Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Sky i mene me bolea prstite i mi trnea se dodeka ne pocnav da primam dva pati nedelno inekcii OHB12..krnata slika ne mi bese losa no sepak doktorot rece za preventiva.
    Mislam deka ne se stetni,sepak prasaj si.Samo hemoglobinot mi bese malku pod granica no i sega mi e,nisto strasno.

2. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Isto I kaj mene jas veke mesec I pol sum so antibiotic Sega sum 20 nedela posledno e coli bese 1 mil pijam KO almacin + nekoj vaginaleti nistatin I kanesten mast prethodno primav pancef e coli mi bese 100 000 pa mi se pokaci a vo apteka mi velat ni ovaj antibiotic nema DA ti pomozi a pijam po 2l brusnica caj dnevno neznam so ke se praj a nice has ne sum imala problem so infekci I bakterii

3. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    феминки сега вака: последна менструација ми беше 11,05,2015г. откако ми заврши со мм имавме односи секој втор ден. е сега од првиот ризичен однос поминаа 21 ден. требаше денес да ми дојде менструција ама немам никакви симптоми на добивање. направив еден тест пред 2 дена ми покажа негативно, сабајле направив уште еден и тој негативен. а од средината на претходната недела почнав многу да јадам, и многу ме боли половината, понекогаш едвај седам. ај од поискусните некој совет. нз веќе што да мислам, почна психа да ме мава :(

4. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Pocekaj nekoj den pa napraj uste eden test ako menstruacijata to traela 5 Dena togas napraj test za 6 Dena togas e naj sigurno jas iMav vakov slucaj oti mozno e DA so ostanala pokasno Bremen's has ostanav prviot den of menstruacija posto imam samo nekolku kapki prviot den kako za najava deja idi tetka .... ne beri gajle opusti se streso I prekumernoto ocekuvanje mozat DA go navedat zenskoto telo DA IMA lazni simptomi na bremenost a pak koga me ostanis Bremen's DA nemas nikakov simptom ova to go kazvam of licno iskustvo so moite 2 bremenosti so sreka...

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    @bittersweet кај го прочитав овој дел со папочната врвца околу рачиња, се препотив многу се плашам од такви работи. На моето му беа долу спуштени кај мешето, докторот искоментира дека обично горе ги чуваат, ама штом се разбуди од звукот на 4Д почна да ги става на лице. Колкави се шансите да се случи такво нешто? До крај ќе се мрднам јас...

6. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Pocekaj nekoj den pa napraj uste eden test ako menstruacijata to traela 5 Dena togas napraj test za 6 Dena togas e naj sigurno jas iMav vakov slucaj oti mozno e DA so ostanala pokasno Bremen's has ostanav prviot den of menstruacija posto imam samo nekolku kapki prviot den kako za najava deja idi tetka .... ne beri gajle opusti se streso I prekumernoto ocekuvanje mozat DA go navedat zenskoto telo DA IMA lazni simptomi na bremenost a pak koga me ostanis Bremen's DA nemas nikakov simptom ova to go kazvam of licno iskustvo so moite 2 bremenosti so sreka...

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Nemoj da mislis na losi raboti duso, toa se slucuva epteeen retko... Sto povekje mislis tolku poloso za tebe, jas ic ne se sekjirav vo bremenosta i si imam sovrseno bebce sega :) pomalku nervozi, se kje bide vo red... redovna kontrola samo sekako za da ti e mirna glavata.. :)

На Mekuska, Kiflicka05, kristina.k и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Опушти се малку, ако земеме сите да мислиме на се што може да се случи никој нема да си ја износи бременоста до крај, само еден бог да не чува сите а ние сме тие што треба да мислиме позитивно. Јас после секој преглед што и да рече докторката си го влечам само позитивното, ако не дај боже треба некои испитувања и што и да било ќе не упатат докторите кај треба, медеицината е напред и да се надеваме дека живи и здрави бебенца сите ќе си имаме во раце :inlove:

На bile84, Sky-butterfly и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    @mariz сите ми го кажуваат истото, мм се лути и се чуди, ќе исклучел нет ако продолжам вака. :D И пред да останам бремена бев паничарка и хипохондрик за мене ама сега се зголеми дупло тоа чувство на страв и сомнеж.

@Maceto123 точно само Господ да не чува сите и нас и нашите бебенца.

На Sky-butterfly, bile84 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Доколку ти е на мислам можеш да си испиташ преку крв бидејќи најпрво таму ќе ти покаже...Зголемен апетит и болки во половината и многу други симптоми се исто така симптоми и за добивање и за бременост, а башка секој различни симптоми има. Јас кога останав бремена ми беа скроз истите симптоми како за добивање, болки во јајниците и градите...Сега опушти се или оди испитај преку крв...Со среќа

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Шансите се никакви сега да се случи такво нешто, нема потреба да си загрижена.
    Тоа се случува одма на почетокот на бременоста, фактички со рестрикцијата на крвотокот му се оневозможува правилен развој на ногата или раката, останува како неразвиена, на првото ехо веќе се познава, не знам во Мк ама по светот се прави операција уште додека е во матката, некогаш успешна, некогаш не, најчесто на нозете се случува ово а поретко на рацете.

