Пулсот и мене ми е толку цела бременост, за некој ден влегувам во 9ти месец.Јас пијам б6 со магнезиум и ми се симнува околу 90.Се консултирав со не знам колку доктори, сите ми рекоа дека е нормално.Мене пак притисокот ми е многу низок, ама и твојот мислам дека е нормален.
Sega merev pak nizok mi bese a pulsot 90 fala ti mn me smiri mnogu epten se isplasiv mislev deka ke me udri nesto sega u pm
Многу често висок пулс оди си низок притисок.Сигурно тогаш кога си мерела си била вознемирана па затоа притисокот ти бил повисок.Ако си во можност мери го почесто, но и да е висок пулсот, нормално е во бременост.
Kako belo zolta, povekje e bela ama nekoi denovi I zolto.. toa e sigurno, se gleda i od oko odma, valjda znaat I od pregled da procenat
Jas koga pesacam ili koga sum voznemirena ili koga mi paga poveke pritisokot pulsot mi odi do 120 ama prasav i lekar i mi rekoa setoa toa e normalno. I vo bremenost se zgolemuva. Odmorena mi se dvizi okolu 90 ama a fatam da pesacam odma odi nad 100 Da ne te zagrizuva toa voopsto normalno si e. Ama ako ti odi nad 140/80 pritisokot da se javis na lekar, so pritisok nema igracka
Mila ako ti e za uteha imam celo vreme zoltenikav sekret mi dade kanesten krema da stavam so aplikator i mi zema brisevi ginikologot i na kraj brisevite cisti. Dzabe stavav kanesten. Sekretot se uste mi e takov
Во бременост нормално е да имаш повеќе одкуцаи на срце, не е страшно и ако имаш некогаш толку притисок, сум имала и во првата бременост и сега ми се десило 2-3 пати да имам и тоа баш на преглед кога сум, подсвесно си правиме стрес и знае да се покачи. Лошо е ако ти е константно висок, мери го 3 пати на ден и запишувај, доколку ти во нормала немој да се грижиш, доколку ти е секогаш висок, мораш да кажеш на доктор, многу е опасно ако имаш секогаш висок притисок. Чат-пат се дешава.
Мене ме убија Бракстон, едно 20 пати денес ги имав, бебе 2-3 пати толку се протегна што цел стомак ми се деформира. Утре имам последен преглед кај матична, едвај чекам. Викам ајде да се средам вечерва, па преку ноќ луѓе јас мислам дек не можам да се свиткам од стомак, ме притиска ептен неубаво, како сум се искасапила на нозе алал да ми е, едвај успеав некако. Најлошо е што тогаш при наведнување или при јадење ме притиска на желудник и тоа ми ствара потешкотии, а еве моментално имам и менструални болки попратени со некој удар на незгодно место .Легнав конечно да одморам со нозете малу на горе, оти и потечени ми се. Бива ли да се жалам секој ден во темава ? Ах да и киселините.. и да додадам, многу ми е јако што сите околу мене се запнале дека ова ќе се погоди на мене со многу коса оти коселини сум имала дадава голема имаше коса и тоа црнааа, сега е плавче ама нема на мене густа, тогаш немав киселини иако си имаше косичка ама ај докажи им дек не е до тоа
@Bubish26 како се справуваш со киселините? Вакво нешто во живот не сум осетила, мислам ќе повратам Кисела вода, ништо. Гавискон ништо, Тамс ништо како бонбони, не знам веќе што да се напијам. Еве легнав со перница плус, утре па врат ќе ме боли И јас имам зачестени Бракстон и стврднувања, дури тие неколку секунди како да немам доток на кислород се осеќам. Бог да чува сега на крај само си кукам…
Сите сме исти, ич да не секирашЈас скоро секоја вечер мислам дека готово веќе, ќе се породам.Толку многу ме притиска што понекогаш мислам дека нема да можам да стигнам до тоалет.А најчудно од се, што ова се случува најчесто навечер, преку ден како ништо да не е Со среќа утре, и пиши како ќе поминеш на преглед.
Мене при пешачење надвор ме фаќаат највеќе лажните, држам стомак и се движам, па кога ќе дојдам дома право вц да проверам состојба циркузи Фалаа тии ќе пишам обавезно
Ма каква кисела тоа ушта толку ми ги крева хаха никако искрено сода не помага, жив ориз као да грицкам не помага. И јас прашував за чаре ама изгледа ќе си трпиме. Утре ќе прашам баш и на докторкава тука што даваат, оти па различни се апчињата од Мк и немам земено ништо, не знам ни што.
Site sme so istata maka, i jas gi imam dosta brexton hiks. A bebe ne da me stiska dolu me ubiva. Vrtenjeto vo krevet i stanuvanjeto mi e mnogu macno. Samo si ofkam. Kiselinive da ne zboram. Nemozam da disam od niv ama toa e care nema, ke si istrpime uste malku. I jas pri pesacenje znam da gi osetam tie stvrdnuvanja i uste tolku mi oteznuva odenjeto. Se blizi vreme za poragaj i si se sprema teloto. Samo da poceka da vlezam vo bezbedna zona posle neka izleguva ako saka Inaku vo koja nedela se pravat brisevi i tie drugi ispituvanja za vo bolnica sto gi barat. Od stolica, hepatit B i neznam tamu sto uste imase.
Нека ве грее и топли, смее и радува секој божји ден. Здраво и живо и од бога благословено. Гушки многу
Баш истоА не ми беше така со првата бременост, си уживав, до последен момент шетав по цел ден, ама затоа сега ми се наплати за се Последните брисеви (брис од цервикс, вагина и стрептокока) јас ги правев сега во 34+3, а инфективен скрининг ми рекоа сега кога ќе одам за подготовка за породување во точно 36 недела.Генерално мислам дека се прават од 35 па се 36,37 недела.
Sekako ke zakazam pregled po praznikot,i treba da pojdam do porodiliste da prasam kako e ovde procedurata. Zosto ke se poragam vo srbija. Ke moram i na novo da pravam krna grupa i rh faktor zosto ovde samo so aktuelno prezime prifakaat. A jas go smenav prezimeto pred dva meseci.
Хеј девојки, имав пишано во темата дали сум бремена кога бев испаничена и се мислев за абортус. Мило ми е да споделам со вас една прекрасна вест дека ќе го задржам бебето што и да се случи. Не ме интересира ни дали бракот ќе успее ниту ништо, ќе го задржам. Премногу сум емотивна и тоа не е нешто што би го поднела така лесно. Мислам дека би ме уништило психички до таа мера да не можам и за првото дете да се грижам како треба, не сум јас толку јака психички да издржам абортус. Мислам со Божја помош дека ќе успеам па макар и сама. Е сега имам едно прашање. Го дојам првото бебе и после осеќам болка во стомакот, затоа што ми лежи на стомак. А исто така и преку ден го шеткам во раце, сега мислам не е тоа толку лошо. Ќе треба ли да се пазам повеќе ? Не знам за доењево барам решение, како да продолжам да дојам ?
Со среќа мајка ,лесна бременост да имаш,ќерка ми е 2 год и 2 месеци ,сеуште ја дојам и сум 9ти месец бремена,пробај позиција да сте легнати на спална еден до друг(не го ставај на стомак),за дигање што и да кажам колку може да не е безбедно, јас сеуште ја дигам.