Честитки мамичке бидете заедно најсреќни цел живот @Bella_Stella Денес ме полудеа бракстонови од ѕверчево,на сите страни се тегне цел стомак ми се искривува де на една де на друга страна.Нема мн место за удирање дека е крупно ама коа ќе удри боли дури.Ми притиска не некој нерв изгледа кај лигаментите доле кога ќе ме жегне мајко мила е. Со синко се породив на овој ден од бременоста па ми прпа ептен деновиве.Изнакупив се во еден ден и за хигиена и облека,па дури и исправ испеглав се спремив да не и текне да излага и на малава порано.Што ти прават трауми,а несакам ич да ми е вака Ми стигна денес креветчето,а боже немаше да купувам Сега да најдам душече со нормална цена уште
@Bella_Stella честитки, да сте живи и здрави Јас да си се пожалам, овие два дена сум како времево променливо. Дали е од тоа не знам ама се живо ме боли, стомак ме затега, грб ме боли како да ме тепал некој. Ноќеска малку се загрижив, не знам што ми беше ама некакви затегања доле ниско кај стомакот како на интервали. Не можев да заспијам до 2, после сум заспала некако. Јас со првата бременост воопшто немав лажни контракции, сега имам ама ова ноќеска многу беше непријатно (36+4 сум) плус бебе мрдаше како да се тегне доле ниско. Денес осеќам како стомакот да ми е подспуштен и како ноџињата да ѝ се ептен ниско напикани што дури како тежина некоја имам кога одам. Во четврток сум на преглед и цтг, ќе видиме како е ситуацијата. Добро е што средив скоро се, исправ и наредив зошто не можам да си замислам тек сега да правам се.
Da e zivo i zdravo, od Boga blagosloveno. Iako ne pisuvam cesto, sledam sto se slucuva po temive. A za @Bella_Stella mislam nekolku pati doagav vo temava da vidam dali ima novosti
Дојде нашето виножито мили девојки. Ни го обои светот во најубавите бои. Многу измешани емоции, ама доминираат позитивните. Добри сме и двајцата, се гушкаме и галиме цел ден.
@Bella_Stella го скрши мразот Да сте живи и здрави, радости и виножита да ви носи цел живот, лесно опоравување и гушкајте се колку ви душа сака
Честитки од срце @Bella_Stella имав чувство дека ти ќе го кршиш мразот Убавите моменти се сега на ред, гушкате се и уживајте во се што ќе следи
А ти како помина на преглед денес? Има напредок? Мене ми рекоа секој момент е можно и спонтано, почести болки иам денес како наеднаш остри и траат кратко ама доста силни, ме спука еуфорија.
Честитки од се срце мила! Цел живот да ве радува. Ми го наполни срцето мајке ми. Уживај во најубавите гушкања П.с. мислам дека 90% од породените бевме на темава за тебе да те ѕиркаме
Еве баш тргнав да ти пишувам. Бев и пак се изнервирав колку ништо не мрда. Контракции слаби, грлото високо и цврсто, постелката едвај е втор степен созреана, вода има до јули да седи внатре. Сега по протокол ќе почнам да одам на два дена на цтг и да се молам да тргне работава Пак си влегов во кола и си плачев накај дома, почна традиција дa ми станува веќе. Се нервирам дека ништо не дава знаци телово дека ќе соработува. Дај боже да грешам. Следно те чекаме тебе, ти си следната надеж на групата Дај боже побрзо да почне процесот и што полесно да поминеш стискам палци и пуштам среќа
Битно има контракции, можат да појачат во секој момент не се разочарувај, плус повеќе од две недели нема да се, мора да излезе кај и да е. Ќе те изненади наеднаш ќе видиш, другарка ми беше така без никакви знаци до 40+6 па во рок од 3 часа и болки ја фатија и се породи. Ќе биде скоро ќе видиш. Пуштам среќа
Жив, здрав и од Бога благословен да е синко, уживај во најмеките прегратки на светов! ❤️ Цел форум дели радост со вас.