На kristina.k и galapce им се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Κаκо сте мешињааа??:) Јас паκ неможам да спијам почнаа несоници да ме фаќаат уште сега:yawn: а до κρај тешκо мене :o
    Малκу се ρазочаρав ми пуκнале тρи стρии на стомаκот иаκо го мачκам сеκој ден, ама тоа е... таκа тρебало да биде:) ќе бидат успомен од пеρиодов и бебушκо :hug:

На Mekuska и bile84 им се допаѓа ова.
  13. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    фала ви на сите на одговорите, ќе почекам уште 2-3 дена па ке направам тест и ќе ве известам. се надевам дека и јас ќе видам 2 цртки. :)

На galapce и bile84 им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Добро утро женски. Јас мала драма после посета на едно ајс кафе ама ме управија. Нема темп,нема повраќање. Уште сум во болница набјудуваат бебуш да не реши да испадне ама арно и е во мешето, ќе си чека термин и за некоја недела пак ќе дојдам најверојатно. Презадоволна од персоналот тука,дефинитивно кога ќе дојде големиот ден ќе се чуствувам во сигурни раце.
    Се надевам ако не вечер тогаш утре да сум домче веќе па галена и пазена од мажулево да одбројуваме до крај.
    Мама треба да дојде на19, едвај чекам:inlove:.
    Купила и комплетче за изнесување од болница:l:

На Mekuska, koritsaki, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
  15. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    мешиња на која страна спиете и на која страна го осекате повеке бебушот јас сум 30 недела најубаво ми е на десна страна кога ке спијам и на десна страна повеке го осекам бебушот

16. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Вчера дур го пишев постот плачев ко крај на свет да е, дури и сестрата ја потресов во ординација, а тек па другите (не знам дали имаше трудници во ординација оти не видов од разлеаната маскара - бруки). Кога ме виде докторката ми вика дека со нервозата полошо му правам отколку што бактеријата може да му направи и да не ми се повтори ваква драма (а она не знае дека ја сама по себе сум драма). Ме потсмири со муабет дека не сум ни прва ни последна со ваков проблем, ми препиша панцеф и вагиналети и Цистон, друго ништо не ми кажа да пијам. После 10 дена да продолжам со вагиналети на база на лук (за сето ова вчера фрснав 2900 денари - бидејќи нели, матичниот ми е на одмор па приватно купив се, ама нема врска).

На ехо бебе пораснало таман за 29н+3д што ја израдува докторката и потврди дека желатинот и апиринот имаат влијание на плодовата вода и густината на крвта. И денес летам, ко ништо да не било - сопруг ми трепка претпазливо од сабајле, мајка ми се јавува од околу да види како сум. За греота сите што ги дртнав вчера... Себично од моја страна, ама има и такви денови.

Дани - ти посакувам брзо да се оправиш и да си дојдеш дома. Баш ме радува што се осеќаш сигурно. Мислам дека тоа е најважно за секоја од нас. Ти пуштам леснотија и убава мисла.

Кристина - Не мисли уште сега на породувањето и сите пропратни елементи, докторите знаат најдобро во тој момент, на нас е да ги слушаме :)

Верена - јас спијам и на лева и на десна страна, за бебе е подобро на лева да спиеш, а кога повеќе не можеш да лежиш да се свртиш на десна. мене ми е неудобно на десна, ко да се буни бебе, еднаш дури и болка ми создаде долгото спиење на десна, па пробувам да го избегман колку може.

Ве поздравувам и се извинувам за текстов од 3 страници :)

На Eli23, galapce, kristina.k и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Нели на лева страна е најдобро...ама и мене најпогодно ми е на десна...

На verena и Maceto123 им се допаѓа ова.
  18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да на лева страна е најдобро викаат, ама јас спијам најизменично и на лева и на десна страна:lol:а бебуш најмногу го осеќам на десна страна, цело време како да е на десна страна:clap:Само на грб неможам ни 10 секунди да издржам, ептен ми се лоши и ми станува тешко :?:

На verena и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Ајде мила ти посакувам брзо опоравување и еве се ближи и термин за со бебушка, само заборавив дали ти беше на ЦТГ или не? А за персоналот многу е битно да се осеќаш во сигурни раце, така си и по опуштен...Со лесно мила и пишувај ни како си да не те мислиме, баш вчера те мислев

@irena.1 како си ти мила, да не има нешто ново кај тебе?

@Sky-butterfly те мислам и тебе, како си како се чувствуваш?

На Mekuska и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Во собата има едно цтг само за мене, гледаат по цел ден.
    Покажува по некоја контракција...ама јас дебил не чуствувам уште:$

На Doozy, irena.1, Moira и 5 други им се допаѓа ова.