Дали смеат да се користат lush производи во бременоста? Имам пилинг за тело, шампон, масло ама на мисла ми е дали смеам.
Помина втор скрининг, се е во ред, бебе машко е дефф, одговара на неделите 3 дена само е плус, 20+3 сум а покажа 20+6, 393г тешко, убаво ни објасни се, едно време го цицаше прстот па дури и курето ни го покажа докторката е истата што ме пораѓаше првиот пат, здравје кај неа пак ќе се пораѓам, ми рече дека ќе треба царски, дека термин е 28 август ама со втор царски од 12ти до 15ти август ќе биди пораѓајот. Др што ми предложи е за ехо на срцето, одел во Прилеп во сабота Др Драшко од Систина, па 24 и 28 недела била најдобра за тоа, сега нз за која недела да барам термин. За првото не бев сега си велам да одам. Која недела е подобра? 24 или 28?
A zosto ne bi smeela? Jas si koristam ista kozmetika od pred bremenost. Istiot sampon istata kupka ist lusion za telo se. A plus kolku sto znam Lush e prirodna homemade kozmetika ili ja mesam so druga.
Mene mi izleze deka mi e kandida iscedokot pa cekam da vidam da ne ima I nesto drugo pa da stavam vaginaleti. Mi rece da zemam kanesten bez aplikatorot, nekoja gi stavala?
Јас бев кај него 24 плус некој ден, се беше во ред и ми кажа уште еден преглед кај него околу 29та недела. Презадоволна сум
Девојки вие што одите на клиника за извештај за клексани, али ви прават ехо или само резултати од д димери и хемостаза гледаат и на основа на тоа даваат извештај и за колку време ви даваат извештај со клексани?
24 е најдобро јас бев кај него во Прилеп, во Прилеп живее супер е се објаснува јас за првото не бев за второво појдов
Секогаш прво прават абдоменално ехо, па успат гледаат резултати од трансфузиологија. Ако си со мутации и тие испитувања знаат да ги побараат да видат точно кои мутации ги имаш. Инаку извештајот го даваат одма и најмногу што можат да препишат клексани е за еден месец, после пак треба иста процедура.
Пак кај матичен сама си бркаш. Јас си имав рутина направено, од прилика недела дена пред истек на извештај барав упат за димери и хемостаза на трансфузиологија и обично истиот ден закажував и за попладнето на ГАК. Рачунај дека резултатите од трансфузиологија стигаат истиот ден после 14:00 часот на мејл кај матичната, па можеш да ги земеш и да си завршиш истиот ден работа. На ГАК еднаш бев само преку ден, се скапав од чекање гужви, попладне оди многу побрзо и нема толку народ. Глеј само немој да вадиш приоритетен упат, земи си термин, пошто инаку веројатноста е дека ќе ги чекаш сите пред тебе да завршат, а вака околу празници кога немаат многу персонал знаат и да враќаат ако си со приоритетен за продолжување клексани.
И јас земав вагиналети Канестен денес и баш се мислам како да ги ставам, дека се со апликатор и ми е страв.Имам и полип баш на цервикс, па да не направањам некоја беља.Значи само со прст да се ставаат?
Da Kolku sto ja razbrav mi rece deka takvi se kupuvale, 3 vaginaleti bez aplikatorot. Ama sekako mi potencirase bez nego da go stavam, sigurno e pobezbedno
Мислам дека сите се со апкикатор, јас земав Канестен 3 и Канестен 1 и двете се со апликатор.Ми рекоа прво Канестен 3, па Канестен 1, кај мене ептен е многу раширена.А каков исцедок имаш?Кај мене ептен обилно, и тоа со жолто зелена боја.Мислев дека има нешто друго, ама последните три месеци, секој месец правам брисеви и ми излегува само кандида.Ја прашав и докторката и баш ми кажа дека и кандидата може да дава таква боја, што стварно ми е многу чудно.
Zdr devojki edno prasanje imav pritisok 139 so 80 a puls bese 106 si go slusav i srceto kako cuka se javivme na itno rekoa ne e strasno da sum probala da se smiram bremena sum 9 nedela .. Sto mislite vie dali ima nekoj problem treba li da posetam lekar ili nema potreba od panika
Примав алмацин, цефалексин ама уште е присутна ... 3 месеци сум со антибиотици ама во ред беше со цервиксот, сега почна да се крати па малку испаничена сум..