и си запишував во телефонот:)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Мила мислам дека е време да се опуштиш, тројца од тројца доктори ти дадоа ист одговор. Не барај проблем каде што го нема.
    Гинекологот ќе те следи, ќе гледа како ти е плацентата, какви се протоците, дали бебчето напредува добро, секој месец ќе испитуваш хемостаза и д димери ако има потреба и сѐ ќе биде во ред.
    Опушти се, уживај во бременоста.

На Marfi19, AlchinovaR1979, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ловоров лист мислам дека не е дозволено во бременост.

18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.566
    Допаѓања:
    7.364
    Мислам вакви бараш
    https://nanam.mk/produkt-kategorija/peleni/

За онлајн само тука имам видено

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    8.460
    Ne e dozvolen, ubavo si kaza.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Јас секогаш ставам како зачин, не сум знаела дека не е дозволен.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.