Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@CareTee иста бев и јас како lovebug,а и овој пат не е ништо поарна.
    Првата бременост дури и овде се жалев дека мн слабо ја осеќам, еве втора бременост и исто е.
    И исто како и lovebug сега имам живец дете кое 2 секунди не застанува:D не се сите пргави во стомак. Јас неможам да замислам да ми искривува стомак или да се пупчи, никогаш тоа не сум го осетила:D

Viveki, Lovebug01 and CareTee like this.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Не дека и првата беше нешто преактивна ама барем си удираше и ги осеќав ударите. Оваа бременост многу чудно ги осеќам ударите. Незнам колку ќе ме разберете, ама по ѕидот на стомкот никогаш ме нема удрено, ударите се секогаш долу ниско поради ноџињата што и се надолу и како внатре да удира незнам како да објаснам. И баш поради тоа како многу амортизирани / благи да ги осеќам ударите.

Едит: Еве ја удри еднаш конечно, едно ама вредно.:inlove: Трамболина и е мочниот меур.:D Ќе ме умре од секиранции ова бебе жими се.

mal.ecka, Sofi.ja, 0ли and 6 others like this.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Хаха да, памтам пред скоро 3 години се жалевме тука во темиве за тоа :inlove: колку брзо си помина времето :)
    @CareTee исто постелка на преден ѕид имав

Alishan30 and CareTee like this.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Еее супер штом може така. Веројатно минатиот пат згрешив што бев прво кај докторката. А кога ќе се готови ако има некои мутации треба после да се закажува со трансфузиолог консултација или како? Или тоа кога ќе останам бремена?

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Кај мене уште мало е да речам 20та недела ама многу мрда, насекаде мава, мн се осеќа, дури мислам дека може и со голо око да се види, така осеќам, постелка нз на кој ѕид ми е :$ мислам кажа уште таму на почетокот ама не заушив :D ако го нема 2, 3 сати готово паники, се жалев мин недела овде дека не го имав сетено мн време, исто со втора бременост, наместо да се опуштам поќе и да уживам неее мора за нешто да се мисли. Првото исто многу мрдаше до крај, па од ко се роди мрзливче беше како ќе го легнев така ќе останеше :D ама растеше покрупен може затоа така. 2те се машки. Четврток на скрининг ќе го видам :inlove:

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Можеш одма да закажеш кај трансфузиолог да ти каже дали да пиеш нешто при обиди и дали треба терапија од позитивен тест:)

Lovebug01 likes this.
  7. 1209

1209 Форумски идол

И мојот е многу активен до степен што се загрижувам дека нешто не му е добро што мрда толку, ама исто големо го мерат вајда оти нема место така изгледа.
    Се надевам дека ќе биде мирно бебе за сметка на мрдањево сега, оти јас сум била многу многу немирна, мајка ми завршила во болница од изнемоштеност покрај мене, па не сакам тоа да ме снајде.

mal.ecka, 0ли, Alishan30 and 2 others like this.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Мила, пробајте со шифрите I83 и I80.
    Ако добро се сеќавам кај мене бидна со првата.
    Сѐ надевам дека ќе ти помогнам:l:

Lovebug01 and Iris-1234 like this.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mila taka znam taka imam citano. Deka e mnogu jak antioksidans i ima dosta vitamin A a mislam i vitamin A ne se preporacuva vo bremenost ( za ova ne sum sigurna, za vitaminot A )
    Inaku eve sto pisuva na net
    Trudnicama i dojiljama se generalno ne preporučuje da konzumiraju lovorov list, zbog njegovih moćnih sastojaka i mogućih neželjenih efekata.

Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što ga uključite u svoju ishranu.

no name5 likes this.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Со упат од матичен гинеколог право на трансфузиологија за да те боцнат, после ако има потреба ќе бараш термин кај трансфузиолог. Исто може со упат од општ матичен на имунологија.

Lovebug01 likes this.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Мене, скоро секој ден.

12. sani99

sani99 Популарен член

@Bella_Stella Како си , те очекуваме со убави вести (fingers):l::hug:

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Втора бременост ми е, а прв пат ми се случува да ми тече крв од нос воопшто. Го прашав гинекологот ми кажа само вит ц плус да пијам. Ти правиш нешто плус?

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

И мене ми се случи неколку пати да ми потече крв од нос, баш читав дека е сосема нормално во бременост.

AlchinovaR1979 and KuklickaSk like this.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

мене во 36та сега пред некој ден ми течеше од нигде никаде ама бев и доста настината не земав да се тревожам си помислив од дување нос и толку беше еднаш само

KuklickaSk likes this.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Денес ми стигнаа резултатите од последните брисеви.До сега секогаш сум имала Кандида на брисот од Вагина, додека на брис од Цервикс не.Е сега ми пишува дека немам Кандида на брис од вагина и дека е приситна нормална флора, што знам дека имам и ја гледам:), додека на брис од цервикс ми пишува дека имам Кандида Албиканс;(Ова последново ме загрижува.Колку може да биде штетно за бебе и при породување со оглед дека е поблиску (ќе бидам со царски, но не знам дали може да штети), и како може да се излечи.Имам вагиналетки микорил, но нели тие се ставаат малку подолу:)И дали може да има грешка во резултатите? Чудно ми е да нема во вагина, а да има во цервикс(facepalm)

17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

34+4 nekako denovive mn mokra se osekjam, dali e normlano? Ko pomocana, bez boja, bez miris..
    Dali na nekoja trudnica I e isto vaka?

lackygirl likes this.
  18. *malenavolena*87

за царски мислам дека нема влијание
    во секој случај сем што ке видиш со гинекологот нормално што ке ти препорача
    намали благо ако јадеш воопшто и урифар форте пиев јас ми помогна многу за постоечка бактерија во урина
    за ова незнам дал е делотворен ама вреди да прашаш гинеколог дали има фајде да го пиеш

Маја Т likes this.
  19. *malenavolena*87

мене некои недели ми е некои не ми е така
    се вадев од памет до момент на преглед да прашувам да не случајно имам пукнат воденик ама др вика нормално е
    и со првата бременост се подмочував ама не волкј без секојдневни не функционирам ,без разлика колку често мочам

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Нема влијание при царски, уживај:)

Маја Т likes this.