Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @CareTee иста бев и јас како lovebug,а и овој пат не е ништо поарна.
    Првата бременост дури и овде се жалев дека мн слабо ја осеќам, еве втора бременост и исто е.
    И исто како и lovebug сега имам живец дете кое 2 секунди не застанува:D не се сите пргави во стомак. Јас неможам да замислам да ми искривува стомак или да се пупчи, никогаш тоа не сум го осетила:D

На Viveki, Lovebug01 и CareTee им се допаѓа ова.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Не дека и првата беше нешто преактивна ама барем си удираше и ги осеќав ударите. Оваа бременост многу чудно ги осеќам ударите. Незнам колку ќе ме разберете, ама по ѕидот на стомкот никогаш ме нема удрено, ударите се секогаш долу ниско поради ноџињата што и се надолу и како внатре да удира незнам како да објаснам. И баш поради тоа како многу амортизирани / благи да ги осеќам ударите.

Едит: Еве ја удри еднаш конечно, едно ама вредно.:inlove: Трамболина и е мочниот меур.:D Ќе ме умре од секиранции ова бебе жими се.

На mal.ecka, Sofi.ja, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.899
    Хаха да, памтам пред скоро 3 години се жалевме тука во темиве за тоа :inlove: колку брзо си помина времето :)
    @CareTee исто постелка на преден ѕид имав

На Alishan30 и CareTee им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.899
    Еее супер штом може така. Веројатно минатиот пат згрешив што бев прво кај докторката. А кога ќе се готови ако има некои мутации треба после да се закажува со трансфузиолог консултација или како? Или тоа кога ќе останам бремена?

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    24.676
    Кај мене уште мало е да речам 20та недела ама многу мрда, насекаде мава, мн се осеќа, дури мислам дека може и со голо око да се види, така осеќам, постелка нз на кој ѕид ми е :$ мислам кажа уште таму на почетокот ама не заушив :D ако го нема 2, 3 сати готово паники, се жалев мин недела овде дека не го имав сетено мн време, исто со втора бременост, наместо да се опуштам поќе и да уживам неее мора за нешто да се мисли. Првото исто многу мрдаше до крај, па од ко се роди мрзливче беше како ќе го легнев така ќе останеше :D ама растеше покрупен може затоа така. 2те се машки. Четврток на скрининг ќе го видам :inlove:

На 0ли, Alishan30, Viveki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Можеш одма да закажеш кај трансфузиолог да ти каже дали да пиеш нешто при обиди и дали треба терапија од позитивен тест:)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    45.913
    И мојот е многу активен до степен што се загрижувам дека нешто не му е добро што мрда толку, ама исто големо го мерат вајда оти нема место така изгледа.
    Се надевам дека ќе биде мирно бебе за сметка на мрдањево сега, оти јас сум била многу многу немирна, мајка ми завршила во болница од изнемоштеност покрај мене, па не сакам тоа да ме снајде.

На mal.ecka, 0ли, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.182
    Мила, пробајте со шифрите I83 и I80.
    Ако добро се сеќавам кај мене бидна со првата.
    Сѐ надевам дека ќе ти помогнам:l:

На Lovebug01 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Mila taka znam taka imam citano. Deka e mnogu jak antioksidans i ima dosta vitamin A a mislam i vitamin A ne se preporacuva vo bremenost ( za ova ne sum sigurna, za vitaminot A )
    Inaku eve sto pisuva na net
    Trudnicama i dojiljama se generalno ne preporučuje da konzumiraju lovorov list, zbog njegovih moćnih sastojaka i mogućih neželjenih efekata.

Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što ga uključite u svoju ishranu.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Со упат од матичен гинеколог право на трансфузиологија за да те боцнат, после ако има потреба ќе бараш термин кај трансфузиолог. Исто може со упат од општ матичен на имунологија.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.525
    Мене, скоро секој ден.

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    1.470
    @Bella_Stella Како си , те очекуваме со убави вести (fingers):l::hug:

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.093
    Втора бременост ми е, а прв пат ми се случува да ми тече крв од нос воопшто. Го прашав гинекологот ми кажа само вит ц плус да пијам. Ти правиш нешто плус?

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    И мене ми се случи неколку пати да ми потече крв од нос, баш читав дека е сосема нормално во бременост.

На AlchinovaR1979 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    мене во 36та сега пред некој ден ми течеше од нигде никаде ама бев и доста настината не земав да се тревожам си помислив од дување нос и толку беше еднаш само

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Денес ми стигнаа резултатите од последните брисеви.До сега секогаш сум имала Кандида на брисот од Вагина, додека на брис од Цервикс не.Е сега ми пишува дека немам Кандида на брис од вагина и дека е приситна нормална флора, што знам дека имам и ја гледам:), додека на брис од цервикс ми пишува дека имам Кандида Албиканс;(Ова последново ме загрижува.Колку може да биде штетно за бебе и при породување со оглед дека е поблиску (ќе бидам со царски, но не знам дали може да штети), и како може да се излечи.Имам вагиналетки микорил, но нели тие се ставаат малку подолу:)И дали може да има грешка во резултатите? Чудно ми е да нема во вагина, а да има во цервикс(facepalm)

17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.639
    34+4 nekako denovive mn mokra se osekjam, dali e normlano? Ko pomocana, bez boja, bez miris..
    Dali na nekoja trudnica I e isto vaka?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    за царски мислам дека нема влијание
    во секој случај сем што ке видиш со гинекологот нормално што ке ти препорача
    намали благо ако јадеш воопшто и урифар форте пиев јас ми помогна многу за постоечка бактерија во урина
    за ова незнам дал е делотворен ама вреди да прашаш гинеколог дали има фајде да го пиеш

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    мене некои недели ми е некои не ми е така
    се вадев од памет до момент на преглед да прашувам да не случајно имам пукнат воденик ама др вика нормално е
    и со првата бременост се подмочував ама не волкј без секојдневни не функционирам ,без разлика колку често мочам

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Нема влијание при царски, уживај:)

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.