Pa I jas toa si vikam, da ne pocnal vodenjakov da pusta ili e normalno. I dali odednas puka ili moze malku po malku... sledna sreda sum tek na pregled
Bebe me rastura, ova moevo ko nikogas da ne spie. A toa sto me stiska na zeludnik i mi se podiga celo sabajle i edvaj dusam toa e druga prikazna. Vaka li ke e macno do kraj. Ke poludam jas uste 6 nedeli da gi trpam ovie kiselinive. Pa i zestinite sto me fakaat vo noze i race i od toa malku mi podotekuvaat. Inaku se mi e ok, sekerot mi e pod kontrola, pritisokot denes 100/70 malku mi se imat doblizeno. Puls 104. I mnogu mi e teskicko.... Se izvinuvam so se ispozaliv
Пожали си се и јас сум си таква по дома само им се жалам секој дек, ми викаат како само ти да си бремена се нешто се жалиш. Ама се си миалам само мене ми е вака
Ako ti e somnitelno povtori gi brisevite.. inaku cim si carski ne moze da steti problem e koga e priroden poragaj deka togas bebeto minuva ni rodilniot kanal
Мајкички да ве прашам дали сте се нашле во ваква ситуација, 37 и 6 дена сум, пилсот до 34 ми беше мирен но почна да се дига до 150, по консултацција со гин бев на кардиолог за целосна проверка бидејки сум и анемична пијам малтофер ми рече само магнезиум да појачам доза поготово кога ќе осетам дека срцето ми е вознемирено. Од вчера последен преглед со направив гин ми вечли отворена си 2 см од денес ги прекинуваме клексаните и намалуваме со магнезиум. Јас цела вечер имам пулс 130 сабајлево исто, немам начин како се смирам мислам дали и психа плус ...
Јас одев преку Елена, гинеколог ми даде упат за кај неа и таа ме праќаше понатаму за мутации, витамин Д, хомоцистеин и не ми текнува што друго. Но сега мислам дека се сменети работите и тешко се добива вакво внимание. Но ете, како што пишаа другите, можело и преку гинеколог, земи си од него за мутации, да не се нервираш ако те враќа пак. Третово тромесечие пулсот од малку ми скока над стотка, баш се заморувам, дури и од зборување Се качував денес на прв кат на Трансфузиологија за печат, а бе јазик до земја. Ме виде таа на шалтер дека воздух не можам да земам, ми го зеде листот да го носи по други спратови за печат да ми стави докторка. А пребавно одев, не е дека брзам. Ноќе спијам, но топлини ме фаќаат, спијам по маица на рамки и непокриена. Не е нешто претопло дома, како и секогаш, спијам на околу 19-20 степени во соба. И притисокот ми е низок, само ми се спие Да не си сама @Ceneva Друго ново е тоа што треба за некој ден Аспиринот да го прекинам, доста беше.
Jas sum vo 12 nedela I od Sam pocetok Recisi Ako ne sekoj den preku Eden mi tece nosot krv I pri obicno duvanje sekogas I'ma krv dali e normalno
Магнезиумот најчесто го прекинуваат докторите околу 36-37 недела.Мене пулсот цела бременост ми е висок, околу 110.Знам какво е чувството, понекогаш не можам да спијам, мислам срце од гради ќе ми излезе.Матичната ми даде да пијам б6 од 20мг, три пати на ден и по потреба Верапамил од 40.Мене многу ми помага б6, штом ќе се напијам веднаш ми паѓа на 90.Еднаш се имам напиено Верапамил, исто добрп ми делуваше.Да пробаш со б6 сигурно ќе помогне барем малку.
37+ ista sum skroz koga te citam,neznam dali spie beebto nekogas ama mislam deka ne. Rebrata i zeludnikot stisnati ne se dise veke nitu spie a kiselini i od voda imam veke. Ke stisneme zabi❤️
Фала ти, ете тоа не го знаев, јас мислев дека мора прво кај трансфузиолог па ќе ме упати тој да се боцнам. А за резултатите ќе ми кажат они кога да одам отприлика (пошто ми кажаа тука за 2 недели) или ќе ми се јават телефонски кога ќе се готови за да си ги земам? Да не се возам до клиника а да не се готови, далеку ми е. @Iris-1234 @QweenSM @0ли фала ви женски. Далеку сум од обиди имам уште некои здравствени и приватни работи да си ги средам прво, ама ќе испитам и мутации успат па кога ќе почнеме со обиди здравје ќе закажам и на трансфузиолог ако имам мутации да ми кажат што да земам. Јас во втората бременост од старт пиев метилирана фолна плус фемибион на своја рака, секако со одобрение и од гинеколог после првата неуспешна бременост. Супер бременост имав освен на почетокот 2 пати што прокрварев (ова и во двете бремености ми се случи), димери и времиња одлични во 29 недела испитани, ама во 9ти месец бебето беше поназад со стомачето за 2 недели и иако докторката не беше ич загрижена зошто сѐ друго си беше супер, ме јаде црвот дека можеби имам некоја мутација и не ми се остава така за следен пат.
Девојки уште ова да прашам, во врска со мојата досадна кандидаДокторката ми даде Микорил, ама цела бременост ги користам и немам баш некој голем ефект од нив, односно само два дена е ок, после пак.Сакав да прашам дали можам да ги заменам со Канестен, дали ги имате котистено во бременост? Или нешто поефикасно за кандида ако сте користеле?
Jas vo prvata bremenost ja imav postojano na sekoj bris se pokazuvase primav terapija so kanesten ama za gjabe ne se zamaraj so nea stvarno e zanemarliva kandidata ne pravi nikakva steta I e cesta vo bremenosta verovatno I sekoja vtora zena ja ima
со првото осетив ептен и беше одеднаш и јако како на филм сега пошто читам дека може да тече затоа и прашував на прегледи ама ми рече док нема таков случај кај мене тоест дека сум се подмочувала дека ми е ослабена мускулатурата
мене па стопалата ме чешаат мислиш шуга имам цела ноќ ги триев од чаршав а и педикир и чусти и се џабе мислиш искасана од комарци бев ноќеска пола ноќ со тоа се занимавав
@Sun&Moon може малу по малу да тече и да не се осети дека е пукнат. Со првото ми пукна горе, мокри гаќи немав, при прегед на болниц ми направија брис за да видат дали е пукнат и покажа позитивно, после ми го допукнаа. Иначе предходно во сон испуштив, 100% бев сигурна дека е водењакот, бев до вц, мајка ми со мене беше таа вечер, ни мирис ни ништо, уште еднаш ми се испушти во рок од 5 минути 3 пати, отидов на болница т.е тука правило е да викнеш брза помош доколку пукне водењак, ме провериа исто на болница, негативмо беше и наводно сум се помочала, следниот ден на сред улица жива вода из чиста мира. Мускулите ослабуваат и се нема контрола, мокрачата си излегува. Само чудно ми беше шо немаше мирис. Аа ете кога мислев дека не е пукнат, беше пукнат и тоа горе и не се осеќаше никако.
Јас на трансфузиологија испитував хемостаза, д димери, ана антитела и гени за тромбофилија. Хемостазата и д димерите ми беа готови следниот ден, а мутациите и антителата ми рекоа за 10 работни дена (2 недели), тогаш и појдов и беа готови.