Вистина Мк според тоа што читам тука дека имаат многу чести прегледи и испитиваат свее и свашта ама па ни тука (Австрија сум јас) не е во ред. Пред 8ма полна недела не примаат за преглед, потоа на прво цтг ете на денон на термин ако до тогаш не си породен, немам никакви индикации случајно се погоди да баш на тој преглед видат дека снемувам вода и да ми закажат термин на болница, иначе ќе си терав јас без да знам нешто. А реално водата беше намалена за 2 недели.
Mnogu rano pocna tek vo 9 ke vlezam za dve nedeli .... A jas veke papsav od sto sum nenaspana posledniot mesec i pol. Sto od nego sto e nemiren sto od kiselinive sto me davat. Ama neka e zdrav i ziv ke izdrzi mama, samo da ne mi prereduva drigo iznenaduvanja da se rodi porano. Neka pliva uste malku.
32-3 недела ли си? Мене тие недели ме уби од мавање, сега е уште многу активна ама ме тегне многу непријатно, највеќе ми смета кога ќе истегне желудник или ќе прета со рацете долу ж а тие недели баш беше болно клоцајнето.
Здраво девојки, некоја да сподели искуство со Pregna Max за скратен цервикс 25мм во 27 недела, предизвикано од стрептокока? Дали со нешто друго сте третирани освен утрогестан и магнезиум, мирување? Ви благодарам
Fala vi devojki na sovetot. Kje go vidam toa vo simpo @Ceneva ako mozhesh pushti mi linkche od toa dusheche sho si go gledala ti vo Simpo. Nemozham da im se snajdam na stranata. Vlegov denes vo Comodita, ama bebeshkite dushechinja mi se vidoa dosta meki, a neli trrba da spijat na pocvrta povrshina…
Jas denes osekjav nekoi bolki i trk na bolnica od pusti strav (35+1) Prv pat mi napravija ctg i beshe mirno. Ne me pregledaa mi rekoa super e ctg kje dojdish vo ponedelnik na pregled. Ne sum bila 3ipol nedeli na pregled, koj go znae shto pravi i kako e svrteno…
https://simpo.rs/proizvod/duseci/duseci-za-krevetac/junior/ Ova e od spskiot sajt otvorena mi stoi strantaa da ne baram na mak. Ke se snajdes
@Homme Ama eve i na mk http://www.simpo.mk/prodavnica/default/so-zicano-jadro/junior.html Samo malku mi e cuden sajtov
@deniz333 @0ли многу ви благодарам на споделените мислења.Баш ќе пробам со Канестен сега,а и со другите вагиналетки од Оли, барем да знам дека нешто менувам.Не знам колку Микорил искористив, за џабе @Bella_Stella не постојат зборови со кои можам да ти опишам колку се радувам за тебе.Мислам дека цел форум го чекавме ова бебенце.Да ти е живо и здраво и само радост да ви носи.Биди горда на своето синче, зашто он сигурно ќе биде горд на својата храбра мајка*
Девојки што користите за болно грло? Читав за прегорен шеќер, ама избегнувам заради кандидата.Дали може да се користи Прополис спреј? Имам таков спреј што е за деца од ќерка ми, па не знам дали смеам и јас да го користам.
Искуство со пониска срцева акција, како продолжи да се развива? 6+2, 93 откуцаи, за една недела повторно на контрола за срцевата акција Читам на гугл нормално 90-110 откуцаи за 6-7 недела, но негде пишува минимум 100. Едит: според докторот во ред е, само што почнало да чука, но сакал да види малку поголема вредност на срцевата акција. Друго се беше во ред во матката.
Нека не јаде бурек исто и кај мене се гледаше дека пулсира срцето на ехо но не можеше да го фати убаво зошто беше мало и реално мало е во 6та недела. Следна контрола поголем ќе биде плодот и убаво ќе се види. Смири се и не паничи.