1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.610
    Јас пијам ферсан форте во упатството пиши за време на оброк, јас го пијам после ручек. Досега супер ги поднесувам, немам гадење ни запек, правата бременост пиев кесички Сидерал фолко, одма ми се крена железото од нив ама сега овие ми ги даде истиот доктор нив ги зедов. Па уште 5, 6 дена имам и ќе испитам баш да видам дали се крева.

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Б12 и витамин Ц не одат заедно да знаеш, пиј ги со растојание од 2-3 часа.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Навистина? Јас пак едно по друго ги земам.
    Зошто знаеш?

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Mila treba da se spusta sekerot po prviot cas i vtor cas da bide ponizok, kaj tebe odi nagore. Toa znaci deka mozno e da imate gestaciski dijabet, jas bi se obrtila na endokrinolog. Da ti se prikluci dieta i da sledis nekolku dena konstantno seker za da se vidi kako reagiras samo so rezim na ishrana. Ne se plasi ne e nisto strasno, i jas sum edna od mnogute tridnici sto imame gestaciski dijabet. So disciplina se mozes da drzis pod kontrola. I obicno ovaa sostojba po poragaj se gubi. Imas tema gestaciski dijabet mozes da ne citas tamu i za bilo koe prasanje ovde sme.
    Samo moj sovet ginikologot moze da ti kaze vo red ti se rezultatite. A realno i malo otstapuvanje treba da se proveri. Zatoa konsultacija so endokrinolog zosto tie se strucni za ova, a ne ginikolozite.

Последна измена: 12 април 2023
    На Bubish26 и Luminary им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Витаминот Ц ја попречува апсорпцијата на Б12, затоа треба да не се пијат заедно. Нешто како магнезиум и калциум да не се земаат заедно, а скоро читав дека и омега 3 со антикоагулациски апчиња не треба заедно.

На Asja и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Фала ти многу Оли, ќе ги разделам.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Zosto togas site vitamini se zaedno vo prenatalnite? :!:

8. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Здраво.Направив тест и испадна позитивен.Ми доцни 10 дена и повеќе.Сеуште немам појдено на лекар,бидејќи моментално се наоѓам во Германија,и сопругот нема уште средено со осигурувањето.Но мене воопшто не ми е добро.Прва бременост ми е и многу се плашам.Постојани вртоглавици,гадење,омалаксаност,нервоза.Притисокот ми е овие денови 138 со 74.Не можам ни да се движам.Само плачам.Се додека сопругот не среди со осигурувањето,што да правам?Многу се плашам.Постојани вртоглавици и главоболка.Никогаш сум немала толкав притисок.Се плашам.Читам сешто на интернет.Вчера беше помал притисокот некаде 130 со 74,денеска 138 со 74.Постојано се покачува.Многу ми е страв.Дали е ова нормално во бременост или не?Секако што побрзо морам на гинеколог,но дотогаш што да правам ако може совет ве молам,не можам ни да се движам од вртоглавици.Фала однапред.

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.183
    Допаѓања:
    26.101
    Отиди приватно на гинеколог. Околу 120евра е преглед, после тоа ќе си одбериш дали сакаш да продожиш кај приватен или државно на прегледи, само рачунај дека мноогу тешко примаат нови пациенти доктори кои се со државна каса.
    Доколку имаш ти документи за престој, осигурувањето се решава за еден ден. Ее сега, прв преглед на гинеколог примаат после 8ма недела, ако е се како што треба. Не сум Германија, Австрија сум ама по се со ситемот се ептееен слични. Ќе се јави сигурно некоја која е Германија за поддетално да ти каже како таму водат бременост.

