Mene ne me cesaat, ama si ja osekam cirkulacijata i vo race i noze. I mi se vreli. A pred bremenost imav ladni kocan i noze i race. Ne sum naviknata vaka. So maz mi ne mozeme da najdeme nzs. Toj pojacuva klima ladno mu bilo, jas gasam oti ke ispukam
Сношти станав да мерам температура во 3 пошо толку ми беше топло што бев сигурна дека горам, цел филм си направив, дека иам температура од некоја инфекција и дека пораѓај започна, а јас не сум сетила. Спијам во соба со исклучено парно, цела отскриена, да не зборувам дека сум на север, ноќите тука уште знае да падне до -1,-2. Толку ми е топло на моменти што излегувам на тераса да се изладам. Едвај чекам да си се вратам на кочан ладни раце и нозе
Не е така не можеме се на господ да препишуваме кога сами сме одговорни за нашето тело. Мене никој од реномираниве доктори не ме прати на тоа испитување, никој не се замара за тебе како што мислиш. Да се жживи и здрави сите членки на форумов од многу читање и нивни искуства на своја рака си испитав. И кога им отидов со резултати се оградија као знаеш ти не ни дојде со дијагноза, што значи ти си си крив. Гледам и друга членка подоле ти пишала па со неа се согласи одма. Со лесно ти посакувам и побрзо да си имаш резултати да знаеш дали да примаш терапија.
Ве читав наназад за витамини без јод. Јас имам хипотиродизам и во првата бременост а и сега,пијам Фемибион. Ендокринологот што ме следи ми дозволи да ги пијам со оглед на малата количина на јод во нив која нема да предизвика ништо кај тироидната според него. @CareTee за железото,ми беше 7.3 со хемоглобин 12.1 Снежана ми рече нема потреба ништо. Докторката на гак ми препорача Ферозомал во кесички, ги земав тие па ќе видиме за 1м дали ќе има подобрување. Во меѓувреме кога проверував скриен шеќер железото беше 8 а хемоглобинот 11 и нешто.
Се надевам нема да ми се налути, извини @Bella_Stella. Се породи, добри се и она и бебче. Верувам прва прилика штом може ќе ни пише како се.
Многу се радувам. Живи и здрави да се и двајцата. ❤️ Инаку сакам да споделам искуство со таблетите малтофер. За 1 месец и испиена една кутија со 30 таблети, серумското железо од 7.5 ми е качено на 25.
@Bella_Stella мислам дека цел форум те мисли. Баш ми е мило што твојата приказна има преубав почеток. Да сте живи и здрави и да си создавате најубави моменти со бебуш.
@Bella_Stella Здрави и живи да сте и најсреќни!!! Премногу ми е мило за вас, уживајте во најубавите мигови и најтоплите прегратки
@Bella_Stella nema da se naluti. Tolku site ja mislevme ovde se nadevam toa ne i napravi poteskotija vo poraganjeto kako sto velat starite .... Sega samo da se guskate i da uzivate vo maliot vas. Go zasluzuvate toa. I od ovie ludi formuski teti da go izguskas najmnogu. Da ste zivi zdravi i od boga blagosloveni, a tebe mami brzo oporavuvanje i uzivaj maksimalno vo tvoeto sonce. Ve guskam mila moja