Е баш се чудни. Прв пат слушам да не прават клизма пред пораѓај.. со лесно утре, ќе биде се во ред, па чекаме брзо да се олесниш и да споделиш убави вести.
Не даваат ни лаксатив?? Тука кажаа дека не е пракса да стават клизма, но ако сакаме да се испразниме даваат лаксативи. Пробај со ленено семе ако имаш, јас додавав по две-три лажици во смути, мислам дека мене само тоа ми помогна кога имав тежок запек.
Е ајде де и јас се зачудив зошто не, а денес ја прашав бабицата и напоменав дека имам запек, вика топол туш, повеќе салати и супи јади денес, мислеш одма тоа ќе проработи, секој ден сум на салати. Фала жени, верувам дека се ќе биде добро, моментално сум многу смирена, ќе видиме утре како ќе биде.
Да е живо и здраво,и да расте среќен до вас! Знае ли некој да ми каже каде може да се најде чај од лист од малина? Братучетка ми од вчера ја започна 36та недела,па и го препорачав,ама не може лесно да се најде.
Да си легнеш и да си се изнаспиеш вечерва, утре најсвежа на свет да си. Господ да ти дава леснотија, најубаво породилно искуство да имаш. ❤️
Mnogu se raduvam za tebe od dusha i srce, iskreno Gi zirkav postojano temite vo koi beshe...i eve dojde denot koga stana MAMA ❤ Ti chestitam, pobrzo oporavuvanje da imash, a na maloto dusiche mu posakuvam zdravje, srekja, samo ubavini da si ima so mama i tato
Си завршив јас на дежурен,дежа ву исти ден од пред 4 год. мислев готово ќе раѓам.Лажни контракции од премор и активно бебе.Грло затворено 32мм со бебе се во ред.Ми рекоа генералка да праам следно.Мајкина не е застаната лупа бута на сите страни,пак се свртела со главата нагоре газето доле карлично.Морам да мирувам,бебе е крупно си ствара тежина.Од памет се извадив мешиња и паничен ме фати
Здрави и живи да сте и најсреќни!!! Премногу ми е мило за вас, уживајте во најубавите мигови и најтоплите прегратки
Која недела беше? Мирувај ко ти рекле сега, нема да се повтори истото, ќе си истераш убај недели безбедни за бебка.
Mila veruvam deka te ima fateno panika. No nemoj taka. Sekoja bremenost ne e ista. Nema da se slici isto kako so prvoto. Ke isteras do kraj so ovaa bremenost ke vidis. Samo smireno, odmaraj i se ke bide vo red. I jas koga preterivam vo aktivnostite bebe mnogu mi mrda i imam lazni kontrakcii navecer. Ama si gledam ne se na pravilni intervali i ne se bolni i znam deka se brexton hiks kontrakcii. Veruvam se imas poveke uplaseno deka se ima poklopeno datata od pred 4 god. Te guskam i odmaraj mila.
Ма на 20-25 мин ги имав тоа беше страшното.Не ми е прв пат да ги имам ама вчера беа баш сериозни.Реков веќе не мрдам до Мај, имам се за бебушка скоро уште душек и постелнини тоа ќе нарачам онлајн,друго ситно мм ќе докупи.Се исплашив многу ради претходно не дека не,ама и мн ги имав. @lackygirl 32+ 4 сум си викам да истерам барем до 35+ да има шанса да не е во инкубатор