На AlchinovaR1979 и Pcelka544 им се допаѓа ова.
  10. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Знам дека на посета МК се одлучи да го испиташ шеќерот. Може е касно, ама да знаеш дека ова е нож со две острици.
    Јас би те советувала со овие резултати да се консултираш со доктор/бабица кога ќе се вратиш назад. И биди спремна дека голема е веројатноста да ти кажат дека се водат по други референтни вредности, или да ти кажат дека според нивните параметри ова е нормално. Да не те обесхрабрувам, ама јас правев испитување МК, и според резултатите по препорака на гинеколог ми беше дадена диета, као демек според него бев на горна граница.
    Кога се вратив тука, бабицата само го погледна испитувањето, ми кажа дека тие вредности ги сметаат за нормални и да не се оптеретувам со диети. Не добив ништо повеќе во смисла на прегледи, немав посебни испитувања, ништо екстра да кажам.
    Пак ќе речам, да не те обесхрабрувам, но без разлика кој ќе ти е исходот од овој тест, биди спремна на поинаков третман кога ќе се вратиш назад.

На Luminary и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    A koja nedela si ne te prasav?

12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Kako ste so energija? Mene do sega ovaa bremenost samo na lezenje me tera. Nemam energija, elan nesto da napravam. Kako da me mrzi se :$ A ne bev vakva pred toa, doma sekogas mi bilo apteka, se pod konec, sekoj den rucek, dete stokmeno. Sega nekako nit nered mi smeta, nit alista ne peglani.. Eve od preeska se kanam ajde da sredam malku i se samo vikam ajde pokasno ajde vecer. Ama ic ne mi se stanuva. Dali se zalezav na pocetok sto trebase da miruvam neznam, ama vaka ne mi se dopagja a nemam sila da stanam. So prvata bremenost letav, sega teska rabota :^) Kazete nekoj lek ]:)

Последна измена: 12 април 2023
    На AniSk и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  13. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Мешиња убави јас започнувам нова приказна. Денес се породин царски на гак. Добив две прекрасни зајчиња . Супер поминавме, тимот прекрасен.

На olly14, Emma2, Martka и 48 други им се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Zdravi i zivi

На Kateruna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Здрави и живи да се, тебе побрзо опоравување:hug: :inlove:

16. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Живи и здрави да се, големи да растат! :hug::hug:

17. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    :D
    Хахахаха слатко ме насмеа, мене апчињата ми ги дава керка ми, и мене баш ме асоцираше кога бев мала и му давав на баба ми апчиња, исто се вадеа на маса цел асортиман, таа ги чуваше бо несесер :D
    Од нејзе наследив еден убав организер за апчиња и во оваа бременост го зафркнав механизмот па си зедов едно најобично од џамбо, ама брка работа.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.183
    Допаѓања:
    26.101
    Не ми збори за мрза. Само кај мене пак е друга приказна, мене колку и да ме мрзи и велам е денес не праам ништо, јас морам да исчистам, нервоза ме фаќа ако не средам се, аа знаеш како е со мало дете нели :?::rofl: таман си исмукал, му текнало бисквита да јаде низ цел стан, играчките таман ќе ги соберам, ете ги низ сите соби. Ужасно сум уморна од ништо, ја носам градинка, потоа ќе свратиме до продавница оти се нешто фали, дома ручек, чистење и еве ме не ми се отвара уста од умор, паа и табаниве почнале да ме болат :sweat: уште тие фалеа и комплетна сум.

Ако те мрзи, а не ти смета, одмарај колку можеш.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.183
    Допаѓања:
    26.101
    Живи и здрави да ви се :l: честиткии

20. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Лек не знам и јас го барам |( само утеха оти и јас сум иста, во првата бременост ништо не ме спречуваше, летав. Оваа бременост се ми е однопаку, додуша и јас лежев строго скоро 3 недели, сега смеам да станувам по малку ама ако за 3 недели вака се залежав шо да речат оние кои лежат цела бременост :o
    Некни средив се до некој степен, другиот ден наместо да одржавам јас запоставив и пак хаос дома. Се надевам дека кога ке се затопли времето, ќе добијам елан, енергија, моментално и времето ми е тмурно, променливо секој ден.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.