иста сум лева нога ме боли. на лева страна на неа спијам. цела тежина е на нејзе. доле кај коленото ме боли. никако неможам да се наместам пак боли јас сум 29+1 денес ја почнав 30 недела. се надевам минливи се болките.
Јас и кај мене е карлично и сме исто недели 36+3 кај мене нема шанси да се заврти пошто е доста поголемко
Има, јас. Втора бременост ми е, со првото природно а сега најверојатно царски. Јас сум 36+6 и веќе почнав да си го прифаќам фактот дека 90% ќе бидам со царски.
Живи, здрави и од Бога благословени да се! Поскоро опоравување мама, уживај во дупла среќа! ❤️ Нормално е да имаш потемна столица од железото. Може и опстипација да ти се јави. Ако е различна должината на едната и другата бутна коска, немам искуство, би ти рекла второ мислење да бараш. Во првата бременост на бебето цело време бутната коска му беше поназад 2 недели, а главата понапред 2 недели, фактички 4 недели разлика. Матичната ми викаше да не обрнувам внимание, било нормално да отстапуваат мерките по 2 недели од термин, ама искрено и мене ме јадеше црвот до крај. Инаку родив здраво бебенце, попропорционално не можеше да биди ни на слика.
Прво мислев да земам алое душече од Симпо, ама во моментот кога купував немаа никакви бебешки душеци на залиха, ниту пак најава кога ќе стигне нова пратка. Можеби веќе има, ова беше пред месец дена. На крај земав од бебе хоум и мислам дека ќе биде супер. Делува баш убаво и цврсто, навлаката на самиот душек се вади за перење. https://bebehome.mk/product/sleepissimo-душек-120х60-бејби-лукс/ Какво и да земеш да знаеш дека за бебиња се препорачува потврд душек. Дали знаеш каде може да се купи? Пред некое време барав во Зегин и Еурофарм ама немаше. @1209 почнаа со некаква провокација или ќе те чекаат спонтано?
Јас денес едвај се движам имам чудно чувство кога одам како да ќе падне од мене готово.. толку доле ме притиска што станувам на 15мин да мокрам,а нема што да мокрам.. ептем доле го осеќам.. утре сум на контрола ме плаши тоа што ќе замине Др на одмор од 14ти па скоро две недели ќе биде на одмор, тоа ептем ме плаши од сам старт идам кај неја и на крај друг да ме пораѓа.. А све си викам уште две недели незнам како ќе издржам стварно не ми е пријатно и стомак толку ми е пораснат испукан што едвај се вртам, несоница ме тепа, само фала му на Бога киселините се смирија кога почнав да внимавам со исхрана.
Нека биде само се во ред, стравот од претходно ќе не прати, тоа е. И да сакаме неможиме да го контролираме Неможев да спијам, па ајде барем првите 3 јајца да ги исфарбаме
Најдов записи дека смее, ниту сум пиела ниту сум препорачала да се пие, прашај го утре твојот гинеколог. Спојлер
Здраво женски, како оди? Јас еве терминот денес и ништо. 1 цм отворена, ама грлото било долго. Во петок пак на преглед. Што може да се прави? Јадам урми, ананас, пијам чај од лист малина. Првата бременост на терминот ми пуштија провокација, окситоцин. Како инфузија што тече. Се породив за 4 саати, супер искуство. **Ме прашуваше трипати докторката кога бил првиот пораѓај, не знам дали нешто менува тој факт? Пред 3 години точно беше.
Јас порано сум немала. На форумов прочитав редовна хигиена и миење со што е можно поладна вода и многу ми помогна. Колку што можеш да издржиш.
@Giovanna Мене во еурофарм ми порачаа од друг град, па утредента ми се јавија кога стигна. Нека проверат низ Мк, ако има некаде ќе ја пратат
Nesto moevo bebe ovaa vecer e bas voznemireno ne znam sto mu e nema zastanato. Niz cel stomak natamu navamu. Mislam papokot koga ke mi se optegni ke izlezi od tamu. Bas sum osetliva okolu papokot posle operacijata. Ke vidime utre kako ke bide koga ke stanam, ako ne ke se javam na lekar. Ne mi e bilo vaka dosega. Cudno se cuvstvuvam.
Aj vaka rano pak jas so prasanje..kako prvo neka ni e za.mnogu godini denesniot den Kako pominuvaat denovi meseci se nesto si mislis i te faka strav,konstatirano mi e rana na grlo na matka uste pred da ostanam trudna.Redovno pap,mikrobioloski nema nikakvi pokazateli za nesto loso,no me.interesira dali nesto e problem pri poragaj da ne se iskomoplicira nesto?
И ние здравје за бебе ќе го користиме креветчето од батко како ново е, а за него порачавме поголем кревет